Картопляний салат по-американськи, по-німецьки і по-корейськи - рецепти з солоними огірками, грибами та рибою
Картопляний салат - це ціла серія страв, де чільне місце надано овочу. Його поєднують з морепродуктів, грибами, яблуками і соліннями, присмачують різними заправками, подаючи в теплому і холодному вигляді. Такі закуски завоювали популярність німецької та американської кухнях, а завдяки простоті і схожості продуктів, і у нас.
Салат з картоплею - всесезонна блюдо. Особливо добре картопля поєднується з літніми овочами: скибочки картоплі з редискою, огірками, томатами і свіжою зеленню, заправлені сметаною, дуже сытны і апетитні. У зимовий час року картопля чудово гармонує з соліннями, відварений буряком і заправкою з рослинної олії і оцту.
Салат з картоплею рекомендують готувати з овоча звареної в мундирі. Однак, при нестачі часу, можна відварити очищену картоплю, попередньо порізавши його на акуратні скибочки.
Краще вибирати червоні сорти картоплі. Вони менш борошнисті і при заправці соусом добре зберігають форму.
Рекомендується побризкати теплу картоплю оцтом, це урізноманітнює його смакові якості.
Якщо раніше салат зі смаженою картоплею здавався дивним і незрозумілим, то сьогодні - навіть гурмани погоджуються з самобутністю подібних рецептів. Тим більше, якщо мова йде про всіма улюбленому картоплі фрі, чий апетитний колір і ніжна текстура чудово поєднуються з багатьма компонентами, особливо з прянощами і гострої ковбасою.
Інгредієнти:
картопля - 4 шт.;
чорізо - 80 г;
винний оцет - 40 мл;
цибуля - 1 шт.;
часник - 5 шт.;
олія - 200 мл
Приготування
Кубики чорізо обсмажте в 40 мл олії разом з цибулею і часником.
Сирий і неочищений картоплю наріжте слайсами і смажте в 120 мл киплячої олії 3 хвилини.
Все з'єднайте і заправте салат зі смаженою картоплею оцтом і олією.
Картопляний салат по-американськи відповідає всім вимогам ідеальної закуски. Відварені картоплю і яйця роблять страву ситним і поживним, а селера і огірки дарують свіжість і апетитний хрускіт. Залишається заправити страву майонезом, дати йому трохи настоятися і захопитися збалансованим смаком і простотою приготування.
Інгредієнти:
картопля - 6 шт.;
яйце - 6 шт.;
майонез - 250 г;
яблучний оцет - 40 мл;
червоний цибуля - 1/2 шт.;
черешок селери - 2 шт.;
чорний мелений перець - 2 р;
мариновані огірки - 2 шт.
Приготування
Картоплю і яйця відваріть.
Теплу картоплю наріжте кубиками, приправте перцем і оцтом.
Додайте яйця, селера, цибуля і огірки.
Заправте картопляний американський салат майонезом.
Німецький картопляний салат класичний більше нагадує поживне друге. Його готують із вареної картоплі, нарізаного часточками прямо з шкіркою, і обсмаженого бекону. Легкості додає заправка з яблучного оцту та олії. Змішана з теплим картоплею, вона робить страву свіже і дозволяє йому претендувати на звання салату.
Інгредієнти:
рожевий картопля - 500 г;
скибочку бекону - 6 шт.;
яблучний оцет - 60 мл;
цукор - 10 г;
чорний мелений перець - 5 р;
зелена цибуля - 40 г;
олія - 60 мл
Приготування
Неочищений картоплю наріжте скибочками і варіть 10 хвилин.
Бекон дрібно наріжте і обсмажте.
У витоплений жир додайте сіль, цукор, оцет, масло і перець і тушкуйте на вогні 2 хвилини.
З'єднайте цибуля, бекон і картоплю.
Заправте німецький картопляний салат соусом і відразу подавайте до столу.
Салат зі смаженою картоплею соломкою різноманітний варіантами. Даний, завдяки картоплі пай, сподобається прихильникам фаст-фуду. Це тертий і обсмажений до хрусткості картоплю, що представляє собою щось середнє між чіпсами та фрі, який чудово поєднується з овочами і м'ясом, додаючи звичним стравам текстури і нового смаку.
