» » Судак в духовці у фользі з овочами, лимоном, картоплею - рецепти запеченої цілої риби, філе і шматочків

Судак в духовці у фользі з овочами, лимоном, картоплею - рецепти запеченої цілої риби, філе і шматочків

Судак в духовці у фользі з овочами, лимоном, картоплею - рецепти запеченої цілої риби, філе і шматочків
Запечений судак в духовці у фользі зберігає максимальну соковитість, виходить особливо смачною і дієтичним, що важливо для тих, хто прагне харчуватися правильно. Риба гарна в будь-якому виконанні: з мінімальним лаконічним набором приправ або в супроводі з овочами, різними смаковими добавками.

Як готувати судака в духовці у фользі?


Приготування судака в духовці у фользі потребує мінімум зусиль і зовсім небагато вільного часу, а нехитрі рекомендації допоможуть реалізувати будь-який рецепт правильно.

  • Можна запікати рибу цілком, попередньо попатравши тушку, почистивши, зрізавши плавники і при бажанні позбавивши від голови. Якщо готувати судака з головою, необхідно вирізати зябра.

  • Особливо шановане серед споживачів запечене філе риби без кісток.

  • Крім стандартного набору з солі, перцю і класичного міксу рибних приправ найчастіше застосовують для поліпшення смаку риби лимонний сік або часточки цитруса, всіляку зелень, овочі, сметану, соуси, інші добавки.

  • Час запікання судака у фользі в духовці залежить від розміру порції, ваги цілої тушки і може варіюватися від 15 хвилин до 1 години.


  • Судак в духовці у фользі цілком

    Судак в духовці у фользі з овочами, лимоном, картоплею - рецепти запеченої цілої риби, філе і шматочків

    Судак, запечений в духовці у фользі цілком, стане гідним супроводом будь-якого застілля, якщо вишукано прикрасити тушку, або ситним блюдом для подачі до вечері. Переважно використовувати рибу середнього розміру, вагою до 15 кг, щоб вона встигла пропектися, зберігши при цьому свою природну соковитість.
    Інгредієнти:

  • судак – 1 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • помідор – 1 шт.;

  • лимон – 1 шт.;

  • гірчиця – 2 ст. ложки;

  • сіль, перець, спеції, петрушка.


  • Приготування

  • Тушку надрізають по спинці поперек на відстані 15 див.

  • Натирають рибину сіллю, перцем, спеціями, залишають на 20 хвилин.

  • Змащують рибу сумішшю з гірчиці з соком половини лимона.

  • У розрізи вставляють часточки цитруса, цибулі та помідорів, а в черевце петрушку.

  • Запікають судак в духовці у фользі 30 хвилин.

  • Відвертають фольгу і дають рибі підрум'янитися ще 15 хвилин.


  • Судак фарширований у фользі


    Судак в духовці у фользі з овочами, лимоном, картоплею - рецепти запеченої цілої риби, філе і шматочків

    Збагачується смаком начинки і стає ще смачніше запечений судак фарширований у фользі в духовці. Більш вишуканим страва буде, якщо попередньо зняти шкірку з цілої тушки, нафарширувати сумішшю філе з цибульно-грибний піджаркою, відвареними яйцями, овочами, додавши трохи сметани.
    Інгредієнти:

  • судак – 1 шт.;

  • зелена цибуля – 1 пучок;

  • яйця – 2 шт.;

  • помідори – 200 г;

  • болгарський перець – 1 шт.;

  • масло – 2 ст. ложки;

  • соєвий соус – 1 ст. ложка;

  • сіль, перець, спеції, кріп.


  • Приготування

  • Цілу тушку натирають сіллю, перцем, спеціями.

  • Змішують нарізані помідори, болгарський перець, лук, відварені яйця, кріп.

  • Приправляють масу соєвим соусом, наповнюють нею черевце рибини.

  • Змащують тушку маслом, обертають фольгою і поміщають в прогріту до 200 градусів духовку.

  • Через 30 хвилин судак, запечений у фользі, буде готовий.


  • Філе судака в духовці у фользі

    Судак в духовці у фользі з овочами, лимоном, картоплею - рецепти запеченої цілої риби, філе і шматочків

    Особливо затребуваний рецепт судака у фользі в духовці, де використовується філе риби. Пікантною добавкою тут стане базилік, який гармонійно підкреслить смак соковитою рибної м'якоті і додасть страві особливий аромат. Зелень можна замінити петрушкою, кінзою, кропом або зовсім виключити з складу.
    Інгредієнти:

  • філе судака – 600 г;

  • зелень базиліка – 05 пучка;

  • лимон – 05 шт.;

  • масло – 2 ст. ложки;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Філе солять, перчать, збризкують лимонним соком, укладають на змащену маслом фольгу.

  • Зверху розкладають листочки базиліка.

  • Запікають судака в духовці у фользі 15-20 хвилин при 200 градусах.


  • Судак в духовці у фользі шматочками

    Судак в духовці у фользі з овочами, лимоном, картоплею - рецепти запеченої цілої риби, філе і шматочків

    Для порціонної подачі підійде судак, запечений в духовці у фользі шматочками. Можна розрізати тушку на стейки або невеликі скибочки, при бажанні видаливши і хребетную кістка. Кращою добавкою буде лимон, який можна замінити або доповнити гілочками кропу, свіжої петрушки, кільцями ріпчастої цибулі.


