Риба, тушкована з овочами
Риба сама по собі настільки смачна і корисна, що не вимагає ніяких доповнень, проте, якщо ви все ж вирішили зупинити свій вибір на тушкованому варіанті морський мешканки, то тут не обійтися без доповнень і, в даному випадку, в їх якості ідеально виступлять овочі.
Інгредієнти:
томати у власному соку - 400 г;
оливкова олія - 3 ст. ложки;
цибуля-порей - 2 шт.;
фенхель - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
сіль, перець - за смаком;
сухе біле вино - 1/2 ст.;
рибне філе - 1 кг;
мідії - 500 г;
рибний бульйон - 1 л;
свіжа зелень - за смаком.
Приготування
В жаровні на розігрітому маслі обсмажуємо нарізану порей і фенхель протягом 5 хвилин. Додаємо часник, сіль і перець, слідом наливаємо вино, рибний бульйон і чекаємо, поки воно повністю випарується. Відправляємо в жаровню томати у власному соку і чекаємо, поки вони перетворяться в однорідне пюре. Додаємо в томатний соус очищене і нарізане великими шматками рибне філе і ставимо страву в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. За 2-3 хвилини до кінця готування, закладаємо мідії. Подаємо блюдо, посипавши свіжою січеною зеленню з шматочком свіжого багета на додачу.
Інгредієнти:
оливкова олія - 2 ст. ложки;
рибне філе - 200 г;
часник - зубчик;
червоний цибуля - 1 шт.;
томати - 4 шт.;
відварений нут - 4 ст.;
маслини - 1 жменя;
рукола - для подачі;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
На дно жаровні наливаємо стільки масла, щоб рівномірно покрити його. Поки масло нагрівається, рибне філе перевіряємо на наявність кісток, при необхідності, видаляємо їх і рибну м'якоть нарізаємо великими кубиками. Обсушуємо філе паперовим рушником і кидаємо на розпечену сковороду. Як тільки філе підрум'яниться, прибираємо його на тарілку.
На місце філе кладемо дрібно нарізану цибулю і чекаємо, поки він не стане золотистим. Додаємо нарізаний часник і через 30 секунд закладаємо попередньо очищені від шкірки томати (можна використовувати еквівалентний по вазі кількість томатів у власному соку). Як тільки помідори стануть м'якими і їх можна буде розім'яти ложкою, висипаємо в жаровню відвареної нут, виливаємо половину склянки води і чекаємо, поки рідина закипить. Після, зменшуємо вогонь, кладемо рибу і маслини, продовжуємо готування ще пару хвилин. Приправляємо рибу, тушковану з овочами в томатному соусі сіллю і перцем за смаком. Подаємо страву зі свіжою руколою і шматком хліба.
Якщо ви бажаєте приготувати рибу, тушковану з овочами в мультиварці, то закладайте всі інгредієнти в чашу пристрої одночасно і виставляйте режим гасіння на 1 годину.
Інгредієнти:
морква - 1 шт.;
селера - 1 стебло;
картопля - 3 шт.;
курячий бульйон - 500 мл;
консервована кукурудза - 1 ст.;
рибне філе - 400 г;
суміш морепродуктів - 500 г;
вершки - 100 мл;
сметана - 150 мл;
сіль, перець - за смаком;
зелена цибуля, петрушка.
Приготування
Моркву і картоплю чистимо і нарізаємо кубиками. Аналогічним чином ріжемо селера. Поміщаємо готові овочі в жаровню з олією і обсмажуємо 5-7 хвилин. Заливаємо овочі бульйоном і тушкуємо під кришкою ще 10-15 хвилин, до м'якості. Відварені овочі пюрируем разом з бульйоном з допомогою заглибного блендера. Робити це не обов'язково, якщо в своєму рагу ви бажаєте зробити акцент на морепродуктах, а не овочі, то скористайтеся блендером.
Додаємо в пюре кукурудзу і уварюють його пару хвилин, при необхідності додаємо ще бульйону. Тепер відправляємо в овочеве пюре кукурудзу, морепродукти і рибне філе, заливаємо все сумішшю сметани і вершків. Тушкуємо рибу 3-5 хвилин, після чого приправляємо страву за смаком. Подаємо рибне рагу, прикрасивши зеленню.
