Салат з ковбасою – універсальна холодна закуска. Для нього не треба спеціально варити м'ясну складову, тому для кухаря таке блюдо – справжня знахідка і економія часу. Крім того, ковбасу дуже люблять діти, тому таким салатом їх буде легко нагодувати.
Який салат можна приготувати з ковбасою?
Ковбасні салати зручні і вдалі тому, що, як правило, компоненти для них не вимагають варіння. Ковбаса замінює собою, як правило, м'ясо в страві. З мінімального набору продуктів практично завжди можна зробити смачний салат з ковбасою, який сподобається дітям, яким легко пригостити нежданих гостей. Можна зробити кілька видів таких страв:
Ковбаса добре поєднується з будь-якими овочами – капустою, паприкою, огірком. Ситні салати виходять з ковбаси з додаванням сухариків, квасолі або інших бобових. Салати з маринованими огірками, грибами, капустою, корейською морквою можна заправляти олією, так що такі страви можуть стати прекрасною заміною майонезні салати на святкових столах. Класичний салат «Олів'є» з ковбасою - простий рецепт
Традиційний ситний салат з вареною ковбасою вже практично став візитною карткою будь-якого застілля. Готують «Олів'є» і для повсякденних обідів, але на святі майже кожен шукає на столі цей салат. Овочі треба варити кожен в окремому посуді. Якщо є машинка, нарезающая кубиками, то це зробить страву більш красивим і скоротить час приготування. Сіль в салат «Олів'є» з ковбасою можна не додавати, адже мариновані огірки самі по собі солоні.
Інгредієнти:
ковбаса варена – 350 г; картопля – 250 г; морква – 100 г; консервований горошок – 300-350 м; яйце – 6 шт.; огірок солоний – 150 г; майонез – за смаком. Приготування
Відварити моркву, картоплю, яйця. Нарізати ці компоненти і скласти в миску. Додати нарізану ковбасу. Горошок промити і додати до страви. Дрібно нарізані огірки додати в останню чергу. Заправити салат майонезом за смаком. При бажанні можна покласти у «Олів'є» і свіжий лук. Салат з квасолею та ковбасою
Ситний салат з квасолею і копченою ковбасою ідеально підходить для святкового обіду в холодну пору року. Квасоля сама по собі дуже ситна, тому можна їсти такий салат як основне блюдо. Щоб не нашкодити фігурі, замість майонезу можна використовувати оливкову олію. Квасоля в банку можна замінити відвареною стручкової квасолею.
Інгредієнти:
ковбаса копчена – 350 г; квасоля консервована – 1 банка; яйце – 2 шт.; морква – 150 г; цибуля – 150 г; часник – 1 зубець; майонез – за смаком. Приготування
Ковбасу нашаткувати тонкою довгою соломкою. Додати до неї варені нарізані яйця. Цибулю і моркву натерти, обсмажити. Покласти в салатницю. Додати квасолю і натертий часник. Залити олією. Салат з капустою і ковбасою
Елементарний у приготуванні салат з капустою і копченою ковбасою вимагає від кухаря всього 10 хвилин роботи. Адже продукти для нього не потрібно варити й смажити, а потрібно тільки їх нарізати. Їли нарізати соломкою ковбасу, як і капусту, то буде більш красиво. Заправити найкраще майонезом, але можна і йогуртом або маслом.
Інгредієнти:
ковбаса копчена – 150 г; капуста – 350 г; часник – 2 зубці; петрушка пучок; майонез – за смаком. Приготування
Капусту нарізати соломкою, посолити, розтерти. Додати до неї нарізану ковбасу. Часник дрібно натерти і додати в миску. Прикрасити салат з ковбасою і капустою петрушкою. Салат «Обжорка» з ковбасою і сухариками
Максимально простий і швидкий у нарізці представляється салат з ковбасою і сухариками. Його дуже люблять діти, адже в страві є все те, що їм подобається – ковбаса та хрусткі сухарики. Можна урізноманітнити рецепт обсмаженими морквою та цибулею, а для користі і посилення яскравості смаку додається іноді свіжий селера.
