Хек з овочами
Хек - риба, поширена по всьому світу, тому не дивно, що на просторах інтернету і в кулінарних книгах можна знайти варіації страв з хека з овочами на будь - манер. Над рибою попрацювали і французи і іспанці, і американці, в підсумку маємо солідний набір різноманітних страв з однієї і тієї ж основи. Розібратися у всьому різноманітті допоможемо ми і наша добірка з трійки самих смачних рецептів.
Інгредієнти:
філе хека - 4 шт.;
лимон - 1 шт.;
сіль, перець - за смаком;
вершкове і оливкове масло;
помідори - 2 шт.;
кабачки - 2 шт.;
оливки і свіжа зелень.
Приготування
Очищене рибне філе кладемо на змащений маслом пергамент. Посипаємо рибу сіллю і перцем, поливаємо лимонним соком і покриваємо кружечками помідорів і кабачка. Зверху поливаємо рибу столовою ложкою оливкової олії і знову приправляємо сіллю з перцем.
Запікаємо рибу в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин. Овочі знімаємо з риби і викладаємо в основу страви, зверху розподіляємо рибні філе, посипаємо все подрібненими оливками та зеленню.
Інгредієнти:
брокколі - 1 головка;
кабачки - 2-3 шт.;
сіль - 3/4 ч. ложки;
хек (філе) - 4 шт.;
чорний перець - 1/4 шт.;
оливкова олія - 4 ч. ложки;
свіжі трави (базилік, петрушка, чебрець);
лимони - 2 шт.
Приготування
У чашу розігрітій пароварки кладемо нарізані овочі, і залишаємо їх готується протягом 7 хвилин. Філе хека приправляємо сіллю і перцем, поливаємо оливковою олією і кладемо поверх подушки з овочів. Готуємо рибу протягом 10-15 хвилин, використовуючи режим "Риба" на вашому пристрої. Готову страву поливаємо лимонним соком, посипаємо подрібненими травами і подаємо до столу з легким соусом.
Повторити даний рецепт можна, приготувавши хек в мультиварці з овочами. Спершу пропарте овочі протягом 7-10 хвилин, а потім викладіть поверх рибу і готуйте ще 15 хвилин.
Хочете приготувати страву ресторанного рівня у себе вдома? Тоді візьміться за рецепт смаженого хека з конфі з фенхелю. На ділі це блюдо готується куди легше, ніж звучить.
Інгредієнти:
Для конфі з фенхелю:
фенхель - 1 шт.;
рослинна олія - 200 мл;
часник - 1 зубчик;
лавровий лист - 1 шт.;
сіль, перець.
Для соусу:
вершкове масло - 1 ст. ложка;
фенхель - 1 шт.;
часник - 1 зубчик;
селера - 60 г;
шалот - 2 шт.;
сухе біле вино - 125 мл;
рибний бульйон - 500 мл;
вершки - 125 мл
Для овочів:
вершкове масло - 2 ст. ложки;
картопля - 3-4 шт.;
спаржа - 100 р.
Для риби:
філе хека - 6 шт. по 150 г;
рослинне масло - 2 ст. ложки.
Приготування
Перед тим, як приготувати хек з овочами, візьмемося за фенхель. Нарізаємо цибулину фенхеля скибочками товщиною в 5 мм У сотейник наливаємо олію, кладемо в нього фенхель, роздавлені зубчики часнику, лавровий лист, сіль і перець, а потім заливаємо все олією. Накриваємо блюдо пергаментом і ставимо на вогонь. Як тільки температура масла піднімається до 50 градусів, прибираємо сотейник з вогню і ставимо в тепле місце на 30 хвилин.
Тим часом приготуємо соус. Розтоплюємо масло й обсмажуємо на ньому подрібнений кріп, часник, селера і шалот протягом 7-8 хвилин. Посипаємо їх сіллю і перцем. Далі заливаємо овочі вином і залишаємо його випарується хвилини на 2. Вливаємо бульйон і варимо соус ще 10 хвилин, після чого додаємо вершки і доводимо соус до кипіння. Кип'ятимо хвилину, знімаємо з вогню і збиваємо блендером до однорідності.
Картоплю нарізаємо тонкими скибочками і обсмажуємо на вершковому маслі протягом 6 хвилин, приправивши сіллю і перцем. Окремо обсмажуємо молоду спаржу.
