Салат Грецький
Візитна картка грецької кухні Це блюдо по праву вважається візитною карткою грецької кухні. Але це не завадило цьому грецькому гостю влаштуватися на столах багатьох кухонь світу. У цьому немає нічого дивного, адже справжній грецький салат, приготований з урахуванням усіх тонкощів рецептури, є стравою просто неймовірного смаку і аромату. Історія грецького салату водночас велична і проста. Він прийшов до нас з глибокої давнини, орієнтовно з епохи еллінізму. Інгредієнти салату можуть здатися досить простими, але сполучені разом і правильно приправлені, вони чудово грають і гармоніюють між собою. Грецький салат вважається простою стравою, всі овочі потрібно різати як можна більше. А ось приготувати правильну заправку - справжнє мистецтво. У цьому салаті необхідно використовувати тільки даний оливкова олія холодного віджиму, а також спеції - неодмінно орегано, базилік, які також можна назвати візитною карткою грецької кухні. Унікальність рецепта грецького салату також полягає в тому, що подорожуючи по світу він не дуже змінився. Кухарі з усього світу вносять свої незначні зміни в рецепт, часто експериментуючи з компонентами заправки, рідше з маслинами, але основні інгредієнти, залишаючи недоторканими. Грецький салат можна зустріти практично в будь-якому кафе чи ресторані, але також просто приготувати його самостійно і здивувати свою сім'ю простим, але по-справжньому геніальним рецептом. Інгредієнти:
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат «Капрезе»
Салат «Капрезе» По популярності салат «Капрезе» («Insalata Caprese») в Італії, порівнянний з нашим «Олів'є». Цей легкий салатик, якими можна