Салат з квашеної капусти багатий вітамінами, а ще добре гармонує з м'ясними стравами, так як кислі овочі допомагають переварюванню жирного м'яса. Квашену капусту на Русі вживали як самостійну закуску, але при додаванні різних компонентів виходять оригінальні салати.
Який салат можна зробити з квашеної капусти?
Салат з солоної капусти – популярне блюдо Центральної Європи, так і на Русі кисла капуста завжди стояла на столах в холоди. З цього овоча можна приготувати різні нарізки, додаючи як сезонні овочі, ягоди, фрукти, так і м'ясо, рибу, морепродукти.
Пісний салат готують з додаванням буряків, ягід брусниці або журавлини, моркви, цибулі, помідорів, грибів. Салат з капусти з морепродуктами або м'ясом – добре підходить яловичина, свинина, гірше – куряче м'ясо. Солодкий салат з моркви і квашеної капусти сподобається дітям, і всім ласунам. Якщо додати до кислої закуски виноград, то вийде солодкувате незвичайне частування. Теплий салат з додаванням капусти, наприклад, «По-баварськи», з пісної грудинкою і травами. Таке блюдо ідеально підійде в холодну пору року, коли хочеться чогось теплого. Салат з квашеної капусти з майонезом, який може складатися тільки з цибулі, капусти і майонезу, може бути доповнений іншими овочами, наприклад кукурудзою, зеленим горошком. Німецький картопляний салат з квашеною капустою
Салат з квашеною капустою і картоплею – дуже популярне в Баварії (Південна Німеччина) страва, адже німці відомі своєю любов'ю до цим овочам. Особливість даного салату – відсутність майонезу! Сіль можна теж не додавати, адже капуста квашена сама по собі солона. Найкраще картоплю запекти, а не відварювати, тоді збережеться більше вітамінів. Якщо трохи недоварити картоплю, то її буде простіше нарізати.
Інгредієнти: квашена капуста – 250 г; зелений горошок; картопля – 2 шт.; гірчиця – 10 р. Приготування У салатниці змішати капусту та горошок. Приготувати заправку, змішавши масло рослинне з гірчицею. Залишити на 10-20 хвилин. Картоплю нарізати великими шматками, додати в піалу до інших овочів. При бажанні прикрасити салат з квашеної капусти зеленню. Салат з квашеною капустою і горошком
Справжній порятунок для зайнятої господині - салат з солоної капусти з горошком. На нарізку і підготовку всіх складових йде не більш 10 хвилин. Для різноманітності можна доповнити страву відвареною картоплею, за смаком можна покласти чорний перець. Щоб вийшло смачніше, рідина з салату краще злити, а капусту попередньо віджати.
Інгредієнти: квашена капуста – 240-300 г; цибуля ріпчаста – 130-160 г; горошок консервований – 350 р. Приготування Злити воду з горошку, покласти в глибоку піалу. Додати до горошку дрібно рубаний лук. Капусту віджати, злити розсіл, викласти до овочів. При бажанні поперчити салат, полити рослинним маслом. Салат з квашеної капусти з яблуком
Джерело вітамінів містить салат з кислою капустою і яблуком з додаванням журавлини, він добре поєднується з м'ясними стравами, підійде як основне блюдо під час посту. Взимку додасть сил і стане профілактикою застуди. Цибулю можна брати не ріпчаста червоний, він більш солодкий. Велику журавлину найкраще розрізати на дві половинки.
Інгредієнти: квашена капуста – 150 г; яблуко – 1/2 шт.; цибуля червоний – 1 шт.; журавлина – 3 ст. л. Приготування Яблуко почистити, вийняти серцевину, натерти. Журавлину промити, просушити, порізати великі ягоди. Цибулю нашаткувати дрібно. Змішати всі інгредієнти з капустою. Промаслить. Салат з квашеної капусти і солоних огірків
Прекрасно поєднується з жирними м'ясними стравами, поживними макаронами або картоплею легкий кислий салат з квашеною капустою і огірком. При наявності мінімуму компонентів, які у всіх під рукою, можна зробити це корисне страву. Добре додати при готуванні до цибулі 20-30 г цукрового піску. Салат можна використовувати як начинки в кулеб'яку, пиріжки та іншу випічку.
Інгредієнти: квашена капуста – 350 г; цибуля – 100 г; огірок солоний – 150 р. Приготування Капусту викласти на дно салатниці, віджати сік. Дрібно нарізати цибулю, посипати його цукром. Змішати цибулю з нарізаними огірками і додати до капусти. Заправити салат з огірками з квашеної капусти маслом. Салат з квашеною капустою і яйцем
Салат з солоної капусти з яйцем – ніжне блюдо, але при цьому з цікавою кислинкою, яку дає капуста. Яйця для приготування можна не відварювати, а посмажити, потім розрізати смужками, але тоді частування вийде більш жирним. Для прикраси можна брати і зелений горошок, і десертну кукурудзу.
