Погодьтесь, готувати плов - заняття не з простих, і в гонитві за гарним і смачним блюдом недосвідчені господині нерідко стикаються з проблемами, уникнути яких можна, скориставшись деякими хитрощами. Однією з таких хитрощів є пароварка, що дозволяє приготувати м'який і при цьому розсипчастий рис, знизити калорійність страви і час його приготування. Тому як приготувати плов в пароварці ми вирішили присвятити цю статтю.
Як готувати плов в пароварці?
Класичний плов готується з використанням баранини, але ви цілком можете замінити її на будь-яке інше м'ясо, якому віддаєте перевагу, ми вибрали свинину.
Інгредієнти: свинина - 500 г; рис - 1 ст.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; суміш спецій для плову - 1/2 ст. ложки; сіль - за смаком. Приготування Перед тим, як варити плов в пароварці, нам необхідно приготувати овочеву засмажку: моркву тремо на крупній тертці, або ріжемо брусочками, цибулю подрібнюємо. Пасеруємо овочі на рослинному маслі близько 5-7 хвилин, не забуваючи помішувати. Додаємо м'ясо і чекаємо, поки вона схопиться.
У пароварку встановлюємо ємність для рису і насипаємо в неї промиту крупу. Зверху викладаємо обсмажені овочі і м'ясо, заливаємо блюдо 150 мл води, або м'ясного бульйону . Солимо й додаємо спеції. Приготування плову в пароварці займе близько 55 хвилин, поле чого страву можна відразу ж подавати до столу.
Рецепт плову в пароварці з куркою
Інгредієнти: курка - 200 г; рис - 200 г; морква -1 шт; ріпчаста цибуля - 1 шт.; приправа для плову - за смаком; куркума - 1 /2 ч. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування Рис перебираємо і промиваємо до чистої води. Курку (бажане брати червоне м'ясо) нарізаємо середніми шматками і присмачую обраними приправами. Моркву чистимо, ріжемо соломкою, цибулю подрібнюємо.
У чашу пароварки наливаємо воду, у верхній відсік укладаємо всі підготовлені інгредієнти. Першим шаром йде курка, за нею моркву і цибулю, і наостанок - рис. Закриваємо кришку пароварки і встановлюємо таймер на 2 години. Забувати про страву назовсім не варто, помішуйте рис для того, щоб він пропаривался рівномірно, і зрідка поливайте блюдо невеликою кількістю солоної води.
Приготований на пару плов можна полити розтопленим вершковим маслом або жиром, а можна залишити у своєму первісному, дієтичному варіанті, він буде гарний у будь-якому випадку. Розкладіть готовий плов з куркою на великому плоскому блюді і прикрасьте зеленню.