Інгредієнти:
відварене куряче філе - 200 г;
свіжий огірок - 1 шт.;
солодкий перець - 1/2 шт.;
пекінська капуста - 60 г;
картопля - 3 шт.;
олія - 100 мл;
майонез - 60 р.
Приготування
Очищений картопля подрібніть на корейській тертці.
Замочіть на 5 хвилин, просушіть і смажте в олії 3 хвилини.
Видаліть надлишки жиру.
Всі інші компоненти наріжте тонкою соломкою і заправити майонезом.
Викладіть за допомогою кільця на плоске блюдо, зверху покладіть картоплю пай.
Подавайте картопляний салат негайно.
Салат з картоплею і солоними огірками може здатися тривіальним для багатьох, але приготувати його зовсім не просто. Щоб зробити закуску гармонійною і апетитною, картоплю відварити і запекти. Це підкреслить текстуру овоча і він чудово буде виглядати в компанії з огірками і каперсами, під заправкою з звичайного масла.
Інгредієнти:
картопля - 6 шт.;
огірок - 2 шт.;
червоний цибуля - 1/2 шт.;
масло - 80 мл;
кріп - 20 г;
каперси - 30 р.
Приготування
Відваріть картоплю в мундирі.
Очистіть, наріжте кубиками, побризкайте 20 мл масла і запікайте 20 хвилин при 190 градусах.
Після чого, перемішайте з огірками, кропом, каперсами і маслом.
Салат з вареною картоплею - це ціла серія радянських закусок, в яких овоч поєднувався з доступними продуктами: яйцями, цибулею, морквою, рибними консервами, майонезом і додавав ситності. Яскравий приклад - салат «Мімоза» , що включає весь перелік даних компонентів і декорований в стилі епохи, яєчними жовтками, яскравий колір яких і забезпечив назву.
Інгредієнти:
відварна картопля - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
варене яйце - 4 шт.;
сайра консервована -180 г;
майонез - 80 р.
Приготування
Картоплю і моркву подрібнити на дрібній тертці.
Теж виконайте з яйцями, розділивши їх на білок і жовток.
Рибу розімніть вилкою, цибулю дрібно наріжте.
Укладіть шарами, змащуючи майонезом: картопля, яєчний білок,риба, цибуля, білок, морква, жовток.
Салат з сирої картоплі - традиційний для корейської кухні. Страва являє собою тертий картопля, яка швидко занурюють в киплячий розсіл, ніж домагаються щільною і хрусткою текстури. Після чого, приправляють спеціями і гарячим маслом, завдяки чому він стає пікантним і ароматним.
Інгредієнти:
картопля - 400 г;
вода - 15 л;
огірковий розсіл - 500 мл;
зубок часнику - 3 шт.;
олія - 60 мл;
червоний мелений перець - 2 р;
коріандр - 5 р.
Приготування
Подрібніть картоплю на корейській тертці прямо в холодну воду.
Проварити 2 хвилини в киплячій з розсолом воді і просушіть.
Заправте картопляний салат гарячим маслом і спеціями.
Ще один доказ всенародної любові до картоплі і риби - картопляний салат з оселедцем, традиційний для австрійської, німецької та чеської кухонь. У цих країнах вміло використовують поєднання кислого, солодкого і солоного, додаючи до даних компонентів яблуко і мариновані огірки, пов'язуючи воєдино всі заправкою з сметани, гірчиці і оцту.
Інгредієнти:
філе оселедця - 150 г;
яблуко - 1/2 шт.;
салатний цибуля - 1 шт.;
відварна картопля - 5 шт.;
сметана - 120 г;
яблучний оцет - 20 мл;
гірчиця - 10 г;
кріп - 20 г;
мариновані корнішони - 5 шт.
Приготування
Всі компоненти наріжте скибочками і укладіть гіркою на тарілку.
Збийте гірчицю і оцет зі сметаною і заправте салат.
