Плов у пароварці
Погодьтесь, готувати плов - заняття не з простих, і в гонитві за гарним і смачним блюдом недосвідчені господині нерідко стикаються з проблемами, уникнути яких можна, скориставшись деякими хитрощами. Однією з таких хитрощів є пароварка, що дозволяє приготувати м'який і при цьому розсипчастий рис, знизити калорійність страви і час його приготування. Тому як приготувати плов в пароварці ми вирішили присвятити цю статтю.
Класичний плов готується з використанням баранини, але ви цілком можете замінити її на будь-яке інше м'ясо, якому віддаєте перевагу, ми вибрали свинину.
Інгредієнти:
свинина - 500 г;
рис - 1 ст.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
суміш спецій для плову - 1/2 ст. ложки;
сіль - за смаком.
Приготування
Перед тим, як варити плов в пароварці, нам необхідно приготувати овочеву засмажку: моркву тремо на крупній тертці, або ріжемо брусочками, цибулю подрібнюємо. Пасеруємо овочі на рослинному маслі близько 5-7 хвилин, не забуваючи помішувати. Додаємо м'ясо і чекаємо, поки вона схопиться.
У пароварку встановлюємо ємність для рису і насипаємо в неї промиту крупу. Зверху викладаємо обсмажені овочі і м'ясо, заливаємо блюдо 150 мл води, або м'ясного бульйону . Солимо й додаємо спеції. Приготування плову в пароварці займе близько 55 хвилин, поле чого страву можна відразу ж подавати до столу.
Інгредієнти:
курка - 200 г;
рис - 200 г;
морква -1 шт;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
приправа для плову - за смаком;
куркума - 1 /2 ч. ложки;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Рис перебираємо і промиваємо до чистої води. Курку (бажане брати червоне м'ясо) нарізаємо середніми шматками і присмачую обраними приправами. Моркву чистимо, ріжемо соломкою, цибулю подрібнюємо.
У чашу пароварки наливаємо воду, у верхній відсік укладаємо всі підготовлені інгредієнти. Першим шаром йде курка, за нею моркву і цибулю, і наостанок - рис. Закриваємо кришку пароварки і встановлюємо таймер на 2 години. Забувати про страву назовсім не варто, помішуйте рис для того, щоб він пропаривался рівномірно, і зрідка поливайте блюдо невеликою кількістю солоної води.
Приготований на пару плов можна полити розтопленим вершковим маслом або жиром, а можна залишити у своєму первісному, дієтичному варіанті, він буде гарний у будь-якому випадку. Розкладіть готовий плов з куркою на великому плоскому блюді і прикрасьте зеленню.
Як готувати плов в пароварці?
Класичний плов готується з використанням баранини, але ви цілком можете замінити її на будь-яке інше м'ясо, якому віддаєте перевагу, ми вибрали свинину.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як варити плов в пароварці, нам необхідно приготувати овочеву засмажку: моркву тремо на крупній тертці, або ріжемо брусочками, цибулю подрібнюємо. Пасеруємо овочі на рослинному маслі близько 5-7 хвилин, не забуваючи помішувати. Додаємо м'ясо і чекаємо, поки вона схопиться.
У пароварку встановлюємо ємність для рису і насипаємо в неї промиту крупу. Зверху викладаємо обсмажені овочі і м'ясо, заливаємо блюдо 150 мл води, або м'ясного бульйону . Солимо й додаємо спеції. Приготування плову в пароварці займе близько 55 хвилин, поле чого страву можна відразу ж подавати до столу.
Рецепт плову в пароварці з куркою
Інгредієнти:
Приготування
Рис перебираємо і промиваємо до чистої води. Курку (бажане брати червоне м'ясо) нарізаємо середніми шматками і присмачую обраними приправами. Моркву чистимо, ріжемо соломкою, цибулю подрібнюємо.
У чашу пароварки наливаємо воду, у верхній відсік укладаємо всі підготовлені інгредієнти. Першим шаром йде курка, за нею моркву і цибулю, і наостанок - рис. Закриваємо кришку пароварки і встановлюємо таймер на 2 години. Забувати про страву назовсім не варто, помішуйте рис для того, щоб він пропаривался рівномірно, і зрідка поливайте блюдо невеликою кількістю солоної води.
Приготований на пару плов можна полити розтопленим вершковим маслом або жиром, а можна залишити у своєму первісному, дієтичному варіанті, він буде гарний у будь-якому випадку. Розкладіть готовий плов з куркою на великому плоскому блюді і прикрасьте зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Плов з родзинками
Традиційному плову чудове доповнення можуть додати сухофрукти, зокрема, родзинки. У нашій статті ми підготували оригінальні рецепти створення
Плов в аерогрилі
Плов можна приготувати по-різному. Сьогодні ми розповімо, як зробити його в аерогрилі. Саме в цьому кухонному помічнику можна швидко зробити смачне,
Плов в мікрохвильовці
Звичайно, щоб приготувати справжній плов, необхідно слідувати певним правилам. Однак коли у вас немає часу, то приготувати плов можна і в
Плов з куркою в мультиварці
Смачний плов можна приготувати не тільки в казані на плиті, але і в мультиварці. Мяско можна взяти будь-яку, наприклад, курку, а точніше філе, ніжки
Плов з сухофруктами
Всі вже звикли до того, що плов готується з м'ясом, а ми пропонуємо вам приготувати дивовижний солодкий плов з сухофруктами. Цей незвичайний
Азербайджанський плов
Азербайджанці завжди славилися своєю національною кухнею, особливо хороший їх плов. Рецептів та видів цієї страви стільки ж, скільки і господинь в