Сібас у фользі
Цього, жирного, дикого сібаса важко знайти в Європі - риба занесена в Червону книгу і її вилов у природних умовах заборонений. Тим не менш, цю цінну промислову рибу активно розводять в штучних умовах. І хоч м'ясо такого сібаса поступається дикому, страви з нього залишаються смачними і ніжними. Приготуйте сібаса у себе вдома, зберігши рибу соковитою завдяки фользі.
Інгредієнти:
філе сібаса - 6 шт.;
оливкова олія;
зелена цибуля - 2 гілочки;
перець чилі - 1 шт.;
брокколі або спаржа;
коричневий цукор - 4 ст. ложки;
лайми - 2-4 шт.;
сухе червоне вино - за смаком.
Приготування
Філе сібаса, очищене від кісток, приправляємо сіллю і перцем, скроплюємо маслом і кладемо на подушку з овочів - спаржі або брокколі . З коричневого цукру, вина і соку лаймів готуємо кисло-солодкий соус , яким змащуємо м'яке рибне філе. Обертаємо сібаса фольгою і ставимо в розігріту до 190 градусів духовку на 15-20 хвилин (залежно від розміру філе). Решту соусу змішуємо з подрібненою зеленню, гострим перцем чилі і оливковою олією, і використовуємо для заправки вже готової риби і овочів.
Інгредієнти:
кускус - 125 г;
лимони - 2 шт.;
розмарин - 2 гілочки;
овочевий бульйон - 150 мл;
зелений горошок - 80 г;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
петрушка подрібнена - 2 ст. ложки;
філе сібаса - 2 шт.;
листя чебрецю - 2 ч. ложки;
біле сухе вино - 50 мл
Приготування
Духовку розігріваємо до 190 градусів. У мисці змішуємо кускус з цедрою лимона і гілочкою розмарину. Заливаємо крупу гарячим бульйоном і залишаємо набухати під кришкою протягом 5 хвилин.
Змішуємо сік 1 лимона зі столовою ложкою оливкової олії, сіль і перець додаємо за смаком. Заправляємо сумішшю кускус, додаємо туди зелений горошок і нарізану зелень петрушки.
На лист фольги кладемо готову крупу, а поверх розміщуємо рибне філе, приправлена за смаком сіллю і перцем. Посипаємо рибу чебрецем, залишилися розмарином і накриваємо часточками лимона. У довершенні заливаємо в конверт з фольги вино і олія. Ставимо страва готується на 10-15 хвилин.
Інгредієнти:
сібас (ціла тушка близько 1 кг) - 1 шт.;
лимон - 1 шт.;
естрагон свіжий - 1 ст. ложка;
зелена цибуля - 1 ст. ложка;
базилік - 1 ст. ложка;
петрушка - 1 ст. ложка;
оливкова олія - 2 ст. ложки.
Приготування
Рибну тушку чистимо, потрошимо і моєму. Натираємо сібаса сіллю і перцем зовні і всередині, після чого заповнюємо черевце риби лимонними часточками і нарізаною зеленню. Поливаємо рибу оливковою олією, обертаємо фольгою і обсмажуємо на вугіллі до повної готовності.
Інгредієнти:
філе сібаса - 2 шт.;
сіль - 1/2 ч. ложки;
сухе біле вино - 1/4 ст.;
лимонний сік - 2 ч. ложки;
нарізана петрушка - 1 ст. ложка;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
кукурудзяні зерна (свіжі) - 1/2 ст.;
томати - 1/2 ст.;
шпинат - 2 жмені.
Приготування
Посипаємо очищені від кісток рибні філе сіллю і перцем, скроплюємо оливковою олією і обертаємо фольгою. Запікаємо філе в розігрітій до 190 градусів духовці протягом 10-15 хвилин.
Поки риба запікається, приготуємо овочевий гарнір і соус. Для гарніру на сковороді обсмажуємо кукурудзу протягом 2 хвилин, додаємо скибочки томатів і свіжий шпинат, продовжуємо готування ще хвилину.
Для соусу змішуємо вино з лимонним соком і випариваем протягом 2 хвилин. Прибираємо суміш з вогню, додаємо масло і подрібнену петрушку.