    Інгредієнти:

  • судак – 1 шт.;

  • лимон – 05 шт.;

  • масло – 2 ст. ложки;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Рибу розрізають на шматочки, солять, перчать.

  • Розподіляють по 2-3 скибочки риби на окремих промасленных відрізах фольги, поливають лимонним соком.

  • Запечатують листи і відправляють судака запікатися на 20 хвилин в прогріту до 200 градусів духовку.


  • Судак у фользі в духовці з лимоном

    Судак в духовці у фользі з овочами, лимоном, картоплею - рецепти запеченої цілої риби, філе і шматочків

    Приємну кислинку з пікантною остринкой набуває риба, якщо її нафарширувати або доповнити в розрізах лимоном, уклавши при цьому на цибульну подушку. Апетитну рум'яну скоринку блюдо придбає, якщо за 10 хвилин до завершення процесу запікання відвернути фольгу і збільшити жар до максимуму.
    Інгредієнти:

  • судак – 1 шт.;

  • лимон – 1 шт.;

  • цибуля – 3 шт.;

  • кріп – 05 пучка;

  • масло – 2 ст. ложки;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Підготовлену тушку солять, перчать, натирають приправами, надрізавши спинку поперек в декількох місцях.

  • У розрізи і черевце вставляють лимонні часточки, гілочки кропу.

  • Поміщають рубіну на відріз фольги, знизу і зверху розташувавши нарізану цибулю.

  • Через 40 хвилин перебування в духовці при 200 градусах судак, запечений у фользі з лимоном буде готовий.


  • Запечений судак у фользі зі сметаною

    Судак в духовці у фользі з овочами, лимоном, картоплею - рецепти запеченої цілої риби, філе і шматочків

    Судак, запечений в духовці у фользі зі сметаною, зможе здивувати дегустаторів особливо ніжною і соковитою текстурою м'якоті. Морква не є обов'язковим інгредієнтом і додається за бажанням після нарізки невеликими гуртками або часточками. Овочі викладають в якості подушки або наповнюють ними черевце риби.
    Інгредієнти:

  • судак – 1 шт.;

  • лимонний сік – 1 ч. ложка;

  • сметана – 2 ст. ложки;

  • цибулю і моркву – по 1 шт.;

  • масло – 2 ст. ложки;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Рибу натирають сіллю, перцем і сумішшю з масла і лимонного соку.

  • Доповнюють тушку нарізаною цибулею і морквою, викладають на окремий промаслений лист фольги, змазують приправленою сметаною.

  • Запікають судак зі сметаною у фользі 30 хвилин при 180 градусах і 5 хвилин під грилем максимальній температурі.


  • Судак з овочами у фользі

    Судак в духовці у фользі з овочами, лимоном, картоплею - рецепти запеченої цілої риби, філе і шматочків

    Приголомшливо смачним буде приготований судак в духовці з овочами у фользі Продукт можна доповнювати цибулею, морквою, помідорами, картоплею, кабачком, солодким перцем окремо або складати асорті з додаткових компонентів за смаковими уподобаннями. В даному випадку як ніколи переважно рибне філе.
    Інгредієнти:

  • філе судака – 500 г;

  • сметана – 200 г;

  • помідори – 2 шт.;

  • болгарський перець – 1 шт.;

  • стебло селери – 1 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • часник – 2 зубки;

  • італійські трави – 2 щіпки;

  • сіль, перець, олія, петрушка.


  • Приготування

  • З фольги роблять відкриті порційні човники, промаслівают їх всередині і викладають приправлене сіллю і перцем філе судака.

  • Нарізають овочі, розподіляють поверх риби, приправляють травами, відправляють на 8 хвилин в прогріту до 180 градусів духовку.

  • Сметану змішують з подрібненим часником, сіллю і перцем, розподіляють соус поверх овочів.

  • Продовжують запікати судак з овочами в духовці у фользі ще 10 хвилин.


  • Судак у фользі в духовці з картоплею

    Судак в духовці у фользі з овочами, лимоном, картоплею - рецепти запеченої цілої риби, філе і шматочків

    Чудова ідея для корисного й живильного вечері – запечений судак в духовці у фользі з картоплею, яку необхідно почистити і нарізати тонкими кружками. Замість естрагону і петрушки можна додати іншу свіжу або сушену духмяну траву на свій смак, а майонез замінити сумішшю з сметани і гірчиці.
    Інгредієнти:

  • судак – 1 кг;

  • картопля – 1 кг;

  • майонез – 70 г;

  • масло рослинне – 70 мл;

  • петрушка – 1 пучок;

  • естрагон – 3-4 гілочки;

  • лимон – 05 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • сіль, перець, чебрець.


  • Приготування

  • Натирають рибу сумішшю з солі, перцю, чебрецю і половини подрібненого естрагону, залишають на півгодини.

  • Розкладають на промасленим фользі шар нарізаної картоплі, зверху розташовують скибочки судака.

  • Посипають всі нарізаною цибулею і петрушкою, збризкують маслом, запечатують фольгу.

  • Готують страву 30 хвилин при 200 градусах.
    Додав: admin | 16-04-2018, 17:48
    Переглядів: 7