Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тріска, тушкована в сметані

Тріска, тушкована в сметані

22-03-2015, 09:39
1 202
Тріска, тушкована в сметані
І без того ніжна і тендітна м'якоть тріски ставати ще ніжніше після гасіння в сметані або вершках. Давайте перевіримо це, випробувавши кілька смачних рецептів на практиці.

Рецепт тріски з морепродуктів в сметані


Інгредієнти:

  • цибуля - 1 шт.;

  • селера - 2 стебла;

  • часник - 1 зубчик;

  • біле вино - 175 мл;

  • курячий бульйон - 300 мл;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • філе тріски - 300 г;

  • заморожена суміш морепродуктів - 300 г;

  • сметана - 5 ст. ложок;

  • сіль, перець - за смаком;

  • зелену цибулю.


  • Приготування
    У сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю і селеру до прозорості першого. Зубчик часнику також подрібнюємо ножем і додаємо за хвилину до готовності овочів. Додаємо в сковороду вино і уварюють його до практично повного випарювання.
    Борошно розводимо з теплим курячим бульйоном і виливаємо на сковороду. Тушкуємо все 5-10 хвилин, до загусання. Додаємо в соус сметану і ретельно перемішуємо.
    З філе тріски видаляємо кістки і нарізаємо рибу шматочками середнього розміру. Кладемо тріску в соус і тушкуємо 5 хвилин, після чого відправляємо на сковороду суміш морепродуктів (попередньо розморожену) і продовжуємо готування ще 5-7 хвилин.
    Філе тріски тушкована в сметані з морепродуктів подаємо з парою шматочків часникового хліба .

    Тріска, тушкована зі сметаною


    Інгредієнти:

  • шафран - 1/2 ч. ложки;

  • гаряча вода - 2 ст. ложки;

  • оливкова олія - 4 ст. ложки;

  • цибулю-шалот - 2 шт.;

  • перець чилі - за смаком;

  • рибний бульйон - 1 ст.;

  • сухе біле вино - 1 ст.;

  • чебрець - 3 гілочки;

  • лавровий лист - 1 шт.;

  • цедра апельсина - 1/2 ч. ложки;

  • вода - 1 ст.;

  • фенхель - 1 шт.;

  • рибне філе - 1 шт.;

  • сметана - 1/2 ст.


  • Приготування
    Тріска, тушкована в сметані
    Шафран заливаємо гарячою водою і даємо постояти 20 хвилин.
    У сотейнику розігріваємо 2 столові ложки олії і обсмажуємо на ньому цибулю і чилі 4-5 хвилин. Додаємо половину бульйону, вино, воду, чебрець, лавр, трохи цедри і шафран разом з рідиною. Доводимо до кипіння і варимо 10 хвилин. Прибираємо жаровню з вогню.
    Фенхель нарізаємо тонкою соломкою і обсмажуємо на 2 столових ложках олії. Заливаємо фенхель залишками бульйону, додаємо сметану, солимо і перчимо. Кладемо до фенхелю зі сметаною рибу і тушкуємо близько 10 хвилин.
    Дістаємо рибу, а уварений сметанний бульйон змішати з бульйоном з жаровні. Кладемо тушкований в сметані рибу на блюдо і заливаємо бульйоном. Перед подачею наше оригінальне блюдо можна прикрасити зеленню, але і без неї воно виглядає дуже барвисто.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тушкована тріска з овочами
    Тушкована тріска з овочами
    Тріска - дуже корисний дієтичний продукт. З неї готують багато різних страв. У нашій статті ми поговоримо про те, як її згасити з овочами. Вийде
    Страви з тріски з картоплею
    Страви з тріски з картоплею
    Універсальний смак і доступність тріски дозволяє використовувати її в приготуванні різних страв. І сьогодні ми поговоримо про страви з тріски з
    Риба, тушкована з овочами
    Риба, тушкована з овочами
    Риба - смачний і корисний продукт, необхідний нашому організму. І сьогодні мова піде про досить простому - рибі, тушкованої з овочами. Пропонуємо
    Свинина, тушкована в сметані
    Свинина, тушкована в сметані
    Зробити м'ясо соковитим і ніжним допомагає гасіння. І зараз ми розповімо, як приготувати свинину, тушкований в сметані. Таке блюдо стане відмінним
    Тушкована яловичина в сметані
    Тушкована яловичина в сметані
    Тушкована яловичина в ніжній сметанною підливі розкриє смак будь-якого гарніру. Це гаряча страва ідеально підходить для холодної пори року, так як
    Гуляш з риби
    Гуляш з риби
    Гуляш - традиційне угорське блюдо, яке готують з яловичини. Але сьогодні ми відійдемо від класики його і зробимо з риби. Вийде не менш смачно, і до