Горщики - одне з геніальних винаходів людства: взяв м'ясо, овочі, бульйон і спеції, закинув все в горщик, накрив кришкою і відправив нудитися в духовці. Просто, але, правда, нудно. Від того ми вирішили приділити цій статті увагу тому, як приготувати свинину в горщиках більш оригінальними способами.
Рецепт карамелізованою свинини
Інгредієнти: свинина - 500 г; рослинне масло - 2 ст. ложки; рибний соус - 2 ст. ложки; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; соєвий соус - 1 /4 ст.; коричневий цукор - 2 ст. ложки; вода - 1/4 ст.; сік 1 лайма; коріандр; сіль, перець. Приготування Свинину нарізаємо соломкою і вкладаємо в суміш для маринування, що складається з олії, рибного соусу, часнику і перцю. Накриваємо м'ясо плівкою і покласти в холодильник на 30 хвилин.
Духовку розігріваємо до 200 градусів. Сковороду з рослинним маслом ставимо на середній вогонь і обсмажуємо на ньому шматочки свинини близько 5 хвилин. Як тільки м'ясо зарум'янилося, заливаємо його соєвим соусом , додаємо цукор, воду і сік лайма і нагріваємо до початку кипіння. Як тільки соус почав кипіти, переливаємо вміст сковороди в горщик і відправляємо в духовку на 20-25 хвилин. Подаємо страву з скибочкою лайма, прикрасивши подрібненим коріандром.
Рецепт приготування свинини в горщиках
Інгредієнти: курячий бульйон - 6 ст.; біле сухе вино - 1/4 ст.; соєвий соус - 6 ст. ложок; часник - 5 зубчиків; імбир (тертий) - 1/2 ч. ложки; гриби шиітаке - 200 г; свиняча вирізка - 750 г; зелена цибуля; кунжутне масло. Приготування Курячий бульйон змішуємо в горщику, або жаровні, з білим вином, соєвим соусом і пропущеним через прес часником і імбиром. Доводимо суміш до кипіння і випариваем близько 30 хвилин на маленькому вогні. Потім бульйон
проціджуємо через сито і повертаємо назад в горщик, знову доводимо до кипіння.
Свинину нарізаємо тонкими пластинками і відправляємо в підготовлений бульйон разом з попередньо нарізаними грибами. Накриваємо горщик кришкою і відразу ж прибираємо з вогню - свинина буде нудитися в окропі близько 5-7 хвилин і дійде до готовності на залишковому теплі.
Подаємо страву прямо в горщику, посипавши дрібно нарізаною зеленою цибулею і присмачивши декількома краплями кунжутного масла. Такий оригінальний горщик зі свининою обов'язково порадує шанувальників східної кухні.