Крабовий салат з картоплею - альтернатива для тих, хто не сприймає рецепту з рисом. Це ніжне, соковите і дуже ситне блюдо, з простими компонентами і швидким приготуванням. Його зручно взяти на пікнік або урізноманітнити домашні посиденьки. Залишиться тільки заправити крабові палички, картоплю і моркву майонезом і скликати їдців.
Інгредієнти:
картопля - 3 шт.;
крабові палички - 250 г;
морква - 1 шт.;
зелена цибуля - 40 г;
майонез - 100 р.
Приготування
Картоплю і моркву відваріть і наріжте кубиками.
З'єднайте з цибулею і крабовими паличками і заправте майонезом.
Пісний Салат з грибами і картоплею незамінний для міжсезоння. Навесні, коли свіжі овочі з-за високої ціни не доступні, виручить ситне блюдо з печеної картоплі і маринованих грибів. Кисло-солодкий смак і хрусткості останніх, дозволить використовувати мінімум компонентів і не мудрувати з заправкою, обійшовшись рослинним маслом.
Інгредієнти:
картопля - 4 шт.;
мариновані гриби - 200 г;
зубок часнику - 3 шт.;
олія - 60 мл;
свіжа зелень - жменя.
Приготування
Проваріть картопля 10 хвилин.
Не знімаючи шкірки, збризніть маслом і запікайте в духовці 20 хвилин при 180 градусах.
З'єднайте з грибами, часником, зеленню та маслом.
Теплий картопляний салат - осінньо-зимова страва. У цю пору року хочеться швидко зігрітися, отримати повний набір вітамінів і не витрачати час на стояння біля плити. У даному рецепті зелень, тунець, квасоля і сушені томати чудово поєднуються з теплим картоплею і не віднімають часу, оскільки використовуються в консервованому вигляді.
Інгредієнти:
картопля - 350 г;
консервований тунець - 180 г;
сушені томати - 50 г;
консервована квасоля - 150 г;
зелень - 40 г;
олія - 60 мл;
сік лимона - 40 мл;
червоний цибуля - 1 шт.
Приготування
Картоплю відваріть, не очищаючи наріжте часточками.
Додайте всі інші компоненти.
Заправте маслом і соком лимона.
Який салат можна зробити з картоплі?
Салат з картоплею - всесезонна блюдо. Особливо добре картопля поєднується з літніми овочами: скибочки картоплі з редискою, огірками, томатами і свіжою зеленню, заправлені сметаною, дуже сытны і апетитні. У зимовий час року картопля чудово гармонує з соліннями, відварений буряком і заправкою з рослинної олії і оцту.
Салат з картоплею фрі
Якщо раніше салат зі смаженою картоплею здавався дивним і незрозумілим, то сьогодні - навіть гурмани погоджуються з самобутністю подібних рецептів. Тим більше, якщо мова йде про всіма улюбленому картоплі фрі, чий апетитний колір і ніжна текстура чудово поєднуються з багатьма компонентами, особливо з прянощами і гострої ковбасою.
Інгредієнти:
Приготування
Американський картопляний салат - класичний рецепт
Картопляний салат по-американськи відповідає всім вимогам ідеальної закуски. Відварені картоплю і яйця роблять страву ситним і поживним, а селера і огірки дарують свіжість і апетитний хрускіт. Залишається заправити страву майонезом, дати йому трохи настоятися і захопитися збалансованим смаком і простотою приготування.
Інгредієнти:
Приготування
Німецький картопляний салат
Німецький картопляний салат класичний більше нагадує поживне друге. Його готують із вареної картоплі, нарізаного часточками прямо з шкіркою, і обсмаженого бекону. Легкості додає заправка з яблучного оцту та олії. Змішана з теплим картоплею, вона робить страву свіже і дозволяє йому претендувати на звання салату.
Інгредієнти:
Приготування
Салат з картоплею пай
Салат зі смаженою картоплею соломкою різноманітний варіантами. Даний, завдяки картоплі пай, сподобається прихильникам фаст-фуду. Це тертий і обсмажений до хрусткості картоплю, що представляє собою щось середнє між чіпсами та фрі, який чудово поєднується з овочами і м'ясом, додаючи звичним стравам текстури і нового смаку.
