» » Салат з ковбасою вареною, копченої, з квасолею, кукурудзою і капустою

Салат з ковбасою вареною, копченої, з квасолею, кукурудзою і капустою

Салат з ковбасою вареною, копченої, з квасолею, кукурудзою і капустою
Салат з ковбасою – універсальна холодна закуска. Для нього не треба спеціально варити м'ясну складову, тому для кухаря таке блюдо – справжня знахідка і економія часу. Крім того, ковбасу дуже люблять діти, тому таким салатом їх буде легко нагодувати.

Який салат можна приготувати з ковбасою?


Ковбасні салати зручні і вдалі тому, що, як правило, компоненти для них не вимагають варіння. Ковбаса замінює собою, як правило, м'ясо в страві. З мінімального набору продуктів практично завжди можна зробити смачний салат з ковбасою, який сподобається дітям, яким легко пригостити нежданих гостей. Можна зробити кілька видів таких страв:

  • Ковбаса добре поєднується з будь-якими овочами – капустою, паприкою, огірком.

  • Ситні салати виходять з ковбаси з додаванням сухариків, квасолі або інших бобових.

  • Салати з маринованими огірками, грибами, капустою, корейською морквою можна заправляти олією, так що такі страви можуть стати прекрасною заміною майонезні салати на святкових столах.


  • Класичний салат «Олів'є» з ковбасою - простий рецепт

    Салат з ковбасою вареною, копченої, з квасолею, кукурудзою і капустою

    Традиційний ситний салат з вареною ковбасою вже практично став візитною карткою будь-якого застілля. Готують «Олів'є» і для повсякденних обідів, але на святі майже кожен шукає на столі цей салат. Овочі треба варити кожен в окремому посуді. Якщо є машинка, нарезающая кубиками, то це зробить страву більш красивим і скоротить час приготування. Сіль в салат «Олів'є» з ковбасою можна не додавати, адже мариновані огірки самі по собі солоні.
    Інгредієнти:

  • ковбаса варена – 350 г;

  • картопля – 250 г;

  • морква – 100 г;

  • консервований горошок – 300-350 м;

  • яйце – 6 шт.;

  • огірок солоний – 150 г;

  • майонез – за смаком.


  • Приготування

  • Відварити моркву, картоплю, яйця. Нарізати ці компоненти і скласти в миску.

  • Додати нарізану ковбасу.

  • Горошок промити і додати до страви.

  • Дрібно нарізані огірки додати в останню чергу.

  • Заправити салат майонезом за смаком. При бажанні можна покласти у «Олів'є» і свіжий лук.


  • Салат з квасолею та ковбасою


    Салат з ковбасою вареною, копченої, з квасолею, кукурудзою і капустою

    Ситний салат з квасолею і копченою ковбасою ідеально підходить для святкового обіду в холодну пору року. Квасоля сама по собі дуже ситна, тому можна їсти такий салат як основне блюдо. Щоб не нашкодити фігурі, замість майонезу можна використовувати оливкову олію. Квасоля в банку можна замінити відвареною стручкової квасолею.
    Інгредієнти:

  • ковбаса копчена – 350 г;

  • квасоля консервована – 1 банка;

  • яйце – 2 шт.;

  • морква – 150 г;

  • цибуля – 150 г;

  • часник – 1 зубець;

  • майонез – за смаком.


  • Приготування

  • Ковбасу нашаткувати тонкою довгою соломкою. Додати до неї варені нарізані яйця.

  • Цибулю і моркву натерти, обсмажити. Покласти в салатницю.

  • Додати квасолю і натертий часник. Залити олією.


  • Салат з капустою і ковбасою

    Салат з ковбасою вареною, копченої, з квасолею, кукурудзою і капустою

    Елементарний у приготуванні салат з капустою і копченою ковбасою вимагає від кухаря всього 10 хвилин роботи. Адже продукти для нього не потрібно варити й смажити, а потрібно тільки їх нарізати. Їли нарізати соломкою ковбасу, як і капусту, то буде більш красиво. Заправити найкраще майонезом, але можна і йогуртом або маслом.
    Інгредієнти:

  • ковбаса копчена – 150 г;

  • капуста – 350 г;

  • часник – 2 зубці;

  • петрушка пучок;

  • майонез – за смаком.


  • Приготування

  • Капусту нарізати соломкою, посолити, розтерти.

  • Додати до неї нарізану ковбасу.

  • Часник дрібно натерти і додати в миску.

  • Прикрасити салат з ковбасою і капустою петрушкою.


  • Салат «Обжорка» з ковбасою і сухариками

    Салат з ковбасою вареною, копченої, з квасолею, кукурудзою і капустою

    Максимально простий і швидкий у нарізці представляється салат з ковбасою і сухариками. Його дуже люблять діти, адже в страві є все те, що їм подобається – ковбаса та хрусткі сухарики. Можна урізноманітнити рецепт обсмаженими морквою та цибулею, а для користі і посилення яскравості смаку додається іноді свіжий селера.


    Інгредієнти:

  • ковбаса копчена – 300-350 м;

  • сухарі житні – 1 пачка;

  • огірок – 1 шт.;

  • зелень – за смаком;

  • майонез – 50-70 р.


