Огірки з кетчупом чилі
Літо - чудова пора року багата різноманітними овочами та фруктами. Найпоширеніші овочі, які ростуть на нашій широті-це, звичайно ж, огірки і помідори. Всі популярні заготовки на зиму роблять саме з них. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування огірків з кетчупом чилі. Ця незвичайна консервація неодмінно порадує вас своїм гострим пікантним смаком і апетитною хрусткою текстурою. Консервування огірків з кетчупом чилі не займе у вас багато часу і сил. Так що, обов'язково спробуйте приготувати це блюдо.
Інгредієнти:
свіжі огірки - 2 кг;
запашний перець горошком - 16 шт.;
листя чорної смородини - 10 шт.;
корінь хрону - 100 г;
лавровий лист - 5 шт.;
гірчичний порошок - 2 ч. ложки;
зелень кропу - за бажанням.
Для заливки:
вода - 5 ст.;
гострий кетчуп чилі - 200 г;
цукор - 1 ст.;
оцет - 1 ст.;
сіль - 2 ст. ложки.
Приготування
Рецепт приготування огірків з кетчупом досить простий. Для консервування краще всього вибирати однакові за розміром і невеликі огірки. В крайньому випадку, перед приготуванням їх можна розрізати на кілька частин. Отже, беремо огірки, ретельно миємо й обсушуємо рушником. На дно підготовлених чистих банок розкладаємо лавровий лист, запашний чорний перець горошком, суху гірчицю, кружечки хрону, зелень кропу і промиті листя чорної смородини. Потім, розклавши всі спеції, наповнюємо банки огірками і відставляємо їх в сторону. Переходимо до приготування заливки. У каструлю наливаємо холодну кип'ячену воду, додаємо оцет, сіль і цукор за смаком, кладемо гострий кетчуп чилі. Ставимо каструлю на сильний вогонь і доводимо маринад до кипіння. Обережно заливаємо приготовленої гарячою заливкою наші огірки і стерилізуємо банки на повільному вогні протягом 10 хвилин після закипання води, а потім закатуємо. Подаємо огірки з кетчупом на стіл, приблизно, через 3 дні в якості закуски до м'ясним або овочевим стравам.
Приготовані за цим рецептом огірочки виходять в міру солоними, трохи солодкуватими, злегка гострі, хрусткими і щільними.
Інгредієнти:
огірки - 1 кг;
часник - 10 зубчиків;
кріп, листя смородини і вишні, листя хрону - за смаком;
запашний перець горошком.
Для маринаду:
оцет - 200 мл;
цукор - 1 ст.;
вода - 3 л;
кетчуп чилі - 6 ст. ложок;
сіль - 4 ч. ложки.
Приготування
Банки гарненько моєму, на дно викладаємо всі спеції: кріп, листя хрону, смородини, вишні, і т. д. Огірки ретельно миємо, обсушуємо, обрізаємо з кожної сторони кінчики і щільно укладаємо їх у підготовлені банки. У кожну банку кидаємо кілька очищених зубчиків часнику і 2-3 горошини запашного перцю. У каструлю наливаємо воду, ставимо на сильний вогонь і доводимо до кипіння. Далі заливаємо огірки окропом і залишаємо приблизно на п'ять хвилин. Після цього обережно зливаємо воду з банок назад у каструльку, додаємо трохи води і знову доводимо до кипіння. Потім знову заливаємо огірки окропом так само на п'ять хвилин і повторно зливаємо воду в каструлю. Тепер додаємо оцет, кладемо гострий кетчуп чилі, сіль, цукор, гарненько все перемішуємо і доводимо маринад до кипіння. Заливаємо їм наші огірки і залишаємо на 10 хвилин.
Банки з консервованими огірками ставимо в глибоку каструлю, наповнену водою, доводимо до кипіння і стерилізуємо приблизно 10 хвилин. Потім закочує банки стерильними кришками, перевертаємо догори дном і гарненько закутуємо до повного охолодження. Через добу прибираємо консервацію в льох або холодильник на зберігання, маринування огірків таким способом допоможе зберегти їх на всю зиму.