Риба, тушкована з овочами в духовці
Інгредієнти:
Приготування
В жаровні на розігрітому маслі обсмажуємо нарізану порей і фенхель протягом 5 хвилин. Додаємо часник, сіль і перець, слідом наливаємо вино, рибний бульйон і чекаємо, поки воно повністю випарується. Відправляємо в жаровню томати у власному соку і чекаємо, поки вони перетворяться в однорідне пюре. Додаємо в томатний соус очищене і нарізане великими шматками рибне філе і ставимо страву в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. За 2-3 хвилини до кінця готування, закладаємо мідії. Подаємо блюдо, посипавши свіжою січеною зеленню з шматочком свіжого багета на додачу.
Рецепт риби, тушкованої з овочами
Інгредієнти:
Приготування
На дно жаровні наливаємо стільки масла, щоб рівномірно покрити його. Поки масло нагрівається, рибне філе перевіряємо на наявність кісток, при необхідності, видаляємо їх і рибну м'якоть нарізаємо великими кубиками. Обсушуємо філе паперовим рушником і кидаємо на розпечену сковороду. Як тільки філе підрум'яниться, прибираємо його на тарілку.
На місце філе кладемо дрібно нарізану цибулю і чекаємо, поки він не стане золотистим. Додаємо нарізаний часник і через 30 секунд закладаємо попередньо очищені від шкірки томати (можна використовувати еквівалентний по вазі кількість томатів у власному соку). Як тільки помідори стануть м'якими і їх можна буде розім'яти ложкою, висипаємо в жаровню відвареної нут, виливаємо половину склянки води і чекаємо, поки рідина закипить. Після, зменшуємо вогонь, кладемо рибу і маслини, продовжуємо готування ще пару хвилин. Приправляємо рибу, тушковану з овочами в томатному соусі сіллю і перцем за смаком. Подаємо страву зі свіжою руколою і шматком хліба.
Якщо ви бажаєте приготувати рибу, тушковану з овочами в мультиварці, то закладайте всі інгредієнти в чашу пристрої одночасно і виставляйте режим гасіння на 1 годину.
Риба, тушкована з овочами і картоплею в сметані
Інгредієнти:
Приготування
Моркву і картоплю чистимо і нарізаємо кубиками. Аналогічним чином ріжемо селера. Поміщаємо готові овочі в жаровню з олією і обсмажуємо 5-7 хвилин. Заливаємо овочі бульйоном і тушкуємо під кришкою ще 10-15 хвилин, до м'якості. Відварені овочі пюрируем разом з бульйоном з допомогою заглибного блендера. Робити це не обов'язково, якщо в своєму рагу ви бажаєте зробити акцент на морепродуктах, а не овочі, то скористайтеся блендером.
Додаємо в пюре кукурудзу і уварюють його пару хвилин, при необхідності додаємо ще бульйону. Тепер відправляємо в овочеве пюре кукурудзу, морепродукти і рибне філе, заливаємо все сумішшю сметани і вершків. Тушкуємо рибу 3-5 хвилин, після чого приправляємо страву за смаком. Подаємо рибне рагу, прикрасивши зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тріска, тушкована в сметані
Тріска - смачна, корисна і доступна рибка. І сьогодні ми розповімо, як тушкувати її в сметані. Вийде дивовижно ніжне блюдо, яке, без перебільшення
Тушкована пікша
Пікша - морська риба, недорога і корисна, придбати її не складе праці. Якщо ви не знаєте, що приготувати з пикши, ми пропонуємо вам її згасити з
Рагу з квасолею
Рагу з квасолею - це смачне і ситне блюдо, яке неодмінно оцінять ваші домочадці. У нашій статті ми зібрали кілька універсальних варіантів створення
Квасоля, тушкована з овочами
Квасоля, червона, біла, стручкова, спаржева - дуже корисний продукт. І сьогодні ми пропонуємо вам приготувати дуже смачне і здорове блюдо - квасолю,
Риба, тушкована в мультиварці
Гасіння - це найкорисніший спосіб готування їжі, при якому в продуктах зберігаються всі необхідні речовини. І зараз ми розповімо, як тушкувати смачно
Гуляш з риби
Гуляш - традиційне угорське блюдо, яке готують з яловичини. Але сьогодні ми відійдемо від класики його і зробимо з риби. Вийде не менш смачно, і до