Салат з квашеної капусти - рецепти з картоплею, горошком, яблуком і солоними огірками
Салат з квашеної капусти багатий вітамінами, а ще добре гармонує з м'ясними стравами, так як кислі овочі допомагають переварюванню жирного м'яса. Квашену капусту на Русі вживали як самостійну закуску, але при додаванні різних компонентів виходять оригінальні салати.
Салат з солоної капусти – популярне блюдо Центральної Європи, так і на Русі кисла капуста завжди стояла на столах в холоди. З цього овоча можна приготувати різні нарізки, додаючи як сезонні овочі, ягоди, фрукти, так і м'ясо, рибу, морепродукти.
Пісний салат готують з додаванням буряків, ягід брусниці або журавлини, моркви, цибулі, помідорів, грибів.
Салат з капусти з морепродуктами або м'ясом – добре підходить яловичина, свинина, гірше – куряче м'ясо.
Солодкий салат з моркви і квашеної капусти сподобається дітям, і всім ласунам. Якщо додати до кислої закуски виноград, то вийде солодкувате незвичайне частування.
Теплий салат з додаванням капусти, наприклад, «По-баварськи», з пісної грудинкою і травами. Таке блюдо ідеально підійде в холодну пору року, коли хочеться чогось теплого.
Салат з квашеної капусти з майонезом, який може складатися тільки з цибулі, капусти і майонезу, може бути доповнений іншими овочами, наприклад кукурудзою, зеленим горошком.
Салат з квашеною капустою і картоплею – дуже популярне в Баварії (Південна Німеччина) страва, адже німці відомі своєю любов'ю до цим овочам. Особливість даного салату – відсутність майонезу! Сіль можна теж не додавати, адже капуста квашена сама по собі солона. Найкраще картоплю запекти, а не відварювати, тоді збережеться більше вітамінів. Якщо трохи недоварити картоплю, то її буде простіше нарізати.
Інгредієнти:
квашена капуста – 250 г;
зелений горошок;
картопля – 2 шт.;
гірчиця – 10 р.
Приготування
У салатниці змішати капусту та горошок.
Приготувати заправку, змішавши масло рослинне з гірчицею. Залишити на 10-20 хвилин.
Картоплю нарізати великими шматками, додати в піалу до інших овочів.
При бажанні прикрасити салат з квашеної капусти зеленню.
Справжній порятунок для зайнятої господині - салат з солоної капусти з горошком. На нарізку і підготовку всіх складових йде не більш 10 хвилин. Для різноманітності можна доповнити страву відвареною картоплею, за смаком можна покласти чорний перець. Щоб вийшло смачніше, рідина з салату краще злити, а капусту попередньо віджати.
Інгредієнти:
квашена капуста – 240-300 г;
цибуля ріпчаста – 130-160 г;
горошок консервований – 350 р.
Приготування
Злити воду з горошку, покласти в глибоку піалу.
Додати до горошку дрібно рубаний лук.
Капусту віджати, злити розсіл, викласти до овочів.
При бажанні поперчити салат, полити рослинним маслом.
Джерело вітамінів містить салат з кислою капустою і яблуком з додаванням журавлини, він добре поєднується з м'ясними стравами, підійде як основне блюдо під час посту. Взимку додасть сил і стане профілактикою застуди. Цибулю можна брати не ріпчаста червоний, він більш солодкий. Велику журавлину найкраще розрізати на дві половинки.
Інгредієнти:
квашена капуста – 150 г;
яблуко – 1/2 шт.;
цибуля червоний – 1 шт.;
журавлина – 3 ст. л.
Приготування
Яблуко почистити, вийняти серцевину, натерти.
Журавлину промити, просушити, порізати великі ягоди.
Цибулю нашаткувати дрібно.
Змішати всі інгредієнти з капустою. Промаслить.