Подаємо рибне філе, полив масляним соусом з порцією тушкованих овочів. До речі, для того, щоб рибна шкіра вийшла хрусткою, філе можна звільнити від фольги і потримати під грилем останні 3-4 хвилини готування.
Сібас, запечений у фользі в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Філе сібаса, очищене від кісток, приправляємо сіллю і перцем, скроплюємо маслом і кладемо на подушку з овочів - спаржі або брокколі . З коричневого цукру, вина і соку лаймів готуємо кисло-солодкий соус , яким змащуємо м'яке рибне філе. Обертаємо сібаса фольгою і ставимо в розігріту до 190 градусів духовку на 15-20 хвилин (залежно від розміру філе). Решту соусу змішуємо з подрібненою зеленню, гострим перцем чилі і оливковою олією, і використовуємо для заправки вже готової риби і овочів.
Рецепт приготування сібаса у фользі з кускусом
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 190 градусів. У мисці змішуємо кускус з цедрою лимона і гілочкою розмарину. Заливаємо крупу гарячим бульйоном і залишаємо набухати під кришкою протягом 5 хвилин.
Змішуємо сік 1 лимона зі столовою ложкою оливкової олії, сіль і перець додаємо за смаком. Заправляємо сумішшю кускус, додаємо туди зелений горошок і нарізану зелень петрушки.
На лист фольги кладемо готову крупу, а поверх розміщуємо рибне філе, приправлена за смаком сіллю і перцем. Посипаємо рибу чебрецем, залишилися розмарином і накриваємо часточками лимона. У довершенні заливаємо в конверт з фольги вино і олія. Ставимо страва готується на 10-15 хвилин.
Сібас у фользі на вугіллі
Інгредієнти:
Приготування
Рибну тушку чистимо, потрошимо і моєму. Натираємо сібаса сіллю і перцем зовні і всередині, після чого заповнюємо черевце риби лимонними часточками і нарізаною зеленню. Поливаємо рибу оливковою олією, обертаємо фольгою і обсмажуємо на вугіллі до повної готовності.
Як приготувати сібас у фользі?
Інгредієнти:
Приготування
Посипаємо очищені від кісток рибні філе сіллю і перцем, скроплюємо оливковою олією і обертаємо фольгою. Запікаємо філе в розігрітій до 190 градусів духовці протягом 10-15 хвилин.
Поки риба запікається, приготуємо овочевий гарнір і соус. Для гарніру на сковороді обсмажуємо кукурудзу протягом 2 хвилин, додаємо скибочки томатів і свіжий шпинат, продовжуємо готування ще хвилину.
Для соусу змішуємо вино з лимонним соком і випариваем протягом 2 хвилин. Прибираємо суміш з вогню, додаємо масло і подрібнену петрушку.
Подаємо рибне філе, полив масляним соусом з порцією тушкованих овочів. До речі, для того, щоб рибна шкіра вийшла хрусткою, філе можна звільнити від фольги і потримати під грилем останні 3-4 хвилини готування.
Рекомендуємо добрі рецепти
Камбала у фользі в духовці
Камбала дуже проста в приготуванні риба, соковите і щільне м'ясо якої важко пересушити. Ще більше полегшує приготування у фользі, яка дозволяє
Лосось з овочами
У правильне і збалансоване харчування для нашого організму обов'язково повинні входити м'ясо, риба, овочі. І в сьогоднішній статті ми поговоримо про
Хек у фользі в духовці
Хек - не дорога і смачна рибка, з якої можна приготувати безліч страв. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально запекти у фользі в духовці кількома
Хек з овочами
З хека можна приготувати безліч смачних і цікавих страв. І сьогодні ми зібрали три чудових рецепту приготування хека з овочами. Читаємо наші нові
Короп у фользі в духовці
Короп - прісноводна риба, яка славиться своїм ніжним смаком і безліччю дрібних кісток. Саме через велику кількість кісточок короп не підійде в якості
Сібас на грилі
Сібас - смачна доступна рибка, в якій містяться корисні сполуки фосфору і кальцію, протеїни, вітамін А. Цей продукт є низькокалорійним і підходить