Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як готувати плов в мультиварці?

Як готувати плов в мультиварці?

19-01-2015, 12:09
1 890
Як готувати плов в мультиварці?
Паличка-виручалочка, а так само «безсловесний домашній кухар» - ось що таке мультиварка. Приготування будь-якої страви перетворюється в суще задоволення - засипав сире і неїстівне, а дістав делікатес (як з російської грубки).
Суще мука готувати плов, якщо ти не маєш до цього досить навичок. Трохи недогледів, і м'ясо підгоріло, трохи порушив пропорції - замість плову вийшла каша-розмазня з м'ясом. Ніколи подібного не трапиться, якщо ви будете користуватися функцією «Плов» в мультиварці.

  • дотримуйтесь порядку завантаження в мультиварку компонентів страви, на саме дно - м'ясо, цибулю, моркву, спеції, завжди зверху - рис, сіль і часник;

  • ні в якому разі не перемішуйте завантажені продукти;

  • якщо у вашій мультиварці відсутній режим «Плов», скористайтеся режимом «Мультиповар» або «Варка-експрес»;

  • головку часнику, вимиту і просушену, утапливаем в рис по центру чаші на три чверті розміру голівки.


  • Отже, тепер ми знаємо, що смачний плов в мультиварці приготувати нескладно. Слід лише визначитися, чого вам сьогодні більше хочеться: може бути плову з м'ясом, а, може бути солодкого плов з сухофруктами, або ж грибного. Немає межі фантазії. Ми допоможемо вам визначитися з вибором рецепту приготування плову в мультиварці. Сьогодні ми з вами будемо готувати плов в мультиварці «Редмонд».

    Плов з м'ясом в мультиварці


    Інгредієнти:

  • м'ясо (яловичина, баранина) - 05 кг;

  • рис - 3 мультистакана;

  • морква - 300 г;

  • цибуля ріпчаста - 300 г;

  • олія рослинна (без запаху) - 50 р;

  • приправа для плову - за смаком;

  • сіль, перець - за смаком;

  • часник - одна середня головка.


  • Приготування
    Трьом моркву на крупній тертці, цибулю шаткуємо, рис ретельно промиваємо. Якщо у вашій мультиварці «Редмонд» мається режим «Плов», то вам залишиться тільки закласти всі продукти в порядку, який ми вказали вище в примітці та натиснути заповітну кнопочку «Плов».
    Якщо ви є щасливим володарем мультиварки «Редмонд» з функцією «Мультиповар», то вибираємо в меню цю функцію і ставимо температуру 120 градусів.
    Якщо ж у вашій мультиварці немає таких функцій, то вчините наступним чином: виберіть режим «Жарка - овочі» і обсмажте на ньому цибулю, моркву і спеції, помішуючи в процесі смаження. Вибираєте «Варка-експрес» і включаєте цю функцію на 30 хвилин. Потім йдемо в «встановлення часу», натискаємо кнопку «час приготування» і ставимо температуру 120 градусів. Якщо цього буде недостатньо, і вода не до кінця випарується, то поставте вашу мультиварку на режим «Підтримання тепла» на 15 хвилин.
    Тепер ви вже вмієте готувати дві страви: плов з баранини в мультиварці і плов з яловичини в мультиварці.

    Солодкий плов в мультиварці


    Інгредієнти:

  • яблуко (твердих сортів) - 400 г;

  • сухофрукти (курага, чорнослив) - 100 г;

  • ізюм - 100 г;

  • рис - 1 мультистакан;

  • масло рослинне - 20 г;

  • мед - 2 ч. ложка;

  • вода - 4 мультистакана.


  • Приготування
    Нарізаємо фрукти і сухофрукти соломкою. Спочатку в чашу кладемо масло, олію - фрукти і сухофрукти, потім промитий рис, мед і акуратно заливаємо водою. Включаємо режим «Плов» на 40 хвилин або режим «Мультиповар» з температурою 120 градусів.
    Зі спеціями будьте обережні. Багато хто на дух не переносять барбарис і корицю, а деякі, навпаки, обожнюють. Додавайте тільки ті спеції, які ви пробували раніше.

    Плов з грибами в мультиварці


    Інгредієнти:

  • рис - 2 мультистакана;

  • гриби - 05 кг;

  • морква - 300 г;

  • цибуля ріпчаста - 300 г;

  • Як готувати плов в мультиварці?
  • олія рослинна (без запаху) - 50 мл;

  • сіль, перець - за смаком;

  • часник - 1 середня головка.


  • Приготування
    Натираємо на крупній тертці або ріжемо довгими брусочками моркву, шаткуємо цибулю та гриби. Вибираємо режим «Жарка-овочі» або режим «Випічка» і смажимо, не закриваючи кришки до напівготовності.
    Додаємо промитий рис, сіль, часник і воду і включаємо режим «Плов». На підігріві тримаємо 15-20 хвилин.
    Розсипчастий рис і гриби прикрасять ваш стіл навіть у піст.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Плов з родзинками
    Плов з родзинками
    Традиційному плову чудове доповнення можуть додати сухофрукти, зокрема, родзинки. У нашій статті ми підготували оригінальні рецепти створення
    Плов з індичкою
    Плов з індичкою
    М'ясо індички - це смачний дієтичний продукт. Страв з м'яса цього птаха можна приготувати досить багато. І сьогодні ми поділимося простими, але в теж
    Плов з куркою в мультиварці
    Плов з куркою в мультиварці
    Смачний плов можна приготувати не тільки в казані на плиті, але і в мультиварці. Мяско можна взяти будь-яку, наприклад, курку, а точніше філе, ніжки
    Рис з креветками в мультиварці
    Рис з креветками в мультиварці
    З рису і креветок можна приготувати дуже багато смачних страв, особливо якщо у вас є мультиварка. Яких? Плов, паелья, різотто - це, мабуть,
    Плов з сухофруктами
    Плов з сухофруктами
    Всі вже звикли до того, що плов готується з м'ясом, а ми пропонуємо вам приготувати дивовижний солодкий плов з сухофруктами. Цей незвичайний