Картопляний салат - це ціла серія страв, де чільне місце надано овочу. Його поєднують з морепродуктів, грибами, яблуками і соліннями, присмачують різними заправками, подаючи в теплому і холодному вигляді. Такі закуски завоювали популярність німецької та американської кухнях, а завдяки простоті і схожості продуктів, і у нас.
Який салат можна зробити з картоплі?
Салат з картоплею - всесезонна блюдо. Особливо добре картопля поєднується з літніми овочами: скибочки картоплі з редискою, огірками, томатами і свіжою зеленню, заправлені сметаною, дуже сытны і апетитні. У зимовий час року картопля чудово гармонує з соліннями, відварений буряком і заправкою з рослинної олії і оцту.
Салат з картоплею рекомендують готувати з овоча звареної в мундирі. Однак, при нестачі часу, можна відварити очищену картоплю, попередньо порізавши його на акуратні скибочки. Краще вибирати червоні сорти картоплі. Вони менш борошнисті і при заправці соусом добре зберігають форму. Рекомендується побризкати теплу картоплю оцтом, це урізноманітнює його смакові якості. Салат з картоплею фрі
Якщо раніше салат зі смаженою картоплею здавався дивним і незрозумілим, то сьогодні - навіть гурмани погоджуються з самобутністю подібних рецептів. Тим більше, якщо мова йде про всіма улюбленому картоплі фрі, чий апетитний колір і ніжна текстура чудово поєднуються з багатьма компонентами, особливо з прянощами і гострої ковбасою.
Інгредієнти: картопля - 4 шт.; чорізо - 80 г; винний оцет - 40 мл; цибуля - 1 шт.; часник - 5 шт.; олія - 200 мл Приготування Кубики чорізо обсмажте в 40 мл олії разом з цибулею і часником. Сирий і неочищений картоплю наріжте слайсами і смажте в 120 мл киплячої олії 3 хвилини. Все з'єднайте і заправте салат зі смаженою картоплею оцтом і олією. Американський картопляний салат - класичний рецепт
Картопляний салат по-американськи відповідає всім вимогам ідеальної закуски. Відварені картоплю і яйця роблять страву ситним і поживним, а селера і огірки дарують свіжість і апетитний хрускіт. Залишається заправити страву майонезом, дати йому трохи настоятися і захопитися збалансованим смаком і простотою приготування.
Інгредієнти: картопля - 6 шт.; яйце - 6 шт.; майонез - 250 г; яблучний оцет - 40 мл; червоний цибуля - 1/2 шт.; черешок селери - 2 шт.; чорний мелений перець - 2 р; мариновані огірки - 2 шт. Приготування Картоплю і яйця відваріть. Теплу картоплю наріжте кубиками, приправте перцем і оцтом. Додайте яйця, селера, цибуля і огірки. Заправте картопляний американський салат майонезом. Німецький картопляний салат
Німецький картопляний салат класичний більше нагадує поживне друге. Його готують із вареної картоплі, нарізаного часточками прямо з шкіркою, і обсмаженого бекону. Легкості додає заправка з яблучного оцту та олії. Змішана з теплим картоплею, вона робить страву свіже і дозволяє йому претендувати на звання салату.
Інгредієнти: рожевий картопля - 500 г; скибочку бекону - 6 шт.; яблучний оцет - 60 мл; цукор - 10 г; чорний мелений перець - 5 р; зелена цибуля - 40 г; олія - 60 мл Приготування Неочищений картоплю наріжте скибочками і варіть 10 хвилин. Бекон дрібно наріжте і обсмажте. У витоплений жир додайте сіль, цукор, оцет, масло і перець і тушкуйте на вогні 2 хвилини. З'єднайте цибуля, бекон і картоплю. Заправте німецький картопляний салат соусом і відразу подавайте до столу. Салат з картоплею пай
Салат зі смаженою картоплею соломкою різноманітний варіантами. Даний, завдяки картоплі пай, сподобається прихильникам фаст-фуду. Це тертий і обсмажений до хрусткості картоплю, що представляє собою щось середнє між чіпсами та фрі, який чудово поєднується з овочами і м'ясом, додаючи звичним стравам текстури і нового смаку.
Інгредієнти: відварене куряче філе - 200 г; свіжий огірок - 1 шт.; солодкий перець - 1/2 шт.; пекінська капуста - 60 г; картопля - 3 шт.; олія - 100 мл; майонез - 60 р. Приготування Очищений картопля подрібніть на корейській тертці. Замочіть на 5 хвилин, просушіть і смажте в олії 3 хвилини. Видаліть надлишки жиру. Всі інші компоненти наріжте тонкою соломкою і заправити майонезом. Викладіть за допомогою кільця на плоске блюдо, зверху покладіть картоплю пай. Подавайте картопляний салат негайно. Салат з картоплі і солоних огірків
Салат з картоплею і солоними огірками може здатися тривіальним для багатьох, але приготувати його зовсім не просто. Щоб зробити закуску гармонійною і апетитною, картоплю відварити і запекти. Це підкреслить текстуру овоча і він чудово буде виглядати в компанії з огірками і каперсами, під заправкою з звичайного масла.