Прекрасно поєднується з жирними м'ясними стравами, поживними макаронами або картоплею легкий кислий салат з квашеною капустою і огірком. При наявності мінімуму компонентів, які у всіх під рукою, можна зробити це корисне страву. Добре додати при готуванні до цибулі 20-30 г цукрового піску. Салат можна використовувати як начинки в кулеб'яку, пиріжки та іншу випічку.
Інгредієнти:
квашена капуста – 350 г;
цибуля – 100 г;
огірок солоний – 150 р.
Приготування
Капусту викласти на дно салатниці, віджати сік.
Дрібно нарізати цибулю, посипати його цукром. Змішати цибулю з нарізаними огірками і додати до капусти.
Заправити салат з огірками з квашеної капусти маслом.
Салат з солоної капусти з яйцем – ніжне блюдо, але при цьому з цікавою кислинкою, яку дає капуста. Яйця для приготування можна не відварювати, а посмажити, потім розрізати смужками, але тоді частування вийде більш жирним. Для прикраси можна брати і зелений горошок, і десертну кукурудзу.
Інгредієнти:
квашена капуста – 250 г;
яйце – 2-3 шт.;
кукурудза – 3-4 ст. л.;
цибуля – 80 р.
Приготування
Нашаткувати капусту і цибулю довільно, не дуже крупно.
Викласти в салатницю, додати кукурудзу.
Заправити за смаком маслом, можна покласти трохи майонезу.
Салат з квашеною капустою і маринованими грибами – пісне і корисне блюдо, яке містить безліч мінералів і вітамінів. При додаванні картоплі відварної, такий салат може стати повноцінним другим блюдом. Щоб цибуля не гірчить, його потрібно попередньо замаринувати в оцті, а потім змішати з іншими складовими. Можна класти у цей смачний салат з квашеної капусти будь-які гриби – лісові, печериці, опеньки, лисички.
Інгредієнти:
квашена капуста – 250 г;
цибуля – 150 г;
гриби лисички – 5-6 ст. л.
картопля – 6-7 шт.;
зелень – 1 пучок.
Приготування
Віджати від соку капусту, покласти в піалу.
Нарізати довільно цибулю. Покласти до капусти.
Додати гриби, зелень. Змастити маслом.
Салат з квашеною капустою і буряком – вітамінне корисне блюдо, що готується з мінімального набору овочів, що завжди під рукою. Капусту можна як крупно нарізати, так і дрібно натерти. Рекомендується додати ще трохи гострого перцю для інтенсивності смаку. Для заправки добре підійде оливкова олія.
Інгредієнти:
квашена капуста – 250 г;
буряк – 150 г;
цибуля – 80 г;
перець горошок – 1 ч. л.
Приготування
Буряк натерти, змастити маслом, щоб не сильно фарбувала інші інгредієнти.
Цибулю дрібно нашаткувати. Капусту нарізати.
Змішати всі компоненти, посипати перцем, помаслить.
Дуже смачний, при цьому простий салат з квашеною капустою виходить при додаванні, здавалося б, такого непоєднуваного з кислою капустою елемента, як крабові палички. Насправді дане блюдо – це різновид усім відомого крабового салату, просто замість звичайної капусти береться кисла. Можна додати моркву для різноманітності, а зверху прикрасити петрушкою.
Інгредієнти:
квашена капуста – 200 г;
крабові палички – 220 г;
кукурудза – 100 г;
яйце – 2 шт;
майонез – 2 ст. л.
Приготування
Віджати капусту. Викласти в салатницю.
Нарізати яйця, крабові палички, змішати з капустою.
Покласти кукурудзу. Додати майонез і поставити охолоджуватися на півгодини.
Овочевий салат з квашеною капустою – ідеальна закуска в зимовий час. Підготувати можна кілька банок цього свіжого салату і кожен раз діставати із засіків шматочок літа. Крім безпосередньо капусти і помідорів можна додавати огірки, паприку, морква, зелень. Замість винного оцту підійде яблучний.
