Горіхове печиво

Наводимо кілька рецептів горіхового печива. У приготуванні такої випічки можна використовувати різні види горіхів.
Рецепт печива з волоських горіхів
Інгредієнти:
Приготування
Волоські горіхи подрібнити будь-яким зручним способом, але не дуже дрібно. Наприклад, їх можна змолоти у спеціальній орехомолке або комбайні, або покласти в щільний пакет і розкачати качалкою, або порубати ножем.
Змішаємо вершкове масло кімнатної температури з цукром, коньяком і ваніллю і розітремо. Додамо яєчні жовтки і мелені горіхи. Ретельно перемішати. Додаємо розпушувач і потроху подсеиваем борошно. Тісто можна промесить міксером на малих обертах, воно повинно вийти ніжним з неоднорідною структурою.
Деко змастимо маслом (або простелем промасленим папером) і ложкою викладаємо кульки тіста (можна їх прим'яти).
Випікаємо при температурі близько 200 градусів С протягом 12-15 хвилин (краще орієнтуватися по досвіду роботи з даними духовою шафою). Готове печиво можна присипати цукровою пудрою або тертим шоколадом, але це необов'язково.
Шоколадно-горіхове печиво без борошна
Інгредієнти:
Приготування
Мигдаль і фундук подрібнити окремо будь-яким зручним способом. Шоколад, витриманий в прохолодному місці (не менше 2-х годин), натремо на тертці. Змішаємо з меленими горіхами.
Яйця взобьем з цукровою пудрою до стійкої піни. З'єднаємо з шоколадно-горіховою пастою, додати гашену соду, коньяк, ванілін і ретельно перемішати. У нас повинно вийти м'яке і податливе тісто з неоднорідною структурою.
Мокрими руками формуємо кульки і розплющуємо їх у невеликі коржі.
Викладаємо коржики на промаслений пекарську папір або просто на змащене деко. Випікаємо протягом близько 10 хвилин. Трохи охолоджуємо і присипаємо шоколадом і горішками. Ось і готово горіхово - шоколадне печиво .
Вівсяно-горіхове печиво з сухофруктами
Інгредієнти:

Розтопити масло в сковороді, всиплемо вівсяні пластівці і горіхи. Обсмажимо до легкого золотистого відтінку.
Перемістимо олійно-горіхово-вівсяну масу в миску, додати сухофрукти, борошно, яйця і цукор. Ретельно перемішати. Дамо масі набрякнути протягом 20 хвилин.
Тісто виходить досить липким, тому формуємо коржі печива мокрими руками і викладаємо на деко (природно, промаслений або застелений пекарської папером). Випікаємо при 180 градусах за С до рум'яності (близько 15 хвилин).
Врахуйте, що печиво з горіхів досить калорійне, тому занадто не захоплюйтеся.
Рекомендуємо добрі рецепти

Пиріг з сирними кульками
Не знаєте, який цікавий і смачний десерт приготувати для святкового чаювання? Тоді пропонуємо рецепт створення дивовижного пирога з сирними кульками.

Шоколадна коврижка - рецепт
Іноді хочеться поласувати чим-небудь особливо смачним. Пропонуємо вам приготувати шоколадну коврижку, рецепт цього ласощі зовсім нескладний. Така

Шоколадне печиво - рецепт
Коли хочеться солоденького - не варто собі відмовляти. Краще спекти хрустке шоколадне печиво, смак якого запам'ятається вам надовго. Рецепти даного

Кокосове печиво
Кокосове печиво - ласощі незвичайне і дуже смачне. Всі любителі солодкого просто зобов'язані спробувати приготувати і поїсти такий десерт. Для цього

Печиво з вівсяних пластівців
Печиво з вівсяних пластівців - це чудова випічка до чаю або кави в сімейному колі. Таке печиво вдвічі корисніше, якщо воно приготоване в домашніх

Печиво з інжиром
Печиво з інжиром - корисне і смачне ласощі до чаю в колі сім'ї. Інжир сприяє гарному травленню і роботі дихальної системи. Давайте детально