Вернуться назад Распечатать

Кокосове печиво

Кокосове печиво
Кокосове печиво - вельми популярна в даний час випічка, неодмінним компонентом якого є м'якоть кокоса (або кокосова стружка, або кокосове молоко). Кокосова печиво можна подавати з чаєм, кавою, компотами та іншими подібними напоями. Відомо чимала кількість рецептів цього десерту, не так давно ми розповідали про печиво з кокосовою стружкою . Маючи деякий досвід приготування різних кондитерських солодощів, ви легко можете і самостійно придумати, як приготувати кокосове печиво, винаходячи нові рецепти. Не засмучуйтеся, якщо такого досвіду у вас немає, оскільки процес виготовлення печива може бути як досить складними, так і самим простим.

Кокосове печиво без борошна


Для приготування нам знадобиться лист пергаментного паперу.
Інгредієнти:

  • кокосова стружка - 250 г;

  • курячі яйця - 2 шт.;

  • цукор-пісок - 170 г;

  • сіль - 1 щіпка;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки;

  • мелені горіхи -80 г (краще всього фундук);

  • чорний шоколад -1 невелика плитка для прикраси.


  • Приготування
    Розігріваємо духовку приблизно до 150?С. Змішуємо в мисці яйця і цукор. Додаємо дрібку солі і збиваємо (можна блендером або міксером). Додаємо кокосову стружку, мелені горіхи і сік лимона. Ретельно перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.
    Простилаем деко пергаментним папером (можна її промаслить, а можна цього не робити). Чайною ложкою викладаємо невеликі порції кокосової маси на лист пергаменту.
    Ставимо деко в духовку і випікаємо протягом 15 хвилин. Готове кокосове печиво трохи охолоджуємо і прикрашаємо, присипавши тертим шоколадом.

    Кокосове печиво без яєць


    Інгредієнти:

  • натерта м'якоть кокосового горіха (або стружка) - 100 г;

  • натуральне вершкове масло -100 г;

  • борошно пшеничне високосортна - 200 г;

  • цукор-пісок - 100 г;

  • ром - 1-2 ч. ложки;

  • сік лайма чи лимона - 1 ч. ложка;

  • молоко незбиране -2 ст. ложки;

  • шоколад чорний - 1 невелика плитка для посипання (за бажанням).


  • Приготування
    Розігріваємо духовку приблизно до 180?С.
    Змішуємо цукор з борошном, додамо розм'якшене масло, молокои ретельно перемішати до однорідності. Додамо натерту м'якоть кокосового горіха (або стружку), ром і сік лайма. Ще раз ретельно вимесим до однорідності. Посиплемо робочу поверхню борошном і розкотимо тісто в пласт товщиною близько 3-х сантиметрів. Нарізаємо прямокутниками або ромбиками (або як-небудь інакше довільно). Викладаємо на деко, змащене маслом (краще - простеленний пекарської папером). Випікаємо протягом приблизно 15 хвилин. Остуджуємо (не повністю) печиво, не знімаючи з листа, і присипаємо тертим шоколадом.

    Сирно-кокосове печиво


    Інгредієнти:

  • сир - 400 г;

  • кокосова стружка - 120-150 г;

  • натуральне вершкове масло - 150 г;

  • борошно пшеничне високосортна - 500-600 г;

  • куряче яйце - 1-2 шт.;

  • цукор-пісок - 150 г;

  • сіль - 1 щіпка;

  • ваніль - 1 щіпка (або 1 пакетик ваніліну);

  • ром - 2 чайних ложки.


  • Приготування
    Змішаємо сир, 1 яйце і розм'якшене масло, далі додамо цукор, ваніль і сіль, ретельно перемішати і всиплемо стружку. Будемо потроху вводити борошно, продовжуючи ретельно перемішувати. З тіста скачуємо невеликі кульки, витягуємо кожен до форми яйця і злегка придавлюємо. Викладаємо на деко, змащене маслом (або простеленний пекарської папером). Промазуємо поверхню печива, використовуючи силіконову кисть. Ставимо деко в духовку, розігріту до 180?С. Випікаємо протягом 25-30 хвилин, до приємного рум'яного виду.

    Печиво з кокосовим молоком


    Можна готувати печиво (ну, і не тільки печиво), використовуючи такий продукт, як кокосове молоко.
    Інгредієнти:

  • кокосове молоко - 400 мл;

  • масло вершкове натуральне - 200 г;

  • цукор-пісок - 200 г;

  • сіль - 1 щіпка;

  • яйця курячі - 3 шт.;

  • борошно пшеничне високосортна - 350 г;

  • сода харчова, погашена оцтом - на кінчику ножа;

  • ром - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Кокосове печиво

    Духовку розігріваємо заздалегідь до 180°С.
    Перемішуємо масло з цукром, ромом, погашеної содою і сіллю, по одному додаємо яйця і збиваємо. Борошно вводимо, просіваючи через сито потроху, в кілька прийомів, чергуючи з кокосовим молоком.
    Використовуємо силіконові форми для міні-кексів. Заповнюємо їх тестом і відправляємо в духовку. Готові кекси можна присипати цукровою пудрою або змастити кокосової глазур'ю.
    Ну а якщо ви просто в захваті від кокосової стружки, то можете приготувати ще й баунті в домашніх умовах !