Свинина в горщиках - рецепти
Горщики - одне з геніальних винаходів людства: взяв м'ясо, овочі, бульйон і спеції, закинув все в горщик, накрив кришкою і відправив нудитися в духовці. Просто, але, правда, нудно. Від того ми вирішили приділити цій статті увагу тому, як приготувати свинину в горщиках більш оригінальними способами.
Інгредієнти:
свинина - 500 г;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
рибний соус - 2 ст. ложки;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
соєвий соус - 1 /4 ст.;
коричневий цукор - 2 ст. ложки;
вода - 1/4 ст.;
сік 1 лайма;
коріандр;
сіль, перець.
Приготування
Свинину нарізаємо соломкою і вкладаємо в суміш для маринування, що складається з олії, рибного соусу, часнику і перцю. Накриваємо м'ясо плівкою і покласти в холодильник на 30 хвилин.
Духовку розігріваємо до 200 градусів. Сковороду з рослинним маслом ставимо на середній вогонь і обсмажуємо на ньому шматочки свинини близько 5 хвилин. Як тільки м'ясо зарум'янилося, заливаємо його соєвим соусом , додаємо цукор, воду і сік лайма і нагріваємо до початку кипіння. Як тільки соус почав кипіти, переливаємо вміст сковороди в горщик і відправляємо в духовку на 20-25 хвилин. Подаємо страву з скибочкою лайма, прикрасивши подрібненим коріандром.
Інгредієнти:
курячий бульйон - 6 ст.;
біле сухе вино - 1/4 ст.;
соєвий соус - 6 ст. ложок;
часник - 5 зубчиків;
імбир (тертий) - 1/2 ч. ложки;
гриби шиітаке - 200 г;
свиняча вирізка - 750 г;
зелена цибуля;
кунжутне масло.
Приготування
Курячий бульйон змішуємо в горщику, або жаровні, з білим вином, соєвим соусом і пропущеним через прес часником і імбиром. Доводимо суміш до кипіння і випариваем близько 30 хвилин на маленькому вогні. Потім бульйон проціджуємо через сито і повертаємо назад в горщик, знову доводимо до кипіння.
Свинину нарізаємо тонкими пластинками і відправляємо в підготовлений бульйон разом з попередньо нарізаними грибами. Накриваємо горщик кришкою і відразу ж прибираємо з вогню - свинина буде нудитися в окропі близько 5-7 хвилин і дійде до готовності на залишковому теплі.
Подаємо страву прямо в горщику, посипавши дрібно нарізаною зеленою цибулею і присмачивши декількома краплями кунжутного масла. Такий оригінальний горщик зі свининою обов'язково порадує шанувальників східної кухні.
Рецепт карамелізованою свинини
Інгредієнти:
Приготування
Свинину нарізаємо соломкою і вкладаємо в суміш для маринування, що складається з олії, рибного соусу, часнику і перцю. Накриваємо м'ясо плівкою і покласти в холодильник на 30 хвилин.
Духовку розігріваємо до 200 градусів. Сковороду з рослинним маслом ставимо на середній вогонь і обсмажуємо на ньому шматочки свинини близько 5 хвилин. Як тільки м'ясо зарум'янилося, заливаємо його соєвим соусом , додаємо цукор, воду і сік лайма і нагріваємо до початку кипіння. Як тільки соус почав кипіти, переливаємо вміст сковороди в горщик і відправляємо в духовку на 20-25 хвилин. Подаємо страву з скибочкою лайма, прикрасивши подрібненим коріандром.
Рецепт приготування свинини в горщиках
Інгредієнти:
Приготування
Курячий бульйон змішуємо в горщику, або жаровні, з білим вином, соєвим соусом і пропущеним через прес часником і імбиром. Доводимо суміш до кипіння і випариваем близько 30 хвилин на маленькому вогні. Потім бульйон проціджуємо через сито і повертаємо назад в горщик, знову доводимо до кипіння.
Свинину нарізаємо тонкими пластинками і відправляємо в підготовлений бульйон разом з попередньо нарізаними грибами. Накриваємо горщик кришкою і відразу ж прибираємо з вогню - свинина буде нудитися в окропі близько 5-7 хвилин і дійде до готовності на залишковому теплі.
Подаємо страву прямо в горщику, посипавши дрібно нарізаною зеленою цибулею і присмачивши декількома краплями кунжутного масла. Такий оригінальний горщик зі свининою обов'язково порадує шанувальників східної кухні.
Рекомендуємо добрі рецепти
Плов у горщику в духовці
Усе нам знайоме таке блюдо узбецької кухні, як плов?! А ви знаєте, що його можна приготувати не тільки в казані, але і в горщику в духовці? От про
М'ясо з грибами в горщиках
Страви, приготовані в горщиках, виходять неймовірно смачними і ароматними. Завдяки паровому ефекту м'ясо і овочі нудяться, що надає страві
Печеня в горщику в духовці
Печеня - одне з найвідоміших страв, яке обожнюють багато Воно може бути не тільки чудовим прикрасою святкового столу, але також чудово підійде і для
Свинина з грибами - рецепт
Свинина з грибами - це просте і смачне блюдо. Його можна подати, як на повсякденний, так і святковий стіл. У нашій статті ми зібрали декілька
Свинина, смажена з цибулею
Бюджетним способом приготування м'яса, є його обсмажування з цибулею окремо і в доповнення з овочами. Таке просте блюдо стане смачним і швидким
Свинина з ківі - рецепт
Всім нам знайомий рецепт маринування шашлику з свинини з ківі, але сьогодні мова піде про більш цікавих стравах зі свининою і ківі. Давайте детально