Інгредієнти:
квашена капуста – 1 кг;
помідори – 1 кг;
огірок – 05 кг;
солодкий перець – 05 кг;
морква – 05 кг;
винний оцет – 100 мл;
сіль – 1-15 ст. л.
Приготування
Всі овочі нарізати не дуже дрібно.
Прожарити посуд і проварити всі компоненти 20 хвилин.
Розкласти в стерилізовані банки, закрити, перевернути і дати охолонути.
Всього за кілька хвилин за наявності трьох компонентів можна зробити салат з квашеною капустою і м'ясом . Вважається, що курятина менше інших видів м'яса поєднується з кислою капустою, але це зовсім не відноситься до копченого м'яса птиці. Для заправки підійде як рослинну, так і оливкове масло.
Інгредієнти:
квашена капуста – 240 г;
цибуля – 1 шт.;
копчена куряча грудка – 150 г;
масло, зелень – за смаком.
Приготування
Нарізати курку, покласти в салатник.
Покласти дрібно нарізаний свіжий лук.
Додати туди віджату квашену капусту. Залити олією.
Ситний і смачний салат з квашеної капусти виходить, якщо додати ковбасу. Можна брати як сирокопчену, в'ялену, так і варену ковбасу. При бажанні можна покласти і дрібно нарізану шинку, а можна змішати кілька видів ковбасних виробів разом – тут все залежить фантазії кухаря. Для заправки згодиться олія оливкова, соняшникова, майонез. Одна з кращих варіацій такого страви: зимовий салат з квашеною капустою – рецепт дуже простий.
Інгредієнти:
квашена капуста – 250 г;
ковбаса копчена – 250 г;
картопля – 150 р.
Приготування
Віджати капусту, покласти в посудину, в якій буде замішуватися салат.
Ковбасу нарізати крупно. Покласти до капусти.
Картоплю відварити, нарізати великими кубиками. Додати в піалу до ковбаси і капусті.
Полити олією, поперчити при бажанні.
Який салат можна зробити з квашеної капусти?
Салат з солоної капусти – популярне блюдо Центральної Європи, так і на Русі кисла капуста завжди стояла на столах в холоди. З цього овоча можна приготувати різні нарізки, додаючи як сезонні овочі, ягоди, фрукти, так і м'ясо, рибу, морепродукти.
Німецький картопляний салат з квашеною капустою
Салат з квашеною капустою і картоплею – дуже популярне в Баварії (Південна Німеччина) страва, адже німці відомі своєю любов'ю до цим овочам. Особливість даного салату – відсутність майонезу! Сіль можна теж не додавати, адже капуста квашена сама по собі солона. Найкраще картоплю запекти, а не відварювати, тоді збережеться більше вітамінів. Якщо трохи недоварити картоплю, то її буде простіше нарізати.
Інгредієнти:
Приготування
Салат з квашеною капустою і горошком
Справжній порятунок для зайнятої господині - салат з солоної капусти з горошком. На нарізку і підготовку всіх складових йде не більш 10 хвилин. Для різноманітності можна доповнити страву відвареною картоплею, за смаком можна покласти чорний перець. Щоб вийшло смачніше, рідина з салату краще злити, а капусту попередньо віджати.
Інгредієнти:
Приготування
Салат з квашеної капусти з яблуком
Джерело вітамінів містить салат з кислою капустою і яблуком з додаванням журавлини, він добре поєднується з м'ясними стравами, підійде як основне блюдо під час посту. Взимку додасть сил і стане профілактикою застуди. Цибулю можна брати не ріпчаста червоний, він більш солодкий. Велику журавлину найкраще розрізати на дві половинки.
Інгредієнти:
Приготування
Салат з квашеної капусти і солоних огірків
Прекрасно поєднується з жирними м'ясними стравами, поживними макаронами або картоплею легкий кислий салат з квашеною капустою і огірком. При наявності мінімуму компонентів, які у всіх під рукою, можна зробити це корисне страву. Добре додати при готуванні до цибулі 20-30 г цукрового піску. Салат можна використовувати як начинки в кулеб'яку, пиріжки та іншу випічку.
