Свинина, тушкована в сметані
Зробити м'ясо більш соковитим і ніжним можна завдяки гасіння, а гасіння в вершках, або сметані, допоможе зберегти ці самі якості страви навіть у тому випадку, якщо ви далеко не самий вдалий кулінар, який перетримав м'ясо на вогні. Як смачно тушкувати свинину в сметані ми розповімо в цій статті.
Інгредієнти:
свиняча вирізка - 500 г;
оливкова олія - 1 ст. ложка;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 1 зубчик;
курячий бульйон - 1 л;
картопля - 500 г;
морква - 1 шт.;
селера - 1 стебло;
сидровий оцет - 1 ст. ложка;
цукор - 1 ч. ложка;
естрагон - 1 ч. ложка;
борошно - 1 ст. ложка;
сметана - 1/2 ст.;
молоко - 4 ст. ложки;
сіль, перець.
Приготування
У глибокій, товстостінній сковороді розігріваємо олію. Швидко обсмажуємо часник і додаємо до нього нарізану соломкою свинину. Смажимо м'ясо 5-6 хвилин, або до утворення золотистої скоринки.
У сковороду наливаємо курячий бульйон додаємо нарізану моркву, селеру і цибулю. Не забуваємо про солі з перцем. Доводимо рідина в сковороді до кипіння, зменшуємо вогонь до середнього. Накриваємо сковороду кришкою і продовжуємо готування 15-20 хвилин, постійно помішуючи всі інгредієнти. В кінці вливаємо в сковороду тепле молоко, змішане з борошном і додаємо сметану. Готуємо свинину до загустіння соусу, посипаємо зеленню перед подачею.
Свинина може бути приготована і в мультиварці зі сметаною, досить дотримуватися вищевказаного рецепту і повторювати всі кроки приготування, використовуючи режим «Випічка», або «Гасіння».
Інгредієнти:
свиняча вирізка - 500 г;
гриби шиітаке - 3/4 ст.;
помідори - 500 г;
часник - 4 зубчики;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
болгарський перець - 1 шт.;
соєвий соус - 1/2 ст.;
сіль, перець - за смаком;
вершкове масло - 1/4 ст.;
рослинне масло - 3 ст. ложки;
сметана - 1/2 ст.
Приготування
Цибулю і часник подрібнюємо, томати нарізаємо кубиками і закладаємо всі овочі в сковороду з розігрітим маслом. Як тільки зайва рідина випарується, а цибуля стане м'яким, кладемо на сковороду свинину, нарізану соломкою. Приправляємо м'ясо сіллю і перцем, додаємо соєвий соус . Вливаємо на сковороду склянку води або бульйону, доводимо все до легкого кипіння й тушкуємо хвилин 7-10. Перед початком гасіння додаємо в сковороду нарізані гриби і болгарський перець. Як тільки час гасіння закінчиться, у сковороду кладемо сметану, продовжуємо готування ще 4 хвилини і подаємо до столу.
Інгредієнти:
вершкове масло - 50 г;
свинина - 1 кг;
бекон - 200 г;
цибулю-шалот - 7-8 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
селера - 2 стебла;
сухий сидр - 300 мл;
курячий бульйон - 300 мл;
сметана - 6 ст. ложок;
борошно - 2 ст. ложки;
діжонська гірчиця - 2 ст. ложки;
естрагон (свіжий) - 2 ст. ложки.
Приготування
Духовку розігріваємо до 170 градусів. Половину вершкового масла викладаємо в жаровню і розігріваємо. Обсмажуємо на олії нарізану свинину, не забувши приправити його сіллю і перцем. Як тільки м'ясо стане золотистим, його можна буде прибрати з жаровні на тарілку, а в жаровню покласти залишки масла і засмажити половину всього м'яса.
Тим часом в іншій сковороді обсмажуємо нарізану цибулю, цибулю і селеру до м'якості. Перекладаємо зажарку в жаровню до м'яса. Заливаємо все інгредієнти сидром і бульйоном, накриваємо жаровню кришкою і відправляємо в духовку на 2 години. В кінці додаємо сметану і 2 столові ложки борошна, розчинені в 2 столових ложках води, даємо соусу загуснути на плиті. Не забуваємо довести страву до необхідного смаку за допомогою гірчиці і свіжого естрагону.