Інгредієнти:
Приготування
Салат з картоплі і солоних огірків
Салат з картоплею і солоними огірками може здатися тривіальним для багатьох, але приготувати його зовсім не просто. Щоб зробити закуску гармонійною і апетитною, картоплю відварити і запекти. Це підкреслить текстуру овоча і він чудово буде виглядати в компанії з огірками і каперсами, під заправкою з звичайного масла.
Інгредієнти:
Приготування
Салат «Мімоза» з картоплею
Салат з вареною картоплею - це ціла серія радянських закусок, в яких овоч поєднувався з доступними продуктами: яйцями, цибулею, морквою, рибними консервами, майонезом і додавав ситності. Яскравий приклад - салат «Мімоза» , що включає весь перелік даних компонентів і декорований в стилі епохи, яєчними жовтками, яскравий колір яких і забезпечив назву.
Інгредієнти:
Приготування
Салат з картоплі по-корейськи
Салат з сирої картоплі - традиційний для корейської кухні. Страва являє собою тертий картопля, яка швидко занурюють в киплячий розсіл, ніж домагаються щільною і хрусткою текстури. Після чого, приправляють спеціями і гарячим маслом, завдяки чому він стає пікантним і ароматним.
Інгредієнти:
Приготування
Класичний рибний салат з картоплею
Ще один доказ всенародної любові до картоплі і риби - картопляний салат з оселедцем, традиційний для австрійської, німецької та чеської кухонь. У цих країнах вміло використовують поєднання кислого, солодкого і солоного, додаючи до даних компонентів яблуко і мариновані огірки, пов'язуючи воєдино всі заправкою з сметани, гірчиці і оцту.
Інгредієнти:
Приготування
Салат з крабовими паличками і картоплею
Крабовий салат з картоплею - альтернатива для тих, хто не сприймає рецепту з рисом. Це ніжне, соковите і дуже ситне блюдо, з простими компонентами і швидким приготуванням. Його зручно взяти на пікнік або урізноманітнити домашні посиденьки. Залишиться тільки заправити крабові палички, картоплю і моркву майонезом і скликати їдців.
Інгредієнти:
Приготування
Салат з грибами і картоплею
Пісний Салат з грибами і картоплею незамінний для міжсезоння. Навесні, коли свіжі овочі з-за високої ціни не доступні, виручить ситне блюдо з печеної картоплі і маринованих грибів. Кисло-солодкий смак і хрусткості останніх, дозволить використовувати мінімум компонентів і не мудрувати з заправкою, обійшовшись рослинним маслом.
Інгредієнти:
Приготування
Теплий салат з картоплею
Теплий картопляний салат - осінньо-зимова страва. У цю пору року хочеться швидко зігрітися, отримати повний набір вітамінів і не витрачати час на стояння біля плити. У даному рецепті зелень, тунець, квасоля і сушені томати чудово поєднуються з теплим картоплею і не віднімають часу, оскільки використовуються в консервованому вигляді.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти

Салат з квашеної капусти - рецепти з картоплею, горошком, яблуком і солоними огірками
Салат з квашеної капусти – одна з самих свіжих і вдалих закусок, особливо в холодну пору. При додаванні різноманітних овочів, ковбасних виробів і

Салат з млинцями - рецепти з копченою куркою, шинкою, огірками та яловичиною
Салат з млинцями - російська закуска, що надає вже популярним страв новий смак і вигляд. Це і не дивно: смажене тісто саме по собі має масу

Картопляний салат – класичний рецепт
У нашій країні картопляними називають звичні для кожного салати типу «Олів'є». Але ми пропонуємо звернутися в німецьку і американську кухню і

Салат з черемшею
Черемша здавна славиться багатством вітамінного складу, проте багато хто не розуміють як вживати настільки корисне трав'яниста рослина. Для бажаючих

Салат з куркою і яйцями
Простий у приготуванні салат з куркою і яйцями може послужити як живильної закускою. так і наповнювачем для ваших сендвічів, або рулетів з лаваша.

Картопляний салат
Картопляний салат з грибами і солоними огірками Іноді гості з'являються в будинку настільки несподівано, що господиня не знає, за що хапатися першим