Інгредієнти: квашена капуста – 250 г; яйце – 2-3 шт.; кукурудза – 3-4 ст. л.; цибуля – 80 р. Приготування Нашаткувати капусту і цибулю довільно, не дуже крупно. Викласти в салатницю, додати кукурудзу. Заправити за смаком маслом, можна покласти трохи майонезу. Салат з квашеною капустою і грибами
Салат з квашеною капустою і маринованими грибами – пісне і корисне блюдо, яке містить безліч мінералів і вітамінів. При додаванні картоплі відварної, такий салат може стати повноцінним другим блюдом. Щоб цибуля не гірчить, його потрібно попередньо замаринувати в оцті, а потім змішати з іншими складовими. Можна класти у цей смачний салат з квашеної капусти будь-які гриби – лісові, печериці, опеньки, лисички.
Інгредієнти: квашена капуста – 250 г; цибуля – 150 г; гриби лисички – 5-6 ст. л. картопля – 6-7 шт.; зелень – 1 пучок. Приготування Віджати від соку капусту, покласти в піалу. Нарізати довільно цибулю. Покласти до капусти. Додати гриби, зелень. Змастити маслом. Салат з буряка і квашеної капусти - рецепт
Салат з квашеною капустою і буряком – вітамінне корисне блюдо, що готується з мінімального набору овочів, що завжди під рукою. Капусту можна як крупно нарізати, так і дрібно натерти. Рекомендується додати ще трохи гострого перцю для інтенсивності смаку. Для заправки добре підійде оливкова олія.
Інгредієнти: квашена капуста – 250 г; буряк – 150 г; цибуля – 80 г; перець горошок – 1 ч. л. Приготування Буряк натерти, змастити маслом, щоб не сильно фарбувала інші інгредієнти. Цибулю дрібно нашаткувати. Капусту нарізати. Змішати всі компоненти, посипати перцем, помаслить. Салат з крабовими паличками і квашеною капустою
Дуже смачний, при цьому простий салат з квашеною капустою виходить при додаванні, здавалося б, такого непоєднуваного з кислою капустою елемента, як крабові палички. Насправді дане блюдо – це різновид усім відомого крабового салату, просто замість звичайної капусти береться кисла. Можна додати моркву для різноманітності, а зверху прикрасити петрушкою.
Інгредієнти: квашена капуста – 200 г; крабові палички – 220 г; кукурудза – 100 г; яйце – 2 шт; майонез – 2 ст. л. Приготування Віджати капусту. Викласти в салатницю. Нарізати яйця, крабові палички, змішати з капустою. Покласти кукурудзу. Додати майонез і поставити охолоджуватися на півгодини. Салат з квашеною капустою і помідорами
Овочевий салат з квашеною капустою – ідеальна закуска в зимовий час. Підготувати можна кілька банок цього свіжого салату і кожен раз діставати із засіків шматочок літа. Крім безпосередньо капусти і помідорів можна додавати огірки, паприку, морква, зелень. Замість винного оцту підійде яблучний.
Інгредієнти: квашена капуста – 1 кг; помідори – 1 кг; огірок – 05 кг; солодкий перець – 05 кг; морква – 05 кг; винний оцет – 100 мл; сіль – 1-15 ст. л. Приготування Всі овочі нарізати не дуже дрібно. Прожарити посуд і проварити всі компоненти 20 хвилин. Розкласти в стерилізовані банки, закрити, перевернути і дати охолонути. Салат з квашеної капусти і курячої грудки
Всього за кілька хвилин за наявності трьох компонентів можна зробити салат з квашеною капустою і м'ясом . Вважається, що курятина менше інших видів м'яса поєднується з кислою капустою, але це зовсім не відноситься до копченого м'яса птиці. Для заправки підійде як рослинну, так і оливкове масло.
Інгредієнти: квашена капуста – 240 г; цибуля – 1 шт.; копчена куряча грудка – 150 г; масло, зелень – за смаком. Приготування Нарізати курку, покласти в салатник. Покласти дрібно нарізаний свіжий лук. Додати туди віджату квашену капусту. Залити олією. Салат з квашеною капустою і ковбасою
Ситний і смачний салат з квашеної капусти виходить, якщо додати ковбасу. Можна брати як сирокопчену, в'ялену, так і варену ковбасу. При бажанні можна покласти і дрібно нарізану шинку, а можна змішати кілька видів ковбасних виробів разом – тут все залежить фантазії кухаря. Для заправки згодиться олія оливкова, соняшникова, майонез. Одна з кращих варіацій такого страви: зимовий салат з квашеною капустою – рецепт дуже простий.
Інгредієнти: квашена капуста – 250 г; ковбаса копчена – 250 г; картопля – 150 р. Приготування Віджати капусту, покласти в посудину, в якій буде замішуватися салат. Ковбасу нарізати крупно. Покласти до капусти. Картоплю відварити, нарізати великими кубиками. Додати в піалу до ковбаси і капусті. Полити олією, поперчити при бажанні.