Вернуться назад Распечатать

Свинина в горщиках - рецепти

Свинина в горщиках - рецепти
Горщики - одне з геніальних винаходів людства: взяв м'ясо, овочі, бульйон і спеції, закинув все в горщик, накрив кришкою і відправив нудитися в духовці. Просто, але, правда, нудно. Від того ми вирішили приділити цій статті увагу тому, як приготувати свинину в горщиках більш оригінальними способами.

Рецепт карамелізованою свинини


Інгредієнти:

  • свинина - 500 г;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • рибний соус - 2 ст. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • соєвий соус - 1 /4 ст.;

  • коричневий цукор - 2 ст. ложки;

  • вода - 1/4 ст.;

  • сік 1 лайма;

  • коріандр;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Свинину нарізаємо соломкою і вкладаємо в суміш для маринування, що складається з олії, рибного соусу, часнику і перцю. Накриваємо м'ясо плівкою і покласти в холодильник на 30 хвилин.
    Духовку розігріваємо до 200 градусів. Сковороду з рослинним маслом ставимо на середній вогонь і обсмажуємо на ньому шматочки свинини близько 5 хвилин. Як тільки м'ясо зарум'янилося, заливаємо його соєвим соусом , додаємо цукор, воду і сік лайма і нагріваємо до початку кипіння. Як тільки соус почав кипіти, переливаємо вміст сковороди в горщик і відправляємо в духовку на 20-25 хвилин. Подаємо страву з скибочкою лайма, прикрасивши подрібненим коріандром.

    Рецепт приготування свинини в горщиках


    Інгредієнти:

  • курячий бульйон - 6 ст.;

  • біле сухе вино - 1/4 ст.;

  • соєвий соус - 6 ст. ложок;

  • часник - 5 зубчиків;

  • імбир (тертий) - 1/2 ч. ложки;

  • гриби шиітаке - 200 г;

  • свиняча вирізка - 750 г;

  • зелена цибуля;

  • кунжутне масло.


  • Приготування
    Курячий бульйон змішуємо в горщику, або жаровні, з білим вином, соєвим соусом і пропущеним через прес часником і імбиром. Доводимо суміш до кипіння і випариваем близько 30 хвилин на маленькому вогні. Потім бульйон
    Свинина в горщиках - рецепти
    проціджуємо через сито і повертаємо назад в горщик, знову доводимо до кипіння.
    Свинину нарізаємо тонкими пластинками і відправляємо в підготовлений бульйон разом з попередньо нарізаними грибами. Накриваємо горщик кришкою і відразу ж прибираємо з вогню - свинина буде нудитися в окропі близько 5-7 хвилин і дійде до готовності на залишковому теплі.
    Подаємо страву прямо в горщику, посипавши дрібно нарізаною зеленою цибулею і присмачивши декількома краплями кунжутного масла. Такий оригінальний горщик зі свининою обов'язково порадує шанувальників східної кухні.