Свинина в сметані на сковороді
Інгредієнти:
Приготування
У глибокій, товстостінній сковороді розігріваємо олію. Швидко обсмажуємо часник і додаємо до нього нарізану соломкою свинину. Смажимо м'ясо 5-6 хвилин, або до утворення золотистої скоринки.
У сковороду наливаємо курячий бульйон додаємо нарізану моркву, селеру і цибулю. Не забуваємо про солі з перцем. Доводимо рідина в сковороді до кипіння, зменшуємо вогонь до середнього. Накриваємо сковороду кришкою і продовжуємо готування 15-20 хвилин, постійно помішуючи всі інгредієнти. В кінці вливаємо в сковороду тепле молоко, змішане з борошном і додаємо сметану. Готуємо свинину до загустіння соусу, посипаємо зеленню перед подачею.
Свинина може бути приготована і в мультиварці зі сметаною, досить дотримуватися вищевказаного рецепту і повторювати всі кроки приготування, використовуючи режим «Випічка», або «Гасіння».
Свинина в сметані з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю і часник подрібнюємо, томати нарізаємо кубиками і закладаємо всі овочі в сковороду з розігрітим маслом. Як тільки зайва рідина випарується, а цибуля стане м'яким, кладемо на сковороду свинину, нарізану соломкою. Приправляємо м'ясо сіллю і перцем, додаємо соєвий соус . Вливаємо на сковороду склянку води або бульйону, доводимо все до легкого кипіння й тушкуємо хвилин 7-10. Перед початком гасіння додаємо в сковороду нарізані гриби і болгарський перець. Як тільки час гасіння закінчиться, у сковороду кладемо сметану, продовжуємо готування ще 4 хвилини і подаємо до столу.
Свинина, тушкована зі сметаною по-нормандськи
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 170 градусів. Половину вершкового масла викладаємо в жаровню і розігріваємо. Обсмажуємо на олії нарізану свинину, не забувши приправити його сіллю і перцем. Як тільки м'ясо стане золотистим, його можна буде прибрати з жаровні на тарілку, а в жаровню покласти залишки масла і засмажити половину всього м'яса.
Тим часом в іншій сковороді обсмажуємо нарізану цибулю, цибулю і селеру до м'якості. Перекладаємо зажарку в жаровню до м'яса. Заливаємо все інгредієнти сидром і бульйоном, накриваємо жаровню кришкою і відправляємо в духовку на 2 години. В кінці додаємо сметану і 2 столові ложки борошна, розчинені в 2 столових ложках води, даємо соусу загуснути на плиті. Не забуваємо довести страву до необхідного смаку за допомогою гірчиці і свіжого естрагону.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тріска, тушкована в сметані
Тріска - смачна, корисна і доступна рибка. І сьогодні ми розповімо, як тушкувати її в сметані. Вийде дивовижно ніжне блюдо, яке, без перебільшення
Свинина, смажена з цибулею
Бюджетним способом приготування м'яса, є його обсмажування з цибулею окремо і в доповнення з овочами. Таке просте блюдо стане смачним і швидким
Свинина в горщиках - рецепти
Горщики - дивовижний винахід людства, яке значно спрощує процес приготування багатьох страв. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати свинину
Свинина у вершковому соусі
Свинина дуже добре поєднується з різноманітними класичними горчичними, часниковими, томатними, медовими соусами. І сьогодні ми приготували для вас
Свинина з печерицями
М'ясо і гриби - чудове поєднання на весь час. І якщо ви роздумуєте щоб такого смачненького зробити у вихідний день, приготуйте свинину з печерицями.
Свинина з апельсинами
Свинина з апельсинами - таке ж цікаве поєднання, як і свинина з яблуками або медом. Таке святкове гаряче блюдо не залишить байдужим ні гостей, ні