Плов у горщику в духовці
Чи доводилося вам коли-небудь готувати плов? Напевно відповідь ствердна. Тоді, чи вам доводилося готувати плов в духовці? Ні? Тоді неодмінно варто спробувати, адже плов у горщиках виходить неймовірно ароматним і готується без всяких турбот.
Рецепт цього плову відрізняється від оригіналу лише спрощеним і швидким методом готування. Таку страву буде радувати вас на столі своєю присутністю вже через 15-20 хвилин, проведених в духовці.
Інгредієнти:
свинина - 500 г;
морква - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
рис - 1 ст.;
рослинна олія;
часник - 1 головка;
зіра - 3 ч. ложки;
барбарис - 3 ч. ложки;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Рис промиваємо під проточною водою до тих пір, поки витікає рідина не стане прозорою. Рис заливаємо свіжою водою, і залишаємо розбухати на 1 годину.
На рослинному маслі обсмажуємо попередньо нарізану і очищену від жив свинину. Ріпчасту цибулю подрібнюємо, а моркву натираємо на тертці. Обсмажуємо овочі до м'якості на окремій сковороді. Змішуємо м'ясо з засмажкою.
Готуємо горщики для запікання, на їх дно кладемо м'ясо з овочами, спеції, трохи роздавленого часнику і рис. Заливаємо вміст горщика водою так, щоб покрити. Накриваємо горщики кришкою і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Через 15-20 хвилин перевіряємо наша страва, якщо рис ввібрав всю воду, значить плов з свинини в горщиках готовий!
Якщо ваша душа не розташована до м'яса, то віддайте перевагу птиці, тим більше що для такого рецепта чудово підійде практично будь-яка птиця, будь то курка, індичка, або гусак.
Інгредієнти:
куряче філе - 500 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
часник - 2-3 зубчики;
рослинна олія;
готова приправа для плову - 1 ст. ложка;
сіль, перець - за смаком;
рис - 1 ст.
Приготування
На сковороді обсмажуємо подрібнену цибулю і нарізану брусочками моркву. Як тільки овочі стануть м'якими, закладаємо до них курячу грудку, попередньо нарізану кубиками. Готувати філе до готовності немає необхідності, так як вона пізніше дійде в духовці, достатньо лише потримати її на вогні, щоб шматочки «схопилися».
Паралельно з жаркою промиваємо рис. У горщик кладемо м'ясо з овочами, спеції і рис, заливаємо майбутній плов водою, або курячим бульйоном так, щоб покрити вміст горщика. Готуватися наш курячий плов у горщиках буде при 170 градусах близько 35-40 хвилин.
Інгредієнти:
яловичина - 500 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
шафран - 1 ст. ложка;
рис - 2 ст.;
бульйон (яловичий) - 1 л;
часник - 1 головка;
приправа для плову - 1 ч. ложка;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
М'ясо миємо, обсушуємо, видаляємо надлишки жиру і жив, а потім нарізаємо кубиками. Цибулю подрібнюємо, моркву ріжемо кубиками. У змащений олією горщик кладемо суміш з сирого ямсу і овочів, накриваємо все це справа кришкою і ставимо в духовку при 170 градусах, до тих пір, поки м'ясо не пустить сік і не почне в ньому тушкуватися.
Останнє означає, що саме час додати в горщик приправи за смаком, подрібнений часник. Як тільки м'ясо насититися ароматами і стане м'яким, засипаємо в горщик попередньо промитий рис, слідом ллємо яловичий бульйон (співвідношення рису і рідини, як завжди, 1:2). Тепер залишилося накрити плов кришкою від горщика і тримати його в духовці до повного вбирання вологи, чи то пак, готовності рису. Подаємо духовий плов з яловичиною як зазвичай, з салатом, хлібом і, бажано, під келих хорошого вина.
Рецепт плову в горщику зі свининою
Рецепт цього плову відрізняється від оригіналу лише спрощеним і швидким методом готування. Таку страву буде радувати вас на столі своєю присутністю вже через 15-20 хвилин, проведених в духовці.
