Плов з сухофруктами
Рецептів плову існує безліч. У загальній типології можна виділити такий різновид, як плов з сухофруктами. Цю страву можна готувати з м'ясом та без м'яса - чудовий варіант в пісні дні і для вегетаріанців. Зрозуміло, якщо включати до складу інгредієнтів м'ясо, плов слід готувати без додавання цукру або меду. Найкраще для приготування такої страви використовувати молоду баранину, телятину або м'ясо птиці. Існує безліч способів, як готувати плов з сухофруктами - розглянемо найпопулярніші.
Інгредієнти:
молода баранина або телятина - близько 1 кг;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
курага - 150-200 г;
чорнослив без кісточок - 150-200 г;
ізюм - 100 г;
рис жовтий длинозерний - 300-400 г;
солодкий перець - 1-2 шт.;
часник - 5-8 зубчиків;
насіння зіри - 1 ст. ложка;
спеції для плову (шафран або куркума, барбарис суміш перців, гвоздика і ін);
свіжа зелень - за смаком;
масло рослинне - 50 мл;
сіль.
Приготування
Чистимо цибулю і розігріваємо масло в казані або сотейнику. Обсмажуємо подрібнену цибульку до золотистого відтінку разом з семенамикумина (зіри) иминутчерез 5 добавляемнарезанное невеликими кубиками м'ясо. Тушкуємо під кришкою 20-30 хвилин, періодично помішуючи лопаткою. Промиваємо рис і сухофрукти окропом, видаляємо кісточки у слив. Нарізаємо перець короткою соломкою. Після закінчення зазначеного временидобавляем рис, фрукти і овочі в казан, підливаємо води, щоб закривала все на палець. Перемішуємо 1 раз (не більше). Варимо протягом 20 хвилин на малому вогні, прикривши кришкою. До кінця процесу поміщаємо в плов часник (поглиблення в рисі). Подаємо з подрібненою зеленню і свіжим чаєм.
Інгредієнти:
чистий рис - 400-500 г;
курага-200 г;
чорнослив без кісточок-200 г;
родзинки - 150 г;
часник - 5-8 зубчиків;
масло вершкове натуральне - 100 г;
спеції для плову (шафран або куркума, барбарис суміш перців, гвоздика і ін);
масло рослинне - 2 ст. ложки;
сіль.
Приготування
Способів, як приготувати плов з сухофруктів без м'яса, теж існує кілька. Наприклад, можна окремо зварити рис, сухофрукти пропарити, а потім все змішати і заправити вершковим маслом, додати спеції. Але краще діяти за іншою схемою.
Обсмажимо рис в казані на олії. Пропарим сухофрукти, зіллємо воду і додамо їх до рису. Перемішаємо,дольем води, ще раз перемішати і будемо варити до готовності рису на малому вогні. Готовий солодкий плов заправити вершковим маслом, подрібненим часником і спеціями. Подаємо з чаєм.
Плов з м'ясом і сухофруктами - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Чистимо цибулю і розігріваємо масло в казані або сотейнику. Обсмажуємо подрібнену цибульку до золотистого відтінку разом з семенамикумина (зіри) иминутчерез 5 добавляемнарезанное невеликими кубиками м'ясо. Тушкуємо під кришкою 20-30 хвилин, періодично помішуючи лопаткою. Промиваємо рис і сухофрукти окропом, видаляємо кісточки у слив. Нарізаємо перець короткою соломкою. Після закінчення зазначеного временидобавляем рис, фрукти і овочі в казан, підливаємо води, щоб закривала все на палець. Перемішуємо 1 раз (не більше). Варимо протягом 20 хвилин на малому вогні, прикривши кришкою. До кінця процесу поміщаємо в плов часник (поглиблення в рисі). Подаємо з подрібненою зеленню і свіжим чаєм.
Солодкий плов з сухофруктами
Інгредієнти:
Приготування
Способів, як приготувати плов з сухофруктів без м'яса, теж існує кілька. Наприклад, можна окремо зварити рис, сухофрукти пропарити, а потім все змішати і заправити вершковим маслом, додати спеції. Але краще діяти за іншою схемою.
Обсмажимо рис в казані на олії. Пропарим сухофрукти, зіллємо воду і додамо їх до рису. Перемішаємо,дольем води, ще раз перемішати і будемо варити до готовності рису на малому вогні. Готовий солодкий плов заправити вершковим маслом, подрібненим часником і спеціями. Подаємо з чаєм.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати плов в сковороді?
Плов - смачне блюдо азіатської кухні, і зазвичай його готують в казані. Але якщо у вас не виявилося під рукою казанка можна скористатися сковорідкою.
Плов з родзинками
Традиційному плову чудове доповнення можуть додати сухофрукти, зокрема, родзинки. У нашій статті ми підготували оригінальні рецепти створення
Рис зі свининою
Рис зі свининою - просте, але в теж час смачне блюдо, яке чудово підійде для обіду або вечері. Рецепти подібного страви зустрічаються в кулінарних
Як готувати плов в мультиварці?
Те, що готувати плов складно знає навіть досвідчений кулінар, а ось володарем мультиварок, як завжди, все по руках, адже узбецький плов вони можуть
Солодкий плов
Солодкий плов - традиційне блюдо вірменської кухні, що прийшло до нас зі Сходу. Він прекрасно підійде для вегетаріанців і тих, хто дотримується
Азербайджанський плов
Азербайджанці завжди славилися своєю національною кухнею, особливо хороший їх плов. Рецептів та видів цієї страви стільки ж, скільки і господинь в