Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Свинина, смажена з цибулею

Свинина, смажена з цибулею

19-03-2015, 11:16
1 926
Свинина, смажена з цибулею
Бюджетним способом приготування м'яса, який вже встиг стати класикою місцевої кулінарії, є обсмажування м'яса з цибулею окремо, або в поєднанні з іншими овочами. Смачні і соковиті шматочки свинини з м'яким солодкуватим і цибулею - безпрограшна композиція для сьогоднішньої вечері.

Свинина з цибулею на сковороді


Інгредієнти:

  • свиняча вирізка - 15 кг;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • оливкова масло - 2 ст. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • гриби - 350 г;

  • борошно - 1/3 ст.;

  • сіль, перець;

  • сухе біле вино - 1/2 ст.;

  • курячий бульйон - 1/2 ст.


  • Приготування
    Свинячу вирізку нарізаємо на великі шматочки.
    У сковороді розігріваємо вершкове і оливкове масло. Цибулю ріжемо тонкими кільцями й обсмажуємо до м'якості. Додаємо до цибулі трохи цукру і продовжуємо готування ще 10 хвилин, після чого закладаємо нарізані пластинами гриби і готуємо їх до повного випаровування рідини і утворення рум'яної скоринки. Прибираємо засмажку з вогню і кладемо на тарілку.
    Шматочки свинини посипаємо сіллю і перцем, а потім обвалюємо в борошні. Смажимо м'ясо до утворення рум'яної скоринки, а потім повертаємо в сковороду зажарку і наливаємо вино. Тушкуємо м'ясо 2 хвилини, накриваємо кришкою і зменшуємо вогонь до мінімуму. Свинина, смажена шматочками з цибулею буде готова через 10 хвилин.
    Свинину, приготовану таким чином, можна перемішати з відварною картоплею , або пастою, або подати з простим овочевим салатом.

    Свинина з помідорами, морквою і цибулею


    Інгредієнти:

  • свинина м'якоть - 400 г;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець;

  • томатна паста - 1 ст. ложка;

  • болгарський перець - 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 4 зубчики;

  • сухе червоне вино - 1/2 ст.


  • Приготування
    У сотейнику розігріваємо оливкову олію. М'ясо приправляємо сіллю і перцем, а потім засмажуємо з обох боків до рум'яної скоринки. Прибираємо м'ясо зі сковороди.
    Кладемо на місце м'яса столову ложку томатної пасти і швидко обсмажуємо її, безперервно помішуючи. Перець нарізаємо соломкою, а цибулю - півкільцями. Готуємо овочі близько 3-5 хвилин, потім додаємо часник і тримаємо засмажку на вогні ще хвилину.
    Заливаємо вміст жаровні червоним вином і повертаємо м'ясо до овочів. Накриваємо жаровню кришкою і готуємо піджарку з свинини з цибулею і перцем на повільному вогні ще 15 хвилин. Перед подачею даємо м'яса відпочити 15 хвилин і подаємо на тарілці з картоплею, пастою, свіжими овочами, або просто добре підсмаженою тостом.

    Рецепт смаженої свинини з цибулею по-сингапурски


    Посмажити свинину з цибулею дуже просто, а от додати страві пікантності, не ускладнивши його - завдання не з найпростіших. Ми вирішили підготувати для вас традиційний сінгапурський рецепт приготування свинини, який напевно припаде до смаку усій родині.
    Інгредієнти:

  • свиняча вирізка - 400 г;

  • ріпчаста цибуля (великий) - 1 шт.;

  • соєвий соус - 2 ст. ложки;

  • устричний соус - 3/4 ч. ложки;

  • цукор - 1/2 ч. ложки;

  • крохмаль - 1/2 ч. ложки;

  • чорний перець - 1/4 ч. ложки;

  • кунжутна олія - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Цибулю нарізаємо півкільцями, а свинину - соломкою. Кладемо свинину з цибулею в миску і заливаємо соєвим соусом і кунжутним маслом,
    Свинина, смажена з цибулею
    додаємо трохи цукру для того, щоб під час смаження м'ясо злегка закарамелизовалось на сковороді. Даємо м'яса промаринуватися близько години (мінімум - 15 хвилин).
    У сковороді розігріваємо 2 столові ложки олії і обсмажуємо на них м'ясо з цибулею. Залишився маринад з миски, розводимо 2 столовими ложками води і також виливаємо їх на сковороду. Готуємо свинину з цибулею до тих пір, поки м'ясо не буде готове (на це піде 5-7 хвилин + ще 3-4 хвилини щоб м'ясо відпочило). Подаємо з теплим рисом і свіжими овочами.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Свинина з грибами в соусі
    Свинина з грибами в соусі
    Ніжні шматочки м'яса в поєднанні з грибами гарні під будь-яким соусом. Сьогодні ми підібрали для вас три його основні види. Таке оригінальне блюдо
    Свинина з грибами - рецепт
    Свинина з грибами - рецепт
    Свинина з грибами - це просте і смачне блюдо. Його можна подати, як на повсякденний, так і святковий стіл. У нашій статті ми зібрали декілька
    Свинина в горщиках - рецепти
    Свинина в горщиках - рецепти
    Горщики - дивовижний винахід людства, яке значно спрощує процес приготування багатьох страв. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати свинину
    Свинина у вершковому соусі
    Свинина у вершковому соусі
    Свинина дуже добре поєднується з різноманітними класичними горчичними, часниковими, томатними, медовими соусами. І сьогодні ми приготували для вас
    Свинина з печерицями
    Свинина з печерицями
    М'ясо і гриби - чудове поєднання на весь час. І якщо ви роздумуєте щоб такого смачненького зробити у вихідний день, приготуйте свинину з печерицями.
    Свинина з апельсинами
    Свинина з апельсинами
    Свинина з апельсинами - таке ж цікаве поєднання, як і свинина з яблуками або медом. Таке святкове гаряче блюдо не залишить байдужим ні гостей, ні