Огірки в томатному соку
Альтернатива простий засолюванні або маринування огірків у простому розсолі - їх консервування в томатному соку. Якщо ви вирішили урізноманітнити варіацію домашньої консервації, то спробуйте нижепредставленние рецепти, які ми підготували спеціально для вас.
Консервування огірків в томатному соку - процедура досить стара, яка втратила популярність у наш час. Давайте відроджувати класику і готувати консервацію за перевіреними рецептами.
Інгредієнти:
помідори - 15 кг;
огірки - 75 г;
часник - 5-6 зубчиків;
оцет - 1 ст. ложка;
сіль, цукор - за смаком.
Приготування
Почнемо приготування з варіння томатного соку. Варимо помідори 2-3 хвилини, а після пропускаємо через соковижималку, або перетираємо вручну через сито, останню процедуру повторюємо кілька разів, щоб позбавиться від шкіри і насіння. Варимо сік до тих пір, поки він не перестане пінитися. Огірки промиваємо холодною водою і зрізаємо кінчики. Розкладаємо огірки по попередньо простерилизованним банкам, залишаючи місце для томатного соку. Заливаємо огірки прокип'яченою томатним соком і закатуємо стерильними кришками. Перед заливкою сік необхідно відрегулювати за смаком за допомогою солі, цукру та оцту. Додаємо часник.
Банки з консервацією перевертаємо кришкою вниз і закутуємо теплою ковдрою.
Інгредієнти:
огірки - 15 кг;
томати - 1 кг;
сіль - 1 ст. ложка;
часник - 3-4 головки;
солодкий перець - 1 шт.;
запашний перець - 20 шт.;
лавровий лист - 2 шт.;
тертий хрін - 1 ст. ложка;
сушений кріп - 15 р.
Приготування
З томатів готуємо сік і варимо його з додаванням солі, тертого хріну і часнику, перцю, солі, лаврового листа і сушеного кропу. Промиті огірки і нарізаний перець розкладаємо по стерильним пів-літрових банках і заливаємо гарячим томатним соком. Банки прикриваємо кришкою і ставимо на водяну баню (70-75 градусів). Консервація повинна пропаритися 15-20 хвилин, після чого банки можна закочувати.
Інгредієнти:
огірки - 5 кг;
свіжий кріп - 150 г;
тертий корінь хрону - 1 ч. ложка;
часник - 3-4 зубчики;
сіль - 75-80 г;
готовий томатний сік - 15 л;
майоран - 1 ч. ложка;
листя смородини - 100 г;
пастернак - 1 шт.
Приготування
Розподіляємо всі трави і спеції за чистим пів-літрових банках. Туди ж кладемо вимиті огірки. Томатний сік розігріваємо до 90 градусів, солимо і заливаємо його в банки. Стерилізуємо консервацію при 100 градусах 15 хвилин і закатуємо кришками. Банки перевертаємо, закутуємо і охолоджуємо в такому стані.
Консервовані огірки в томатному соку
Консервування огірків в томатному соку - процедура досить стара, яка втратила популярність у наш час. Давайте відроджувати класику і готувати консервацію за перевіреними рецептами.
Інгредієнти:
Приготування
Почнемо приготування з варіння томатного соку. Варимо помідори 2-3 хвилини, а після пропускаємо через соковижималку, або перетираємо вручну через сито, останню процедуру повторюємо кілька разів, щоб позбавиться від шкіри і насіння. Варимо сік до тих пір, поки він не перестане пінитися. Огірки промиваємо холодною водою і зрізаємо кінчики. Розкладаємо огірки по попередньо простерилизованним банкам, залишаючи місце для томатного соку. Заливаємо огірки прокип'яченою томатним соком і закатуємо стерильними кришками. Перед заливкою сік необхідно відрегулювати за смаком за допомогою солі, цукру та оцту. Додаємо часник.
Банки з консервацією перевертаємо кришкою вниз і закутуємо теплою ковдрою.
Рецепт огірків, маринованих в томатному соку
Інгредієнти:
Приготування
З томатів готуємо сік і варимо його з додаванням солі, тертого хріну і часнику, перцю, солі, лаврового листа і сушеного кропу. Промиті огірки і нарізаний перець розкладаємо по стерильним пів-літрових банках і заливаємо гарячим томатним соком. Банки прикриваємо кришкою і ставимо на водяну баню (70-75 градусів). Консервація повинна пропаритися 15-20 хвилин, після чого банки можна закочувати.
Солоні огірки в томатному соку
Інгредієнти:
Приготування
Розподіляємо всі трави і спеції за чистим пів-літрових банках. Туди ж кладемо вимиті огірки. Томатний сік розігріваємо до 90 градусів, солимо і заливаємо його в банки. Стерилізуємо консервацію при 100 градусах 15 хвилин і закатуємо кришками. Банки перевертаємо, закутуємо і охолоджуємо в такому стані.
Рекомендуємо добрі рецепти
Заготовки на зиму з огірків
Всі ми звикли до того, що обов'язковим атрибутом зимового святкового столу обов'язково є мариновані огірочки. Але повірте, спробувавши закрутити ці
Огірки з кетчупом чилі
У пошуках смачних рецептів маринадів для огірків ми підібрали кілька з використанням кетчупу чилі. Те, що треба для любителів хрустких огірочків
Баклажани в томатному соку
Баклажани, мариновані в томатному соку - це найбільш популярний вид консервування цього корисного овоча. І ми приготували 2 найбільш цікавих рецептів
Помідори в яблучному соку
Помідори можна консервувати не тільки в звичному нам томатному соку, але і в яблучному. Такий продукт буде мати зовсім інший смак, але якщо ви любите
Перець в томатному соку
Перець в томатному соку - дивовижна і смачна заготівля на зиму. Відмінно підійде до будь-якого гарніру, краще всього до картопляного пюре або вареної
Огірковий сік
Часто господині на зиму заготовляють традиційні фруктові або томатні соки. А адже чудові й корисні напої отримують з овочів. І сьогодні ми розповімо,