  • Приготування

  • Ковбасу і огірки нарізати дрібними кубиками.

  • Замішати з майонезом. Після додати сухарі (вже перед подачею).

  • Прикрасити зеленню.


  • Салат «Венеція» - рецепт з ковбасою

    Салат з ковбасою вареною, копченої, з квасолею, кукурудзою і капустою

    Салат з корейською морквою і ковбасою з прекрасною назвою «Венеція» приваблює тим, що для нього нічого не потрібно попередньо відварювати. Сухарики можна взяти зі смаком сиру, а можна і покласти в страва натертий твердий сир. Щоб блюдо вийшло соковитіше, можна додати свіжий огірок. Від сухариків можна відмовитися (це відноситься до тих, хто стежить за фігурою і уникає мучного).
    Інгредієнти:

  • ковбаса - 200 г;

  • сухарики – 1 пачка;

  • кукурудза – 1/2 банки;

  • морква корейська – 150 г;

  • майонез – за смаком.


  • Приготування

  • Ковбасу нарізати соломкою, змішати з морквою, кукурудзою.

  • Залити майонезом і перемішати.

  • Перед подачею сухарі покласти в салат і знову перемішати.


  • Салат «Соломка» з кукурудзою і ковбасою

    Салат з ковбасою вареною, копченої, з квасолею, кукурудзою і капустою

    Апетитний салат з кукурудзою і ковбасою приваблює тим, що робиться без додавання майонезу, а тому низькокалорійний. При цьому ковбаса додає ситості. Деякі кладуть з страва також свіжий огірок або варене яйце. Нарізати інгредієнти суворо соломкою, тому і відповідну назву. Капусту можна взяти пекінську, а можна просту білокачанну.
    Інгредієнти:

  • ковбаса копчена – 250 г;

  • кукурудза – 1/2 банки;

  • капуста – 250 г;

  • зелень – за смаком;

  • олія оливкова – 2-3 ст. л.


  • Приготування

  • Нарізати соломкою ковбасу, нашаткувати дрібно капусту. Скласти все в миску.

  • Додати кукурудзу, попередньо злив воду.

  • Промаслить салат з капустою і ковбасою , прикрасити зеленню.


  • Салат з ковбасою і помідорами

    Салат з ковбасою вареною, копченої, з квасолею, кукурудзою і капустою

    Якщо гості несподівано з'явилися на порозі, а з нічим пригостити, то можна швидко зробити на швидку руку салат з копченою ковбасою і помідорами. Крім цих двох основних компонентів в нього можна додавати і іншу зелень і овочі (солодкий перець, огірки), гриби, варені яйця. Замість майонезу салат можна залити соусом зі сметани, рубаного часнику й оливкової олії (берлінський соус).
    Інгредієнти:

  • ковбаса копчена – 350 г;

  • томат – 3-4 шт.;

  • сир твердий – 150 г;

  • гриби мариновані – 100 р.


  • Приготування

  • Всі компоненти нарізати і змішати в глибокій мисці.

  • Полити майонезом або іншим соусом на вибір.


  • Салат з грибами та ковбасою

    Салат з ковбасою вареною, копченої, з квасолею, кукурудзою і капустою

    Незвичайним вишуканим смаком відрізняється салат з печерицями і ковбасою, адже в його складі є біле вино. Ковбасу краще вибирати посочнее, помясистее, тоді страва отримає більш насичений смак. Гриби краще взяти свіжі, а не куповані, вони ароматні. Вино найбільше для приготування підійде сухе.
    Інгредієнти:

  • ковбаса варена – 250 г;

  • гриби – 250 г;

  • вино – 120 мл;

  • цибуля ріпчаста – 100 г;

  • масло – 2-3 ст. л.


  • Приготування

  • Дрібно нарізану цибулю обсмажити разом з нарізаними грибами.

  • Влити в сковороду вино і дати йому випаруватися.

  • Остудити і змішати з нарізаною кубиками ковбасою.

  • Додати в салат з ковбасою зелень і спеції на вибір.


  • Млинцевий салат з копченою ковбасою

    Салат з ковбасою вареною, копченої, з квасолею, кукурудзою і капустою

    Млинцевий салат з ковбасою – цікаве рішення для господині. Всього з двох компонентів можна зробити цікаве незвичайна страва. Яєчні млинці можна придбати в магазині, але можна і зробити самостійно. Яйця перед приготуванням слід обдати холодною водою. Частування можна урізноманітнити за бажанням і іншими продуктами, наприклад, вдалими виходять млинцевий салат з ковбасою та сиром, кукурудзою, огірками, червоним перцем.
    Інгредієнти:

  • ковбаса копчена – 350-400 г;

  • яйце – 3-4 шт.;

  • крохмаль – 3 ст. л.

  • майонез – за смаком.


  • Приготування

  • Яйця змішати з сіллю, крохмалем, водою, збити.

  • Вилити суміш на розігріту сковорідку і з двох сторін добре обсмажити.

  • Після охолодження млинчиків нарізати їх соломкою. Так само нарізати соломкою ковбасу.

  • Можна зробити як звичайний, так і листковий салат з ковбасою і яєчними млинцями.
    Додав: admin | 12-03-2018, 07:53
    Переглядів: 337