Кокосове печиво - вельми популярна в даний час випічка, неодмінним компонентом якого є м'якоть кокоса (або кокосова стружка, або кокосове молоко). Кокосова печиво можна подавати з чаєм, кавою, компотами та іншими подібними напоями. Відомо чимала кількість рецептів цього десерту, не так давно ми розповідали про печиво з кокосовою стружкою . Маючи деякий досвід приготування різних кондитерських солодощів, ви легко можете і самостійно придумати, як приготувати кокосове печиво, винаходячи нові рецепти. Не засмучуйтеся, якщо такого досвіду у вас немає, оскільки процес виготовлення печива може бути як досить складними, так і самим простим.
Кокосове печиво без борошна
Для приготування нам знадобиться лист пергаментного паперу.
Інгредієнти: кокосова стружка - 250 г; курячі яйця - 2 шт.; цукор-пісок - 170 г; сіль - 1 щіпка; лимонний сік - 2 ст. ложки; мелені горіхи -80 г (краще всього фундук); чорний шоколад -1 невелика плитка для прикраси. Приготування Розігріваємо духовку приблизно до 150?С. Змішуємо в мисці яйця і цукор. Додаємо дрібку солі і збиваємо (можна блендером або міксером). Додаємо кокосову стружку, мелені горіхи і сік лимона. Ретельно перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.
Простилаем деко пергаментним папером (можна її промаслить, а можна цього не робити). Чайною ложкою викладаємо невеликі порції кокосової маси на лист пергаменту.
Ставимо деко в духовку і випікаємо протягом 15 хвилин. Готове кокосове печиво трохи охолоджуємо і прикрашаємо, присипавши тертим шоколадом.
Кокосове печиво без яєць
Інгредієнти: натерта м'якоть кокосового горіха (або стружка) - 100 г; натуральне вершкове масло -100 г; борошно пшеничне високосортна - 200 г; цукор-пісок - 100 г; ром - 1-2 ч. ложки; сік лайма чи лимона - 1 ч. ложка; молоко незбиране -2 ст. ложки; шоколад чорний - 1 невелика плитка для посипання (за бажанням). Приготування Розігріваємо духовку приблизно до 180?С.
Змішуємо цукор з борошном, додамо розм'якшене масло, молокои ретельно перемішати до однорідності. Додамо натерту м'якоть кокосового горіха (або стружку), ром і сік лайма. Ще раз ретельно вимесим до однорідності. Посиплемо робочу поверхню борошном і розкотимо тісто в пласт товщиною близько 3-х сантиметрів. Нарізаємо прямокутниками або ромбиками (або як-небудь інакше довільно). Викладаємо на деко, змащене маслом (краще - простеленний пекарської папером). Випікаємо протягом приблизно 15 хвилин. Остуджуємо (не повністю) печиво, не знімаючи з листа, і присипаємо тертим шоколадом.
Сирно-кокосове печиво
Інгредієнти: сир - 400 г; кокосова стружка - 120-150 г; натуральне вершкове масло - 150 г; борошно пшеничне високосортна - 500-600 г; куряче яйце - 1-2 шт.; цукор-пісок - 150 г; сіль - 1 щіпка; ваніль - 1 щіпка (або 1 пакетик ваніліну); ром - 2 чайних ложки. Приготування Змішаємо сир, 1 яйце і розм'якшене масло, далі додамо цукор, ваніль і сіль, ретельно перемішати і всиплемо стружку. Будемо потроху вводити борошно, продовжуючи ретельно перемішувати. З тіста скачуємо невеликі кульки, витягуємо кожен до форми яйця і злегка придавлюємо. Викладаємо на деко, змащене маслом (або простеленний пекарської папером). Промазуємо поверхню печива, використовуючи силіконову кисть. Ставимо деко в духовку, розігріту до 180?С. Випікаємо протягом 25-30 хвилин, до приємного рум'яного виду.
Печиво з кокосовим молоком
Можна готувати печиво (ну, і не тільки печиво), використовуючи такий продукт, як кокосове молоко.
Інгредієнти: кокосове молоко - 400 мл; масло вершкове натуральне - 200 г; цукор-пісок - 200 г; сіль - 1 щіпка; яйця курячі - 3 шт.; борошно пшеничне високосортна - 350 г; сода харчова, погашена оцтом - на кінчику ножа; ром - 2 ч. ложки. Приготування Духовку розігріваємо заздалегідь до 180°С.
Перемішуємо масло з цукром, ромом, погашеної содою і сіллю, по одному додаємо яйця і збиваємо. Борошно вводимо, просіваючи через сито потроху, в кілька прийомів, чергуючи з кокосовим молоком.
Використовуємо силіконові форми для міні-кексів. Заповнюємо їх тестом і відправляємо в духовку. Готові кекси можна присипати цукровою пудрою або змастити кокосової глазур'ю.
Ну а якщо ви просто в захваті від кокосової стружки, то можете приготувати ще й баунті в домашніх умовах !