Хека приправляємо сіллю і перцем, після чого обсмажуємо 4-5 хвилин з боку шкірки і ще 2 хвилини з боку м'якоті. Подаємо овочі, рибу і соус на теплих тарілках.
Хек, запечений з овочами в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Очищене рибне філе кладемо на змащений маслом пергамент. Посипаємо рибу сіллю і перцем, поливаємо лимонним соком і покриваємо кружечками помідорів і кабачка. Зверху поливаємо рибу столовою ложкою оливкової олії і знову приправляємо сіллю з перцем.
Запікаємо рибу в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин. Овочі знімаємо з риби і викладаємо в основу страви, зверху розподіляємо рибні філе, посипаємо все подрібненими оливками та зеленню.
Хек в пароварці з овочами
Інгредієнти:
Приготування
У чашу розігрітій пароварки кладемо нарізані овочі, і залишаємо їх готується протягом 7 хвилин. Філе хека приправляємо сіллю і перцем, поливаємо оливковою олією і кладемо поверх подушки з овочів. Готуємо рибу протягом 10-15 хвилин, використовуючи режим "Риба" на вашому пристрої. Готову страву поливаємо лимонним соком, посипаємо подрібненими травами і подаємо до столу з легким соусом.
Повторити даний рецепт можна, приготувавши хек в мультиварці з овочами. Спершу пропарте овочі протягом 7-10 хвилин, а потім викладіть поверх рибу і готуйте ще 15 хвилин.
Рецепт філе хека з овочами
Хочете приготувати страву ресторанного рівня у себе вдома? Тоді візьміться за рецепт смаженого хека з конфі з фенхелю. На ділі це блюдо готується куди легше, ніж звучить.
Інгредієнти:
Для конфі з фенхелю:
Для соусу:
Для овочів:
Для риби:
Приготування
Перед тим, як приготувати хек з овочами, візьмемося за фенхель. Нарізаємо цибулину фенхеля скибочками товщиною в 5 мм У сотейник наливаємо олію, кладемо в нього фенхель, роздавлені зубчики часнику, лавровий лист, сіль і перець, а потім заливаємо все олією. Накриваємо блюдо пергаментом і ставимо на вогонь. Як тільки температура масла піднімається до 50 градусів, прибираємо сотейник з вогню і ставимо в тепле місце на 30 хвилин.
Тим часом приготуємо соус. Розтоплюємо масло й обсмажуємо на ньому подрібнений кріп, часник, селера і шалот протягом 7-8 хвилин. Посипаємо їх сіллю і перцем. Далі заливаємо овочі вином і залишаємо його випарується хвилини на 2. Вливаємо бульйон і варимо соус ще 10 хвилин, після чого додаємо вершки і доводимо соус до кипіння. Кип'ятимо хвилину, знімаємо з вогню і збиваємо блендером до однорідності.
Картоплю нарізаємо тонкими скибочками і обсмажуємо на вершковому маслі протягом 6 хвилин, приправивши сіллю і перцем. Окремо обсмажуємо молоду спаржу.
Хека приправляємо сіллю і перцем, після чого обсмажуємо 4-5 хвилин з боку шкірки і ще 2 хвилини з боку м'якоті. Подаємо овочі, рибу і соус на теплих тарілках.
Рекомендуємо добрі рецепти
Лосось з овочами
У правильне і збалансоване харчування для нашого організму обов'язково повинні входити м'ясо, риба, овочі. І в сьогоднішній статті ми поговоримо про
Риба, тушкована з овочами
Риба - смачний і корисний продукт, необхідний нашому організму. І сьогодні мова піде про досить простому - рибі, тушкованої з овочами. Пропонуємо
Хек у фользі в духовці
Хек - не дорога і смачна рибка, з якої можна приготувати безліч страв. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально запекти у фользі в духовці кількома
Сібас у фользі
Сібас - смачна рибка, яку не так просто дістати. Але якщо вам все-таки вдалося її придбати, тоді давайте сьогодні поговоримо про те, як її смачно і
Пікша на пару
У пикше міститься безліч вітамінів і мікроелементів, а також кислота омега-3. І сьогодні ми поділимося з вами простими і універсальними рецептами
Хек в мультиварці
Хек - смачна і корисна рибка. Її можна тушкувати, запікати, смажити, варити. В нашій сьогоднішній статті ми розберемо кілька універсальних і швидких