Інгредієнти: картопля - 6 шт.; огірок - 2 шт.; червоний цибуля - 1/2 шт.; масло - 80 мл; кріп - 20 г; каперси - 30 р. Приготування Відваріть картоплю в мундирі. Очистіть, наріжте кубиками, побризкайте 20 мл масла і запікайте 20 хвилин при 190 градусах. Після чого, перемішайте з огірками, кропом, каперсами і маслом. Салат «Мімоза» з картоплею
Салат з вареною картоплею - це ціла серія радянських закусок, в яких овоч поєднувався з доступними продуктами: яйцями, цибулею, морквою, рибними консервами, майонезом і додавав ситності. Яскравий приклад - салат «Мімоза» , що включає весь перелік даних компонентів і декорований в стилі епохи, яєчними жовтками, яскравий колір яких і забезпечив назву.
Інгредієнти: відварна картопля - 2 шт.; морква - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; варене яйце - 4 шт.; сайра консервована -180 г; майонез - 80 р. Приготування Картоплю і моркву подрібнити на дрібній тертці. Теж виконайте з яйцями, розділивши їх на білок і жовток. Рибу розімніть вилкою, цибулю дрібно наріжте. Укладіть шарами, змащуючи майонезом: картопля, яєчний білок,риба, цибуля, білок, морква, жовток. Салат з картоплі по-корейськи
Салат з сирої картоплі - традиційний для корейської кухні. Страва являє собою тертий картопля, яка швидко занурюють в киплячий розсіл, ніж домагаються щільною і хрусткою текстури. Після чого, приправляють спеціями і гарячим маслом, завдяки чому він стає пікантним і ароматним.
Інгредієнти: картопля - 400 г; вода - 15 л; огірковий розсіл - 500 мл; зубок часнику - 3 шт.; олія - 60 мл; червоний мелений перець - 2 р; коріандр - 5 р. Приготування Подрібніть картоплю на корейській тертці прямо в холодну воду. Проварити 2 хвилини в киплячій з розсолом воді і просушіть. Заправте картопляний салат гарячим маслом і спеціями. Класичний рибний салат з картоплею
Ще один доказ всенародної любові до картоплі і риби - картопляний салат з оселедцем, традиційний для австрійської, німецької та чеської кухонь. У цих країнах вміло використовують поєднання кислого, солодкого і солоного, додаючи до даних компонентів яблуко і мариновані огірки, пов'язуючи воєдино всі заправкою з сметани, гірчиці і оцту.
Інгредієнти: філе оселедця - 150 г; яблуко - 1/2 шт.; салатний цибуля - 1 шт.; відварна картопля - 5 шт.; сметана - 120 г; яблучний оцет - 20 мл; гірчиця - 10 г; кріп - 20 г; мариновані корнішони - 5 шт. Приготування Всі компоненти наріжте скибочками і укладіть гіркою на тарілку. Збийте гірчицю і оцет зі сметаною і заправте салат. Салат з крабовими паличками і картоплею
Крабовий салат з картоплею - альтернатива для тих, хто не сприймає рецепту з рисом. Це ніжне, соковите і дуже ситне блюдо, з простими компонентами і швидким приготуванням. Його зручно взяти на пікнік або урізноманітнити домашні посиденьки. Залишиться тільки заправити крабові палички, картоплю і моркву майонезом і скликати їдців.
Інгредієнти: картопля - 3 шт.; крабові палички - 250 г; морква - 1 шт.; зелена цибуля - 40 г; майонез - 100 р. Приготування Картоплю і моркву відваріть і наріжте кубиками. З'єднайте з цибулею і крабовими паличками і заправте майонезом. Салат з грибами і картоплею
Пісний Салат з грибами і картоплею незамінний для міжсезоння. Навесні, коли свіжі овочі з-за високої ціни не доступні, виручить ситне блюдо з печеної картоплі і маринованих грибів. Кисло-солодкий смак і хрусткості останніх, дозволить використовувати мінімум компонентів і не мудрувати з заправкою, обійшовшись рослинним маслом.
Інгредієнти: картопля - 4 шт.; мариновані гриби - 200 г; зубок часнику - 3 шт.; олія - 60 мл; свіжа зелень - жменя. Приготування Проваріть картопля 10 хвилин. Не знімаючи шкірки, збризніть маслом і запікайте в духовці 20 хвилин при 180 градусах. З'єднайте з грибами, часником, зеленню та маслом. Теплий салат з картоплею
Теплий картопляний салат - осінньо-зимова страва. У цю пору року хочеться швидко зігрітися, отримати повний набір вітамінів і не витрачати час на стояння біля плити. У даному рецепті зелень, тунець, квасоля і сушені томати чудово поєднуються з теплим картоплею і не віднімають часу, оскільки використовуються в консервованому вигляді.
Інгредієнти: картопля - 350 г; консервований тунець - 180 г; сушені томати - 50 г; консервована квасоля - 150 г; зелень - 40 г; олія - 60 мл; сік лимона - 40 мл; червоний цибуля - 1 шт. Приготування Картоплю відваріть, не очищаючи наріжте часточками. Додайте всі інші компоненти. Заправте маслом і соком лимона.