Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Кокосове печиво

Кокосове печиво

17-01-2015, 20:05
81 023
Кокосове печиво
Кокосове печиво - вельми популярна в даний час випічка, неодмінним компонентом якого є м'якоть кокоса (або кокосова стружка, або кокосове молоко). Кокосова печиво можна подавати з чаєм, кавою, компотами та іншими подібними напоями. Відомо чимала кількість рецептів цього десерту, не так давно ми розповідали про печиво з кокосовою стружкою . Маючи деякий досвід приготування різних кондитерських солодощів, ви легко можете і самостійно придумати, як приготувати кокосове печиво, винаходячи нові рецепти. Не засмучуйтеся, якщо такого досвіду у вас немає, оскільки процес виготовлення печива може бути як досить складними, так і самим простим.

Кокосове печиво без борошна


Для приготування нам знадобиться лист пергаментного паперу.
Інгредієнти:

  • кокосова стружка - 250 г;

  • курячі яйця - 2 шт.;

  • цукор-пісок - 170 г;

  • сіль - 1 щіпка;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки;

  • мелені горіхи -80 г (краще всього фундук);

  • чорний шоколад -1 невелика плитка для прикраси.


  • Приготування
    Розігріваємо духовку приблизно до 150?С. Змішуємо в мисці яйця і цукор. Додаємо дрібку солі і збиваємо (можна блендером або міксером). Додаємо кокосову стружку, мелені горіхи і сік лимона. Ретельно перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.
    Простилаем деко пергаментним папером (можна її промаслить, а можна цього не робити). Чайною ложкою викладаємо невеликі порції кокосової маси на лист пергаменту.
    Ставимо деко в духовку і випікаємо протягом 15 хвилин. Готове кокосове печиво трохи охолоджуємо і прикрашаємо, присипавши тертим шоколадом.

    Кокосове печиво без яєць


    Інгредієнти:

  • натерта м'якоть кокосового горіха (або стружка) - 100 г;

  • натуральне вершкове масло -100 г;

  • борошно пшеничне високосортна - 200 г;

  • цукор-пісок - 100 г;

  • ром - 1-2 ч. ложки;

  • сік лайма чи лимона - 1 ч. ложка;

  • молоко незбиране -2 ст. ложки;

  • шоколад чорний - 1 невелика плитка для посипання (за бажанням).


  • Приготування
    Розігріваємо духовку приблизно до 180?С.
    Змішуємо цукор з борошном, додамо розм'якшене масло, молокои ретельно перемішати до однорідності. Додамо натерту м'якоть кокосового горіха (або стружку), ром і сік лайма. Ще раз ретельно вимесим до однорідності. Посиплемо робочу поверхню борошном і розкотимо тісто в пласт товщиною близько 3-х сантиметрів. Нарізаємо прямокутниками або ромбиками (або як-небудь інакше довільно). Викладаємо на деко, змащене маслом (краще - простеленний пекарської папером). Випікаємо протягом приблизно 15 хвилин. Остуджуємо (не повністю) печиво, не знімаючи з листа, і присипаємо тертим шоколадом.

    Сирно-кокосове печиво


    Інгредієнти:

  • сир - 400 г;

  • кокосова стружка - 120-150 г;

  • натуральне вершкове масло - 150 г;

  • борошно пшеничне високосортна - 500-600 г;

  • куряче яйце - 1-2 шт.;

  • цукор-пісок - 150 г;

  • сіль - 1 щіпка;

  • ваніль - 1 щіпка (або 1 пакетик ваніліну);

  • ром - 2 чайних ложки.


  • Приготування
    Змішаємо сир, 1 яйце і розм'якшене масло, далі додамо цукор, ваніль і сіль, ретельно перемішати і всиплемо стружку. Будемо потроху вводити борошно, продовжуючи ретельно перемішувати. З тіста скачуємо невеликі кульки, витягуємо кожен до форми яйця і злегка придавлюємо. Викладаємо на деко, змащене маслом (або простеленний пекарської папером). Промазуємо поверхню печива, використовуючи силіконову кисть. Ставимо деко в духовку, розігріту до 180?С. Випікаємо протягом 25-30 хвилин, до приємного рум'яного виду.

    Печиво з кокосовим молоком


    Можна готувати печиво (ну, і не тільки печиво), використовуючи такий продукт, як кокосове молоко.
    Інгредієнти:

  • кокосове молоко - 400 мл;

  • масло вершкове натуральне - 200 г;

  • цукор-пісок - 200 г;

  • сіль - 1 щіпка;

  • яйця курячі - 3 шт.;

  • борошно пшеничне високосортна - 350 г;

  • сода харчова, погашена оцтом - на кінчику ножа;

  • ром - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Кокосове печиво

    Духовку розігріваємо заздалегідь до 180°С.
    Перемішуємо масло з цукром, ромом, погашеної содою і сіллю, по одному додаємо яйця і збиваємо. Борошно вводимо, просіваючи через сито потроху, в кілька прийомів, чергуючи з кокосовим молоком.
    Використовуємо силіконові форми для міні-кексів. Заповнюємо їх тестом і відправляємо в духовку. Готові кекси можна присипати цукровою пудрою або змастити кокосової глазур'ю.
    Ну а якщо ви просто в захваті від кокосової стружки, то можете приготувати ще й баунті в домашніх умовах !
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кокосове молоко - рецепт
    Кокосове молоко - рецепт
    Звідки береться кокосове молоко? Багато скажуть, що потрібно тільки проткнути кокс, вставити трубочку і насолоджуватися напоєм. Але це не так. Добути
    Кокосовий крем
    Кокосовий крем
    Якщо ви не любите звичайні сметанні або масляні креми для тортів, то слід придумати щось незвичайне. Наприклад, кокосовий крем! Готувати його не дуже
    Печиво з кокосовою стружкою
    Печиво з кокосовою стружкою
    Ви без розуму від кокосової стружки? Додаєте її по всі свої десерти? Тоді вам припадуть до вподоби наші рецепти печива з кокосовою стружкою. Воно
    Молочні коржики - рецепт
    Молочні коржики - рецепт
    Молочні коржики - смак нашого дитинства. Якщо ви любите і хочете відтворити ніжну текстуру і аромат, то ця стаття для вас. У ній ми розповімо про
    Печиво з вівсяних пластівців
    Печиво з вівсяних пластівців
    Печиво з вівсяних пластівців - це чудова випічка до чаю або кави в сімейному колі. Таке печиво вдвічі корисніше, якщо воно приготоване в домашніх
    Горіхове печиво
    Горіхове печиво
    Іноді так хочеться чогось новенького до вечірнього чаю в колі сім'ї, а головне домашнього. І сьогодні ми пропонуємо вам дивовижне горіхове печиво.