Інгредієнти:
Приготування
Рис промиваємо під проточною водою до тих пір, поки витікає рідина не стане прозорою. Рис заливаємо свіжою водою, і залишаємо розбухати на 1 годину.
На рослинному маслі обсмажуємо попередньо нарізану і очищену від жив свинину. Ріпчасту цибулю подрібнюємо, а моркву натираємо на тертці. Обсмажуємо овочі до м'якості на окремій сковороді. Змішуємо м'ясо з засмажкою.
Готуємо горщики для запікання, на їх дно кладемо м'ясо з овочами, спеції, трохи роздавленого часнику і рис. Заливаємо вміст горщика водою так, щоб покрити. Накриваємо горщики кришкою і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Через 15-20 хвилин перевіряємо наша страва, якщо рис ввібрав всю воду, значить плов з свинини в горщиках готовий!
Плов в горщиках з куркою
Якщо ваша душа не розташована до м'яса, то віддайте перевагу птиці, тим більше що для такого рецепта чудово підійде практично будь-яка птиця, будь то курка, індичка, або гусак.
Інгредієнти:
Приготування
На сковороді обсмажуємо подрібнену цибулю і нарізану брусочками моркву. Як тільки овочі стануть м'якими, закладаємо до них курячу грудку, попередньо нарізану кубиками. Готувати філе до готовності немає необхідності, так як вона пізніше дійде в духовці, достатньо лише потримати її на вогні, щоб шматочки «схопилися».
Паралельно з жаркою промиваємо рис. У горщик кладемо м'ясо з овочами, спеції і рис, заливаємо майбутній плов водою, або курячим бульйоном так, щоб покрити вміст горщика. Готуватися наш курячий плов у горщиках буде при 170 градусах близько 35-40 хвилин.
Як приготувати плов в горщиках з яловичиною?
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо миємо, обсушуємо, видаляємо надлишки жиру і жив, а потім нарізаємо кубиками. Цибулю подрібнюємо, моркву ріжемо кубиками. У змащений олією горщик кладемо суміш з сирого ямсу і овочів, накриваємо все це справа кришкою і ставимо в духовку при 170 градусах, до тих пір, поки м'ясо не пустить сік і не почне в ньому тушкуватися.
Останнє означає, що саме час додати в горщик приправи за смаком, подрібнений часник. Як тільки м'ясо насититися ароматами і стане м'яким, засипаємо в горщик попередньо промитий рис, слідом ллємо яловичий бульйон (співвідношення рису і рідини, як завжди, 1:2). Тепер залишилося накрити плов кришкою від горщика і тримати його в духовці до повного вбирання вологи, чи то пак, готовності рису. Подаємо духовий плов з яловичиною як зазвичай, з салатом, хлібом і, бажано, під келих хорошого вина.
Рекомендуємо добрі рецепти
Плов з родзинками
Традиційному плову чудове доповнення можуть додати сухофрукти, зокрема, родзинки. У нашій статті ми підготували оригінальні рецепти створення
Плов з качки
Класичний варіант плову, звичайно ж, готуватися з бараниною. Але наші домогосподарки люблять проводити експерименти, і тому замінюють її яловичиною,
Плов у пароварці
Плов - це дивовижне блюдо азіатської кухні, в правильному приготуванні якого є певні хитрощі. І сьогодні ми розповімо про те, як його просто зварити
Плов в мікрохвильовці
Звичайно, щоб приготувати справжній плов, необхідно слідувати певним правилам. Однак коли у вас немає часу, то приготувати плов можна і в
Плов з куркою в мультиварці
Смачний плов можна приготувати не тільки в казані на плиті, але і в мультиварці. Мяско можна взяти будь-яку, наприклад, курку, а точніше філе, ніжки
Як приготувати плов з яловичини?
Як приготувати плов з яловичини? Це питання займає багатьох хазяєчок. Щоб ви завжди могли приготувати улюбленої сім'ї смачне блюдо, ми розповімо, як