Приємного вам апетиту!
Консервовані огірки з кетчупом
Інгредієнти:
Для заливки:
Приготування
Рецепт приготування огірків з кетчупом досить простий. Для консервування краще всього вибирати однакові за розміром і невеликі огірки. В крайньому випадку, перед приготуванням їх можна розрізати на кілька частин. Отже, беремо огірки, ретельно миємо й обсушуємо рушником. На дно підготовлених чистих банок розкладаємо лавровий лист, запашний чорний перець горошком, суху гірчицю, кружечки хрону, зелень кропу і промиті листя чорної смородини. Потім, розклавши всі спеції, наповнюємо банки огірками і відставляємо їх в сторону. Переходимо до приготування заливки. У каструлю наливаємо холодну кип'ячену воду, додаємо оцет, сіль і цукор за смаком, кладемо гострий кетчуп чилі. Ставимо каструлю на сильний вогонь і доводимо маринад до кипіння. Обережно заливаємо приготовленої гарячою заливкою наші огірки і стерилізуємо банки на повільному вогні протягом 10 хвилин після закипання води, а потім закатуємо. Подаємо огірки з кетчупом на стіл, приблизно, через 3 дні в якості закуски до м'ясним або овочевим стравам.
Мариновані огірки з кетчупом
Приготовані за цим рецептом огірочки виходять в міру солоними, трохи солодкуватими, злегка гострі, хрусткими і щільними.
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Банки гарненько моєму, на дно викладаємо всі спеції: кріп, листя хрону, смородини, вишні, і т. д. Огірки ретельно миємо, обсушуємо, обрізаємо з кожної сторони кінчики і щільно укладаємо їх у підготовлені банки. У кожну банку кидаємо кілька очищених зубчиків часнику і 2-3 горошини запашного перцю. У каструлю наливаємо воду, ставимо на сильний вогонь і доводимо до кипіння. Далі заливаємо огірки окропом і залишаємо приблизно на п'ять хвилин. Після цього обережно зливаємо воду з банок назад у каструльку, додаємо трохи води і знову доводимо до кипіння. Потім знову заливаємо огірки окропом так само на п'ять хвилин і повторно зливаємо воду в каструлю. Тепер додаємо оцет, кладемо гострий кетчуп чилі, сіль, цукор, гарненько все перемішуємо і доводимо маринад до кипіння. Заливаємо їм наші огірки і залишаємо на 10 хвилин.
Банки з консервованими огірками ставимо в глибоку каструлю, наповнену водою, доводимо до кипіння і стерилізуємо приблизно 10 хвилин. Потім закочує банки стерильними кришками, перевертаємо догори дном і гарненько закутуємо до повного охолодження. Через добу прибираємо консервацію в льох або холодильник на зберігання, маринування огірків таким способом допоможе зберегти їх на всю зиму.
Приємного вам апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Заготовки на зиму з огірків
Всі ми звикли до того, що обов'язковим атрибутом зимового святкового столу обов'язково є мариновані огірочки. Але повірте, спробувавши закрутити ці
Консервування огірків
У кожної господині консервовані огірки виходять по-своєму. Хтось вміє робити огірки хрусткими, а у кого-то огірки мають пікантний або гострий смак.
Маринування огірків
Липень і серпень - це найкращий час для того, щоб зайнятися заготовками на зиму. У кожної господині є свої рецепти приготування закруток, але мало
Мариновані корнішони
Корнішони відрізняються особливою щільністю і хрускотом, домогтися і того і іншого не складно, особливо враховуючи те, що ці маленькі огірочки
Огірки в томатному соку
Хто ж з нас не любить домашні мариновані або солоні огірочки?! І сьогодні ми розповімо вам, як приготувати в томатному соку за досить таки класичними
Огірковий сік
Часто господині на зиму заготовляють традиційні фруктові або томатні соки. А адже чудові й корисні напої отримують з овочів. І сьогодні ми розповімо,