Інгредієнти:
ковбаса копчена – 300-350 м; сухарі житні – 1 пачка; огірок – 1 шт.; зелень – за смаком; майонез – 50-70 р. Приготування
Ковбасу і огірки нарізати дрібними кубиками. Замішати з майонезом. Після додати сухарі (вже перед подачею). Прикрасити зеленню. Салат «Венеція» - рецепт з ковбасою
Салат з корейською морквою і ковбасою з прекрасною назвою «Венеція» приваблює тим, що для нього нічого не потрібно попередньо відварювати. Сухарики можна взяти зі смаком сиру, а можна і покласти в страва натертий твердий сир. Щоб блюдо вийшло соковитіше, можна додати свіжий огірок. Від сухариків можна відмовитися (це відноситься до тих, хто стежить за фігурою і уникає мучного).
Інгредієнти:
ковбаса - 200 г; сухарики – 1 пачка; кукурудза – 1/2 банки; морква корейська – 150 г; майонез – за смаком. Приготування
Ковбасу нарізати соломкою, змішати з морквою, кукурудзою. Залити майонезом і перемішати. Перед подачею сухарі покласти в салат і знову перемішати. Салат «Соломка» з кукурудзою і ковбасою
Апетитний салат з кукурудзою і ковбасою приваблює тим, що робиться без додавання майонезу, а тому низькокалорійний. При цьому ковбаса додає ситості. Деякі кладуть з страва також свіжий огірок або варене яйце. Нарізати інгредієнти суворо соломкою, тому і відповідну назву. Капусту можна взяти пекінську, а можна просту білокачанну.
Інгредієнти:
ковбаса копчена – 250 г; кукурудза – 1/2 банки; капуста – 250 г; зелень – за смаком; олія оливкова – 2-3 ст. л. Приготування
Нарізати соломкою ковбасу, нашаткувати дрібно капусту. Скласти все в миску. Додати кукурудзу, попередньо злив воду. Промаслить салат з капустою і ковбасою , прикрасити зеленню. Салат з ковбасою і помідорами
Якщо гості несподівано з'явилися на порозі, а з нічим пригостити, то можна швидко зробити на швидку руку салат з копченою ковбасою і помідорами. Крім цих двох основних компонентів в нього можна додавати і іншу зелень і овочі (солодкий перець, огірки), гриби, варені яйця. Замість майонезу салат можна залити соусом зі сметани, рубаного часнику й оливкової олії (берлінський соус).
Інгредієнти:
ковбаса копчена – 350 г; томат – 3-4 шт.; сир твердий – 150 г; гриби мариновані – 100 р. Приготування
Всі компоненти нарізати і змішати в глибокій мисці. Полити майонезом або іншим соусом на вибір. Салат з грибами та ковбасою
Незвичайним вишуканим смаком відрізняється салат з печерицями і ковбасою, адже в його складі є біле вино. Ковбасу краще вибирати посочнее, помясистее, тоді страва отримає більш насичений смак. Гриби краще взяти свіжі, а не куповані, вони ароматні. Вино найбільше для приготування підійде сухе.
Інгредієнти:
ковбаса варена – 250 г; гриби – 250 г; вино – 120 мл; цибуля ріпчаста – 100 г; масло – 2-3 ст. л. Приготування
Дрібно нарізану цибулю обсмажити разом з нарізаними грибами. Влити в сковороду вино і дати йому випаруватися. Остудити і змішати з нарізаною кубиками ковбасою. Додати в салат з ковбасою зелень і спеції на вибір. Млинцевий салат з копченою ковбасою
Млинцевий салат з ковбасою – цікаве рішення для господині. Всього з двох компонентів можна зробити цікаве незвичайна страва. Яєчні млинці можна придбати в магазині, але можна і зробити самостійно. Яйця перед приготуванням слід обдати холодною водою. Частування можна урізноманітнити за бажанням і іншими продуктами, наприклад, вдалими виходять млинцевий салат з ковбасою та сиром, кукурудзою, огірками, червоним перцем.
Інгредієнти:
ковбаса копчена – 350-400 г; яйце – 3-4 шт.; крохмаль – 3 ст. л. майонез – за смаком. Приготування
Яйця змішати з сіллю, крохмалем, водою, збити. Вилити суміш на розігріту сковорідку і з двох сторін добре обсмажити. Після охолодження млинчиків нарізати їх соломкою. Так само нарізати соломкою ковбасу. Можна зробити як звичайний, так і листковий салат з ковбасою і яєчними млинцями.