Тріска, тушкована в сметані
І без того ніжна і тендітна м'якоть тріски ставати ще ніжніше після гасіння в сметані або вершках. Давайте перевіримо це, випробувавши кілька смачних рецептів на практиці.
Інгредієнти:
цибуля - 1 шт.;
селера - 2 стебла;
часник - 1 зубчик;
біле вино - 175 мл;
курячий бульйон - 300 мл;
борошно - 1 ст. ложка;
філе тріски - 300 г;
заморожена суміш морепродуктів - 300 г;
сметана - 5 ст. ложок;
сіль, перець - за смаком;
зелену цибулю.
Приготування
У сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю і селеру до прозорості першого. Зубчик часнику також подрібнюємо ножем і додаємо за хвилину до готовності овочів. Додаємо в сковороду вино і уварюють його до практично повного випарювання.
Борошно розводимо з теплим курячим бульйоном і виливаємо на сковороду. Тушкуємо все 5-10 хвилин, до загусання. Додаємо в соус сметану і ретельно перемішуємо.
З філе тріски видаляємо кістки і нарізаємо рибу шматочками середнього розміру. Кладемо тріску в соус і тушкуємо 5 хвилин, після чого відправляємо на сковороду суміш морепродуктів (попередньо розморожену) і продовжуємо готування ще 5-7 хвилин.
Філе тріски тушкована в сметані з морепродуктів подаємо з парою шматочків часникового хліба .
Інгредієнти:
шафран - 1/2 ч. ложки;
гаряча вода - 2 ст. ложки;
оливкова олія - 4 ст. ложки;
цибулю-шалот - 2 шт.;
перець чилі - за смаком;
рибний бульйон - 1 ст.;
сухе біле вино - 1 ст.;
чебрець - 3 гілочки;
лавровий лист - 1 шт.;
цедра апельсина - 1/2 ч. ложки;
вода - 1 ст.;
фенхель - 1 шт.;
рибне філе - 1 шт.;
сметана - 1/2 ст.
Приготування
Шафран заливаємо гарячою водою і даємо постояти 20 хвилин.
У сотейнику розігріваємо 2 столові ложки олії і обсмажуємо на ньому цибулю і чилі 4-5 хвилин. Додаємо половину бульйону, вино, воду, чебрець, лавр, трохи цедри і шафран разом з рідиною. Доводимо до кипіння і варимо 10 хвилин. Прибираємо жаровню з вогню.
Фенхель нарізаємо тонкою соломкою і обсмажуємо на 2 столових ложках олії. Заливаємо фенхель залишками бульйону, додаємо сметану, солимо і перчимо. Кладемо до фенхелю зі сметаною рибу і тушкуємо близько 10 хвилин.
Дістаємо рибу, а уварений сметанний бульйон змішати з бульйоном з жаровні. Кладемо тушкований в сметані рибу на блюдо і заливаємо бульйоном. Перед подачею наше оригінальне блюдо можна прикрасити зеленню, але і без неї воно виглядає дуже барвисто.
Рецепт тріски з морепродуктів в сметані
Інгредієнти:
Приготування
У сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю і селеру до прозорості першого. Зубчик часнику також подрібнюємо ножем і додаємо за хвилину до готовності овочів. Додаємо в сковороду вино і уварюють його до практично повного випарювання.
Борошно розводимо з теплим курячим бульйоном і виливаємо на сковороду. Тушкуємо все 5-10 хвилин, до загусання. Додаємо в соус сметану і ретельно перемішуємо.
З філе тріски видаляємо кістки і нарізаємо рибу шматочками середнього розміру. Кладемо тріску в соус і тушкуємо 5 хвилин, після чого відправляємо на сковороду суміш морепродуктів (попередньо розморожену) і продовжуємо готування ще 5-7 хвилин.
Філе тріски тушкована в сметані з морепродуктів подаємо з парою шматочків часникового хліба .
Тріска, тушкована зі сметаною
Інгредієнти:
Приготування
Шафран заливаємо гарячою водою і даємо постояти 20 хвилин.
У сотейнику розігріваємо 2 столові ложки олії і обсмажуємо на ньому цибулю і чилі 4-5 хвилин. Додаємо половину бульйону, вино, воду, чебрець, лавр, трохи цедри і шафран разом з рідиною. Доводимо до кипіння і варимо 10 хвилин. Прибираємо жаровню з вогню.
Фенхель нарізаємо тонкою соломкою і обсмажуємо на 2 столових ложках олії. Заливаємо фенхель залишками бульйону, додаємо сметану, солимо і перчимо. Кладемо до фенхелю зі сметаною рибу і тушкуємо близько 10 хвилин.
Дістаємо рибу, а уварений сметанний бульйон змішати з бульйоном з жаровні. Кладемо тушкований в сметані рибу на блюдо і заливаємо бульйоном. Перед подачею наше оригінальне блюдо можна прикрасити зеленню, але і без неї воно виглядає дуже барвисто.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушкована тріска з овочами
Тріска - дуже корисний дієтичний продукт. З неї готують багато різних страв. У нашій статті ми поговоримо про те, як її згасити з овочами. Вийде
Страви з тріски з картоплею
Універсальний смак і доступність тріски дозволяє використовувати її в приготуванні різних страв. І сьогодні ми поговоримо про страви з тріски з
Риба, тушкована з овочами
Риба - смачний і корисний продукт, необхідний нашому організму. І сьогодні мова піде про досить простому - рибі, тушкованої з овочами. Пропонуємо
Свинина, тушкована в сметані
Зробити м'ясо соковитим і ніжним допомагає гасіння. І зараз ми розповімо, як приготувати свинину, тушкований в сметані. Таке блюдо стане відмінним
Тушкована яловичина в сметані
Тушкована яловичина в ніжній сметанною підливі розкриє смак будь-якого гарніру. Це гаряча страва ідеально підходить для холодної пори року, так як
Гуляш з риби
Гуляш - традиційне угорське блюдо, яке готують з яловичини. Але сьогодні ми відійдемо від класики його і зробимо з риби. Вийде не менш смачно, і до