Огірки з кетчупом чилі

Консервовані огірки з кетчупом
Інгредієнти:
Для заливки:
Приготування
Рецепт приготування огірків з кетчупом досить простий. Для консервування краще всього вибирати однакові за розміром і невеликі огірки. В крайньому випадку, перед приготуванням їх можна розрізати на кілька частин. Отже, беремо огірки, ретельно миємо й обсушуємо рушником. На дно підготовлених чистих банок розкладаємо лавровий лист, запашний чорний перець горошком, суху гірчицю, кружечки хрону, зелень кропу і промиті листя чорної смородини. Потім, розклавши всі спеції, наповнюємо банки огірками і відставляємо їх в сторону. Переходимо до приготування заливки. У каструлю наливаємо холодну кип'ячену воду, додаємо оцет, сіль і цукор за смаком, кладемо гострий кетчуп чилі. Ставимо каструлю на сильний вогонь і доводимо маринад до кипіння. Обережно заливаємо приготовленої гарячою заливкою наші огірки і стерилізуємо банки на повільному вогні протягом 10 хвилин після закипання води, а потім закатуємо. Подаємо огірки з кетчупом на стіл, приблизно, через 3 дні в якості закуски до м'ясним або овочевим стравам.
Мариновані огірки з кетчупом
Приготовані за цим рецептом огірочки виходять в міру солоними, трохи солодкуватими, злегка гострі, хрусткими і щільними.
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Банки гарненько моєму, на дно викладаємо всі спеції: кріп, листя хрону, смородини, вишні, і т. д. Огірки ретельно миємо, обсушуємо, обрізаємо з кожної сторони кінчики і щільно укладаємо їх у підготовлені банки. У кожну банку кидаємо кілька очищених зубчиків часнику і 2-3 горошини запашного перцю. У каструлю наливаємо воду, ставимо на сильний вогонь і доводимо до кипіння. Далі заливаємо огірки окропом і залишаємо приблизно на п'ять хвилин. Після цього обережно зливаємо воду з

Банки з консервованими огірками ставимо в глибоку каструлю, наповнену водою, доводимо до кипіння і стерилізуємо приблизно 10 хвилин. Потім закочує банки стерильними кришками, перевертаємо догори дном і гарненько закутуємо до повного охолодження. Через добу прибираємо консервацію в льох або холодильник на зберігання, маринування огірків таким способом допоможе зберегти їх на всю зиму.
Приємного вам апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти

Заготовки на зиму з огірків
Всі ми звикли до того, що обов'язковим атрибутом зимового святкового столу обов'язково є мариновані огірочки. Але повірте, спробувавши закрутити ці

Консервування огірків
У кожної господині консервовані огірки виходять по-своєму. Хтось вміє робити огірки хрусткими, а у кого-то огірки мають пікантний або гострий смак.

Маринування огірків
Липень і серпень - це найкращий час для того, щоб зайнятися заготовками на зиму. У кожної господині є свої рецепти приготування закруток, але мало

Мариновані корнішони
Корнішони відрізняються особливою щільністю і хрускотом, домогтися і того і іншого не складно, особливо враховуючи те, що ці маленькі огірочки

Огірки в томатному соку
Хто ж з нас не любить домашні мариновані або солоні огірочки?! І сьогодні ми розповімо вам, як приготувати в томатному соку за досить таки класичними

Огірковий сік
Часто господині на зиму заготовляють традиційні фруктові або томатні соки. А адже чудові й корисні напої отримують з овочів. І сьогодні ми розповімо,