Інгредієнти:
Приготування
Салат з квашеною капустою і яйцем
Салат з солоної капусти з яйцем – ніжне блюдо, але при цьому з цікавою кислинкою, яку дає капуста. Яйця для приготування можна не відварювати, а посмажити, потім розрізати смужками, але тоді частування вийде більш жирним. Для прикраси можна брати і зелений горошок, і десертну кукурудзу.
Інгредієнти:
Приготування
Салат з квашеною капустою і грибами
Салат з квашеною капустою і маринованими грибами – пісне і корисне блюдо, яке містить безліч мінералів і вітамінів. При додаванні картоплі відварної, такий салат може стати повноцінним другим блюдом. Щоб цибуля не гірчить, його потрібно попередньо замаринувати в оцті, а потім змішати з іншими складовими. Можна класти у цей смачний салат з квашеної капусти будь-які гриби – лісові, печериці, опеньки, лисички.
Інгредієнти:
Приготування
Салат з буряка і квашеної капусти - рецепт
Салат з квашеною капустою і буряком – вітамінне корисне блюдо, що готується з мінімального набору овочів, що завжди під рукою. Капусту можна як крупно нарізати, так і дрібно натерти. Рекомендується додати ще трохи гострого перцю для інтенсивності смаку. Для заправки добре підійде оливкова олія.
Інгредієнти:
Приготування
Салат з крабовими паличками і квашеною капустою
Дуже смачний, при цьому простий салат з квашеною капустою виходить при додаванні, здавалося б, такого непоєднуваного з кислою капустою елемента, як крабові палички. Насправді дане блюдо – це різновид усім відомого крабового салату, просто замість звичайної капусти береться кисла. Можна додати моркву для різноманітності, а зверху прикрасити петрушкою.
Інгредієнти:
Приготування
Салат з квашеною капустою і помідорами
Овочевий салат з квашеною капустою – ідеальна закуска в зимовий час. Підготувати можна кілька банок цього свіжого салату і кожен раз діставати із засіків шматочок літа. Крім безпосередньо капусти і помідорів можна додавати огірки, паприку, морква, зелень. Замість винного оцту підійде яблучний.
Інгредієнти:
Приготування
Салат з квашеної капусти і курячої грудки
Всього за кілька хвилин за наявності трьох компонентів можна зробити салат з квашеною капустою і м'ясом . Вважається, що курятина менше інших видів м'яса поєднується з кислою капустою, але це зовсім не відноситься до копченого м'яса птиці. Для заправки підійде як рослинну, так і оливкове масло.
Інгредієнти:
Приготування
Салат з квашеною капустою і ковбасою
Ситний і смачний салат з квашеної капусти виходить, якщо додати ковбасу. Можна брати як сирокопчену, в'ялену, так і варену ковбасу. При бажанні можна покласти і дрібно нарізану шинку, а можна змішати кілька видів ковбасних виробів разом – тут все залежить фантазії кухаря. Для заправки згодиться олія оливкова, соняшникова, майонез. Одна з кращих варіацій такого страви: зимовий салат з квашеною капустою – рецепт дуже простий.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти

Салат з ковбасою вареною, копченої, з квасолею, кукурудзою і капустою
Салат з ковбасою – просте, ситне і універсальне страву, яке припаде до душі більшості, а нарізати його можна з будь-яких продуктів, що є в

Салат з капустою і ковбасою
Салати - це, безумовно, відмінна закуска на будь-якому столі. Та й готувати їх досить просто і швидко. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити чудовий

Салат з квашеної капусти
Салат з квашеної капусти - досить легка і ситна закуска, яка чудово виглядає і на святковому, і на повсякденному столі. Пропонуємо вашій увазі

Квашена капуста
Рецепт приготування кислої капусти Квашена капуста улюблена багатьма народами світу, але особливу популярність отримала у слов'янських країнах. Легка