Свинина у вершковому соусі
Свинина дуже добре поєднується з солодким смаком фруктів і ягід, з класичними томатними, горчичними, часниковими і медовими соусами. По істині - універсальне м'ясо, яке дуже просте в приготуванні. У цій статті ми вирішили відродити не менш класичний рецепт приготування свинини в поєднанні з вершковим соусом .
Інгредієнти:
оливкова олія - 1 ст. ложка;
свинина (філе) - 350 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 1 зубчик;
печериці - 100 г;
вершки - 100 мл;
гірчиця зернова - 1 ст. ложка;
свіжий базилік - 1 жменя.
Приготування
У сковороді розігріваємо оливкове масло і викладаємо на неї м'ясо. Обсмажуємо нарізану шматочками свинину, по 2 хвилини з кожного боку. Цибулю і гриби нарізаємо довільно, часник пропускаємо через прес і додаємо овочі та гриби на сковороду до м'яса. Смажимо все 4-5 хвилин, постійно помішуючи.
Виливаємо на сковороду додаємо сметану і гірчицю. Як тільки соус почне закипати - знімаємо сковороду з вогню і посипаємо блюдо нарізаним базиліком. Подаємо свинину в вершково- грибному соусі з гірчицею, гарнируя її рисом, або пастою.
Інгредієнти:
свиняча вирізка - 500 г;
рослинне масло - 2 ч. ложки;
насіння кунжуту - 2 ч. ложки;
часник - 1-2 зубчики;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
молоко - 1/3 ст.;
крем-сир - 70 г;
зелену цибулю.
Приготування
Свинину нарізаємо на відбивні товщиною з палець і викладаємо їх на змащену маслом сковороду. Обсмажуємо м'ясо по 3-5 хвилин з кожного боку, наприкінці готування посипаємо його насінням кунжуту.
У сковороді на вершковому маслі обсмажуємо дрібно нарізаний часник близько хвилини, після чого заливаємо його молоком і додаємо вершковий сир. Зменшуємо жар під сковородою і перемішуємо соус до однорідності. Додаємо дрібно нарізаний зелений лук. Як тільки соус загусне, переливаємо його в соусник і подаємо з м'ясом і гарніром з картоплі.
Інгредієнти:
свинячі відбивні (на кості) - 4 шт.;
сіль, перець;
вершкове масло - 1 ч. ложка;
зелена цибуля;
часник - 1 зубчик;
борошно - 1 ст. ложка;
молоко - 2/3 ст.;
сир з пліснявою - 3 ст. ложки;
сухе біле вино - 1 ст. ложка.
Приготування
Свинячі відбивні посипаємо сіллю і перцем і обсмажуємо по 5-7 хвилин з кожного боку. Перед сервіровкою даємо м'яса відпочити, а тим часом займемося соусом.
У сотейнику розтоплюємо масло й обсмажуємо на ньому подрібнений зелений лук і часник 1-2 хвилини. Після закінчення часу засипаємо в сотейник борошно, перемішуємо і заливаємо все молоком. Доводимо суміш до кипіння і варимо, помішуючи, до загустіння. В кінці готування доповнюємо соус сиром і вином. Подаємо свинину під вершковим соусом з келихом улюбленого вина.
Інгредієнти:
вершкове масло - 50 г;
свинина - 1 кг;
бекон - 200 г;
цибулю-шалот - 6 шт.;
ріпчаста цибуля - 1шт.;
селера - 2 стебла;
сухий сидр - 300 мл;
курячий бульйон - 300 мл;
жирна сметана - 6 ст. ложок;
борошно - 2 ст. ложки;
діжонська гірчиця - 2 ст. ложки;
естрагон - 1 ч. ложка;
сіль, перець.
Приготування
Духовку розігріваємо до 170 градусів. У сотейнику розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо свинину до золотистого кольору, попередньо нарізавши м'ясо великими кубиками. Поки м'ясо смажиться на сковороді обсмажуємо бекон, а за ним - суміш з ріпчастої цибулі і цибулі-шалот з селерою - овочі повинні почати розм'якшуватися. Перекладаємо зажарку в жаровню з м'ясом і заливаємо сидром і бульйоном. Накриваємо жаровню кришкою і тушкуємо м'ясо 2 години на малому вогні. Через 2 години додаємо в блюдо сметану і борошно, попередньо розведену з рівною кількістю води. Приправляємо блюдо естрагоном, сіллю і перцем, і готуємо до тих пір, поки соус не загусне.
