
Візитна картка грецької кухні Це блюдо по праву вважається візитною карткою грецької кухні. Але це не завадило цьому грецькому гостю влаштуватися на столах багатьох кухонь світу. У цьому немає нічого дивного, адже справжній грецький салат, приготований з урахуванням усіх тонкощів рецептури, є стравою просто неймовірного смаку і аромату. Історія грецького салату водночас велична і проста. Він прийшов до нас з глибокої давнини, орієнтовно з епохи еллінізму. Інгредієнти салату можуть здатися досить простими, але сполучені разом і правильно приправлені, вони чудово грають і гармоніюють між собою. Грецький салат вважається простою стравою, всі овочі потрібно різати як можна більше. А ось приготувати правильну заправку - справжнє мистецтво. У цьому салаті необхідно використовувати тільки даний оливкова олія холодного віджиму, а також спеції - неодмінно орегано, базилік, які також можна назвати візитною карткою грецької кухні. Унікальність рецепта грецького салату також полягає в тому, що подорожуючи по світу він не дуже змінився. Кухарі з усього світу вносять свої незначні зміни в рецепт, часто експериментуючи з компонентами заправки, рідше з маслинами, але основні інгредієнти, залишаючи недоторканими. Грецький салат можна зустріти практично в будь-якому кафе чи ресторані, але також просто приготувати його самостійно і здивувати свою сім'ю простим, але по-справжньому геніальним рецептом.
Інгредієнти: Помідори 2 шт. Огірки 1 шт. Перець солодкий 1 шт. Лук фіолетовий 1 шт. Оливки без кісточок 150 г Салат зелений-1 пучок Сир Фета 100 г Перець чорний мелений 2 ч. л. Олія оливкова 80 мл Інструкції Крок 1 Для грецького салату нам знадобляться - помідори, огірок, солодкий перець, зелений лук, сир Фета, оливки, листя салату і оливкове масло. Крок 2 Помідори помити і порізати кубиками. Для салату помідори треба брати з щільною м'якоттю. Крок 3 Свіжий огірок помити і порізати кубиками, якщо шкірка у огірків дуже темна і тверда, то її краще почистити. Крок 4 Перець солодкий помити, вийняти серединку і порізати кубиками. Щоб грецький салат вийшов красивіше можна взяти один перець жовтого кольору, а другий червоний. Крок 5 Оливки порізати на половинки. Крок 6 Лук фіолетовий солодкий почистити і порізати півкільцями. Крок 7 Сир порізати кубиками, так само замість сиру Фета можна взяти бринзу. Крок 8 Всі продукти обережно перемішати, заправити оливковою олією, викласти на листя салату і зверху на перемішаний грецький салат викласти сир Фета, і додати мелений чорний перець.