Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат з пекінської капусти

Салат з пекінської капусти

30-11-2014, 19:25
2 454
Салат з пекінської капусти



Пекінська капуста з кунжутом Багато людей намагаються якомога частіше вживати в їжу такі цінні продукти, як свіжий зелений салат і білокачанна капуста, знаючи про їх корисних для організму властивості. Але є овоч, який об'єднує в собі як смакові, так і поживні якості того й іншого продукту - це пекінська капуста. Її іноді називають китайською, так як вперше цей овоч був завезений в нашу країну саме з Піднебесної. З-за такого довгого подорожі до наших прилавків, а також тому, що тоді пекінська капуста вважалася екзотикою, коштувала вона спочатку зовсім недешево і тому не викликала у покупців особливого ентузіазму. Потім, з допомогою дієтологів та інших спеціалістів по здоровому харчуванню, люди стали розуміти, що це дійсно дуже цінний і смачний продукт. Тому зараз вона користується попитом круглий рік і не зникає з прилавків магазинів і ринків. Та й коштувати пекінська капуста стала набагато дешевше, тому що її навчилися вирощувати і у нас. Найкраще вживати пекінську капусту в свіжому вигляді, готуючи з неї зелені салати і бутерброди. Тільки майте на увазі, що найцінніша її частина - це не самі зелені листочки, а їх білі щільні підстави і прожилки. Саме у них знаходиться основна частина вітамінів, і саме вони надають капусті соковитість. Тому обов'язково використовуйте їх під час приготування салату. Отже, приступимо до приготування салату з пекінської капусти і перцю. Інгредієнти:
  • Капуста пекінська 0.5 шт.
  • Огірки 1 шт.
  • Перець солодкий 1 шт.
  • Кунжут білий 2 ст. л.
  • Соус соєвий 1 ст. л.
  • Олія оливкова 2 ст. л.
  • Петрушка свіжа 0.5 пучок
  • Інструкції
  • Крок 1 Овочі, необхідні для приготування салату - пекінська капуста, солодкий перець, огірок і зелень.
  • Крок 2 Видалити верхні листки капусти, потім половину вилка дрібно порізати.
  • Крок 3 Огірок помити і порізати соломкою, якщо шкірка огірка темна і тверда її краще очистити.
  • Крок 4 Солодкий перець помити, видалити насіння і порізати соломкою.
  • Крок 5 Петрушку помити, обсушити і дрібно порізати.
  • Крок 6 Насіння кунжуту підсмажити на сухій сковороді до золотистого кольору 2-3 хвилини.
  • Крок 7 З'єднати капусту, огірок, перець і зелень.
  • Крок 8 Додати в салат з пекінської капусти кунжут, соєвий соус і оливкове масло, добре все перемішати.
  • Рекомендуємо добрі рецепти
    Квашена капуста
    Квашена капуста
    Рецепт приготування кислої капусти Квашена капуста улюблена багатьма народами світу, але особливу популярність отримала у слов'янських країнах. Легка