Літо - чудова пора року багата різноманітними овочами та фруктами. Найпоширеніші овочі, які ростуть на нашій широті-це, звичайно ж, огірки і помідори. Всі популярні заготовки на зиму роблять саме з них. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування огірків з кетчупом чилі. Ця незвичайна консервація неодмінно порадує вас своїм гострим пікантним смаком і апетитною хрусткою текстурою. Консервування огірків з кетчупом чилі не займе у вас багато часу і сил. Так що, обов'язково спробуйте приготувати це блюдо.
Консервовані огірки з кетчупом
Інгредієнти: свіжі огірки - 2 кг; запашний перець горошком - 16 шт.; листя чорної смородини - 10 шт.; корінь хрону - 100 г; лавровий лист - 5 шт.; гірчичний порошок - 2 ч. ложки; зелень кропу - за бажанням. Для заливки:
вода - 5 ст.; гострий кетчуп чилі - 200 г; цукор - 1 ст.; оцет - 1 ст.; сіль - 2 ст. ложки. Приготування Рецепт приготування огірків з кетчупом досить простий. Для консервування краще всього вибирати однакові за розміром і невеликі огірки. В крайньому випадку, перед приготуванням їх можна розрізати на кілька частин. Отже, беремо огірки, ретельно миємо й обсушуємо рушником. На дно підготовлених чистих банок розкладаємо лавровий лист, запашний чорний перець горошком, суху гірчицю, кружечки хрону, зелень кропу і промиті листя чорної смородини. Потім, розклавши всі спеції, наповнюємо банки огірками і відставляємо їх в сторону. Переходимо до приготування заливки. У каструлю наливаємо холодну кип'ячену воду, додаємо оцет, сіль і цукор за смаком, кладемо гострий кетчуп чилі. Ставимо каструлю на сильний вогонь і доводимо маринад до кипіння. Обережно заливаємо приготовленої гарячою заливкою наші огірки і стерилізуємо банки на повільному вогні протягом 10 хвилин після закипання води, а потім закатуємо. Подаємо огірки з кетчупом на стіл, приблизно, через 3 дні в якості закуски до м'ясним або овочевим стравам.
Мариновані огірки з кетчупом
Приготовані за цим рецептом огірочки виходять в міру солоними, трохи солодкуватими, злегка гострі, хрусткими і щільними.
Інгредієнти: огірки - 1 кг; часник - 10 зубчиків; кріп, листя смородини і вишні, листя хрону - за смаком; запашний перець горошком. Для маринаду:
оцет - 200 мл; цукор - 1 ст.; вода - 3 л; кетчуп чилі - 6 ст. ложок; сіль - 4 ч. ложки. Приготування Банки гарненько моєму, на дно викладаємо всі спеції: кріп, листя хрону, смородини, вишні, і т. д. Огірки ретельно миємо, обсушуємо, обрізаємо з кожної сторони кінчики і щільно укладаємо їх у підготовлені банки. У кожну банку кидаємо кілька очищених зубчиків часнику і 2-3 горошини запашного перцю. У каструлю наливаємо воду, ставимо на сильний вогонь і доводимо до кипіння. Далі заливаємо огірки окропом і залишаємо приблизно на п'ять хвилин. Після цього обережно зливаємо воду з
банок назад у каструльку, додаємо трохи води і знову доводимо до кипіння. Потім знову заливаємо огірки окропом так само на п'ять хвилин і повторно зливаємо воду в каструлю. Тепер додаємо оцет, кладемо гострий кетчуп чилі, сіль, цукор, гарненько все перемішуємо і доводимо маринад до кипіння. Заливаємо їм наші огірки і залишаємо на 10 хвилин.
Банки з консервованими огірками ставимо в глибоку каструлю, наповнену водою, доводимо до кипіння і стерилізуємо приблизно 10 хвилин. Потім закочує банки стерильними кришками, перевертаємо догори дном і гарненько закутуємо до повного охолодження. Через добу прибираємо консервацію в льох або холодильник на зберігання, маринування огірків таким способом допоможе зберегти їх на всю зиму.
Приємного вам апетиту!