Рецепт свинини в вершково-гірчичному соусі
Інгредієнти:
Приготування
У сковороді розігріваємо оливкове масло і викладаємо на неї м'ясо. Обсмажуємо нарізану шматочками свинину, по 2 хвилини з кожного боку. Цибулю і гриби нарізаємо довільно, часник пропускаємо через прес і додаємо овочі та гриби на сковороду до м'яса. Смажимо все 4-5 хвилин, постійно помішуючи.
Виливаємо на сковороду додаємо сметану і гірчицю. Як тільки соус почне закипати - знімаємо сковороду з вогню і посипаємо блюдо нарізаним базиліком. Подаємо свинину в вершково- грибному соусі з гірчицею, гарнируя її рисом, або пастою.
Свинина в вершково-часниковому соусі
Інгредієнти:
Приготування
Свинину нарізаємо на відбивні товщиною з палець і викладаємо їх на змащену маслом сковороду. Обсмажуємо м'ясо по 3-5 хвилин з кожного боку, наприкінці готування посипаємо його насінням кунжуту.
У сковороді на вершковому маслі обсмажуємо дрібно нарізаний часник близько хвилини, після чого заливаємо його молоком і додаємо вершковий сир. Зменшуємо жар під сковородою і перемішуємо соус до однорідності. Додаємо дрібно нарізаний зелений лук. Як тільки соус загусне, переливаємо його в соусник і подаємо з м'ясом і гарніром з картоплі.
Свинина в вершково-сирному соусі
Інгредієнти:
Приготування
Свинячі відбивні посипаємо сіллю і перцем і обсмажуємо по 5-7 хвилин з кожного боку. Перед сервіровкою даємо м'яса відпочити, а тим часом займемося соусом.
У сотейнику розтоплюємо масло й обсмажуємо на ньому подрібнений зелений лук і часник 1-2 хвилини. Після закінчення часу засипаємо в сотейник борошно, перемішуємо і заливаємо все молоком. Доводимо суміш до кипіння і варимо, помішуючи, до загустіння. В кінці готування доповнюємо соус сиром і вином. Подаємо свинину під вершковим соусом з келихом улюбленого вина.
Тушкована свинина у вершковому соусі
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 170 градусів. У сотейнику розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо свинину до золотистого кольору, попередньо нарізавши м'ясо великими кубиками. Поки м'ясо смажиться на сковороді обсмажуємо бекон, а за ним - суміш з ріпчастої цибулі і цибулі-шалот з селерою - овочі повинні почати розм'якшуватися. Перекладаємо зажарку в жаровню з м'ясом і заливаємо сидром і бульйоном. Накриваємо жаровню кришкою і тушкуємо м'ясо 2 години на малому вогні. Через 2 години додаємо в блюдо сметану і борошно, попередньо розведену з рівною кількістю води. Приправляємо блюдо естрагоном, сіллю і перцем, і готуємо до тих пір, поки соус не загусне.
Рекомендуємо добрі рецепти
Свинина з грибами в соусі
Ніжні шматочки м'яса в поєднанні з грибами гарні під будь-яким соусом. Сьогодні ми підібрали для вас три його основні види. Таке оригінальне блюдо
Індичка у вершковому соусі
М'ясо індички є корисним і дієтичним. І зараз ми поділимося з вами цікавими рецептами створення індички у вершковому соусі. Таке вишукане блюдо
Свинина, смажена з цибулею
Бюджетним способом приготування м'яса, є його обсмажування з цибулею окремо і в доповнення з овочами. Таке просте блюдо стане смачним і швидким
Свинина, тушкована в сметані
Зробити м'ясо соковитим і ніжним допомагає гасіння. І зараз ми розповімо, як приготувати свинину, тушкований в сметані. Таке блюдо стане відмінним
Свинина в сметанному соусі
Не знаєте такого смачненького приготувати у вихідний день? Пропонуємо відмінне рішення - зробіть свинину в сметанному соусі. Страва вийде смачним,
Свинина з печерицями
М'ясо і гриби - чудове поєднання на весь час. І якщо ви роздумуєте щоб такого смачненького зробити у вихідний день, приготуйте свинину з печерицями.