Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сібас у фользі

Сібас у фользі

22-03-2015, 08:15
919
Сібас у фользі
Цього, жирного, дикого сібаса важко знайти в Європі - риба занесена в Червону книгу і її вилов у природних умовах заборонений. Тим не менш, цю цінну промислову рибу активно розводять в штучних умовах. І хоч м'ясо такого сібаса поступається дикому, страви з нього залишаються смачними і ніжними. Приготуйте сібаса у себе вдома, зберігши рибу соковитою завдяки фользі.

Сібас, запечений у фользі в духовці


Інгредієнти:

  • філе сібаса - 6 шт.;

  • оливкова олія;

  • зелена цибуля - 2 гілочки;

  • перець чилі - 1 шт.;

  • брокколі або спаржа;

  • коричневий цукор - 4 ст. ложки;

  • лайми - 2-4 шт.;

  • сухе червоне вино - за смаком.


  • Приготування
    Філе сібаса, очищене від кісток, приправляємо сіллю і перцем, скроплюємо маслом і кладемо на подушку з овочів - спаржі або брокколі . З коричневого цукру, вина і соку лаймів готуємо кисло-солодкий соус , яким змащуємо м'яке рибне філе. Обертаємо сібаса фольгою і ставимо в розігріту до 190 градусів духовку на 15-20 хвилин (залежно від розміру філе). Решту соусу змішуємо з подрібненою зеленню, гострим перцем чилі і оливковою олією, і використовуємо для заправки вже готової риби і овочів.

    Рецепт приготування сібаса у фользі з кускусом


    Інгредієнти:

  • кускус - 125 г;

  • лимони - 2 шт.;

  • розмарин - 2 гілочки;

  • овочевий бульйон - 150 мл;

  • зелений горошок - 80 г;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • петрушка подрібнена - 2 ст. ложки;

  • філе сібаса - 2 шт.;

  • листя чебрецю - 2 ч. ложки;

  • біле сухе вино - 50 мл


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 190 градусів. У мисці змішуємо кускус з цедрою лимона і гілочкою розмарину. Заливаємо крупу гарячим бульйоном і залишаємо набухати під кришкою протягом 5 хвилин.
    Змішуємо сік 1 лимона зі столовою ложкою оливкової олії, сіль і перець додаємо за смаком. Заправляємо сумішшю кускус, додаємо туди зелений горошок і нарізану зелень петрушки.
    На лист фольги кладемо готову крупу, а поверх розміщуємо рибне філе, приправлена за смаком сіллю і перцем. Посипаємо рибу чебрецем, залишилися розмарином і накриваємо часточками лимона. У довершенні заливаємо в конверт з фольги вино і олія. Ставимо страва готується на 10-15 хвилин.

    Сібас у фользі на вугіллі


    Інгредієнти:

  • сібас (ціла тушка близько 1 кг) - 1 шт.;

  • лимон - 1 шт.;

  • естрагон свіжий - 1 ст. ложка;

  • зелена цибуля - 1 ст. ложка;

  • базилік - 1 ст. ложка;

  • петрушка - 1 ст. ложка;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Рибну тушку чистимо, потрошимо і моєму. Натираємо сібаса сіллю і перцем зовні і всередині, після чого заповнюємо черевце риби лимонними часточками і нарізаною зеленню. Поливаємо рибу оливковою олією, обертаємо фольгою і обсмажуємо на вугіллі до повної готовності.

    Як приготувати сібас у фользі?


    Інгредієнти:

  • філе сібаса - 2 шт.;

  • сіль - 1/2 ч. ложки;

  • сухе біле вино - 1/4 ст.;

  • лимонний сік - 2 ч. ложки;

  • нарізана петрушка - 1 ст. ложка;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • кукурудзяні зерна (свіжі) - 1/2 ст.;

  • томати - 1/2 ст.;

  • шпинат - 2 жмені.


  • Приготування
    Посипаємо очищені від кісток рибні філе сіллю і перцем, скроплюємо оливковою олією і обертаємо фольгою. Запікаємо філе в
    Сібас у фользі
    розігрітій до 190 градусів духовці протягом 10-15 хвилин.
    Поки риба запікається, приготуємо овочевий гарнір і соус. Для гарніру на сковороді обсмажуємо кукурудзу протягом 2 хвилин, додаємо скибочки томатів і свіжий шпинат, продовжуємо готування ще хвилину.
    Для соусу змішуємо вино з лимонним соком і випариваем протягом 2 хвилин. Прибираємо суміш з вогню, додаємо масло і подрібнену петрушку.
    Подаємо рибне філе, полив масляним соусом з порцією тушкованих овочів. До речі, для того, щоб рибна шкіра вийшла хрусткою, філе можна звільнити від фольги і потримати під грилем останні 3-4 хвилини готування.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Камбала у фользі в духовці
    Камбала у фользі в духовці
    Камбала дуже проста в приготуванні риба, соковите і щільне м'ясо якої важко пересушити. Ще більше полегшує приготування у фользі, яка дозволяє
    Лосось з овочами
    Лосось з овочами
    У правильне і збалансоване харчування для нашого організму обов'язково повинні входити м'ясо, риба, овочі. І в сьогоднішній статті ми поговоримо про
    Хек у фользі в духовці
    Хек у фользі в духовці
    Хек - не дорога і смачна рибка, з якої можна приготувати безліч страв. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально запекти у фользі в духовці кількома
    Хек з овочами
    Хек з овочами
    З хека можна приготувати безліч смачних і цікавих страв. І сьогодні ми зібрали три чудових рецепту приготування хека з овочами. Читаємо наші нові
    Короп у фользі в духовці
    Короп у фользі в духовці
    Короп - прісноводна риба, яка славиться своїм ніжним смаком і безліччю дрібних кісток. Саме через велику кількість кісточок короп не підійде в якості
    Сібас на грилі
    Сібас на грилі
    Сібас - смачна доступна рибка, в якій містяться корисні сполуки фосфору і кальцію, протеїни, вітамін А. Цей продукт є низькокалорійним і підходить