Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сушені груші

Сушені груші

16-03-2015, 12:27
2 005
Сушені груші
Сушені груші дуже корисні. Ці плоди використовують в народній медицині як закріплює, дезінфекційного, жарознижуючий засіб. Вони володіють тільки природного солодкістю і не містять цукрового сиропу. Користь сушених груш полягає у виведенні з організму важких металів і токсинів з організму людини.

Рецепт сушених груш


Інгредієнти:

  • груші свіжі - 4 кг;

  • очищена вода - 3 літри;

  • цукор за смаком.


  • Приготування
    Спочатку готуємо груші. Необхідно використовувати фрукти, які зберігаються не більше двох діб. Сорти краще вибирати з щільною м'якоттю. Груша повинна бути дуже стиглої і солодкою. Відмінно для сушіння підійдуть такі сорти як «Вікторія», «Іллінка», «Лісова красуня».
    Спочатку добре промиємо груші, викладаємо в глибоку миску, очищаємо від шкірки і серцевинки. Ставимо на великий вогонь каструлю з водою і додаємо цукор за смаком, іноді помішуємо, щоб цукор повністю розчинився.
    Для того щоб груші швидше засушились і були солодші, проварюємо їх деякий час в окропі. Це заощадить нам не мало часу. Коли вода закипіла, кидаємо туди груші і проварюємо 10 - 15 хвилин, поки вони не стануть м'якими. З каструлі фрукти дістаємо шумівкою і перекладаємо в миску. Проварені половинки груш викладаємо на паперові рушники, щоб вони охололи і пішла волога. Після цього нарізаємо їх на маленькі шматочки не більше 7 міліметрів. Невеликі груші можна залишити цілими, але вони будуть сушитися набагато довше, ніж шматочки.
    Викладаємо груші на деко в один шар, ставимо в духовку і сушимо при температурі не більше 60 градусів, щоб шматочки груш не потріскалися. Готуємо їх в духовці близько двох годин, після підвищуємо температуру до 80 градусів і сушимо до тих пір, поки з них перестане виділятись сік. На це може піти близько 10 годин, тому груші необхідно перемішувати лопаткою кожні дві години.
    Якщо вони почали темніти раніше часу, температуру в духовці повертаємо до 60 градусів. По закінченні часу дістаємо груші з духовки, даємо їм охолонути і залишаємо ще на два дні у сухому місці, до повного висихання, і тільки після цього перекладаємо в банку і щільно закриваємо кришкою.

    Компот із сушених груш


    Сушені груші
    Інгредієнти:

  • груші сушені - 200 г;

  • цукор - 100 г;

  • кислота лимонна - 1 г;

  • вода - 1 л.


  • Приготування
    Сушені груші моєму в гарячій воді, перекладаємо в каструлю і заливаємо холодною водою. Нагріваємо до кипіння, робимо менший вогонь і варимо близько 40 хвилин. Після чого додаємо цукор, добре перемішуємо до повного його розчинення і додаємо лимонну кислоту. Компот готовий.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Компоти на зиму
    Компоти на зиму
    Домашні заготовки на зиму не тільки смачні, але й корисні. І компоти в цьому плані не виняток. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих заготовок
    Конфітюр з груш
    Конфітюр з груш
    Конфітюр - це теж саме варення, тільки уварене до повного загусання, так що б його можна було легко намазати на тост. І сьогодні ми поговоримо про
    Компот із сухофруктів - рецепт
    Компот із сухофруктів - рецепт
    Найкращий напій для будь-якого часу року - компот. Влітку добре приготувати компот з свіжих фруктів - він відмінно втамовує спрагу, а ось восени і
    Компот з груш
    Компот з груш
    Груші, як і інші фрукти прекрасно підходять для приготування різних напоїв. При варінні вони не втрачають своєї форми і надають дивовижний смак і
    Мармелад з груш
    Мармелад з груш
    Мармелад - це смачне ласощі з ягід або фруктів з додаванням цукру і желатину. І сьогодні ми поділимося простими рецептами створення мармеладу з груш
    Груші у вині
    Груші у вині
    Якщо звичайні торти, тістечка, пудинги та інші десерти вам набридли, то спробуйте приготувати що-небудь нове і незвичайне. Наприклад, груші у вині.