Плов з індичкою
Індичка - смачне і дуже корисне м'ясо. У ній міститься багато заліза, кальцію, натрію і вітамінів. Цей сорт птиці є дієтичним. Давайте дізнаємося з вами як приготувати плов з індичкою.
Інгредієнти:
філе індички - 1 кг;
рис - 300 г;
морква - 2 шт.;
цибулина - 1 шт.;
оливкова олія - 60 мл;
морська сіль - 1 ч. ложка;
каррі - 1 ч. ложка;
зіра - 05 ч. ложки;
сушений барбарис - 05 ч. ложки;
курага - 100 г;
часник - 3 зубчики.
Приготування
Для приготування плову в духовці з індичкою м'ясо гарненько промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками, видаляємо пленочки і прожилки. Очищену моркву шаткуємо соломкою, а цибулю - великими кубиками. У каструлю з товстим дном, наливаємо масло, нагріваємо, викладаємо моркву з цибулею, додаємо трохи солі, щоб овочі виділили сік і не підгоріли. Тушкуємо овочі 15 хвилин, а потім перекладаємо на тарілку. У каструльку з рештою олією кладемо підготовлену раніше м'ясо, обсмажуємо його 5 хвилин, помішуючи, на сильному вогні. Потім зменшуємо вогонь до мінімального і тушкуємо при закритій кришці ще 30 хвилин.
Далі рівним шаром викладаємо рис, тушковані овочі і промиту курагу. Часник чистимо і цілими зубчиками встромляємо в плов. Спеції і сіль всипаємо в мірну чашку, додаємо гарячу воду, розмішуємо і акуратно вливаємо по краю посуду. Каструлю з пловом з індички накриваємо кришкою і готуємо страву 30 хвилин.
Інгредієнти:
філе індички - 05 кг;
рис - 2 ст.;
цибулина - 2 шт.;
морква - 2 шт.;
лавровий лист - 2 шт.;
масло рослинне - 1 ст. ложка;
спеції для плову - 2 ч. ложки;
зіра - за смаком;
часник - 2 зубчики;
сіль - за смаком;
зелень - за бажанням.
Приготування
Розглянемо ще один варіант, як приготувати плов з індички. У чашу мультиварки наливаємо рослинне масло. Цибулю і моркву чистимо і шаткуємо соломкою. Пасеруємо овочі в чаші мультиварці, виставивши режим «Смаження». Цим часом м'ясо нарізаємо шматочками і обсмажуємо його теж приблизно хвилин 10. Рис ретельно промиваємо кілька разів і засипаємо його в мультиварку. Наливаємо води приблизно на сантиметр вище рівня рису. Очищений зубчик часничку вдавлюємо в плов, солимо, приправляємо спеціями за смаком і готуємо страву на режимі «Плов».
Після сигналу готовності кришку приладу не відкриваємо ще хвилин 40 а потім перемішуємо все дерев'яною ложкою. Подаємо готовий плов з філе індички гарячим зі свіжо зеленим чаєм .
Рецепт плову з індички з курагою
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування плову в духовці з індичкою м'ясо гарненько промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками, видаляємо пленочки і прожилки. Очищену моркву шаткуємо соломкою, а цибулю - великими кубиками. У каструлю з товстим дном, наливаємо масло, нагріваємо, викладаємо моркву з цибулею, додаємо трохи солі, щоб овочі виділили сік і не підгоріли. Тушкуємо овочі 15 хвилин, а потім перекладаємо на тарілку. У каструльку з рештою олією кладемо підготовлену раніше м'ясо, обсмажуємо його 5 хвилин, помішуючи, на сильному вогні. Потім зменшуємо вогонь до мінімального і тушкуємо при закритій кришці ще 30 хвилин.
Далі рівним шаром викладаємо рис, тушковані овочі і промиту курагу. Часник чистимо і цілими зубчиками встромляємо в плов. Спеції і сіль всипаємо в мірну чашку, додаємо гарячу воду, розмішуємо і акуратно вливаємо по краю посуду. Каструлю з пловом з індички накриваємо кришкою і готуємо страву 30 хвилин.
Плов з індички в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Розглянемо ще один варіант, як приготувати плов з індички. У чашу мультиварки наливаємо рослинне масло. Цибулю і моркву чистимо і шаткуємо соломкою. Пасеруємо овочі в чаші мультиварці, виставивши режим «Смаження». Цим часом м'ясо нарізаємо шматочками і обсмажуємо його теж приблизно хвилин 10. Рис ретельно промиваємо кілька разів і засипаємо його в мультиварку. Наливаємо води приблизно на сантиметр вище рівня рису. Очищений зубчик часничку вдавлюємо в плов, солимо, приправляємо спеціями за смаком і готуємо страву на режимі «Плов».
Після сигналу готовності кришку приладу не відкриваємо ще хвилин 40 а потім перемішуємо все дерев'яною ложкою. Подаємо готовий плов з філе індички гарячим зі свіжо зеленим чаєм .
Рекомендуємо добрі рецепти
Плов з креветками
Якщо ви любите морепродукти, тоді наші сьогоднішні рецепти для вас. Давайте розберемося, як приготувати плов з креветками - вишукане й делікатесне
Плов з грибами
Плов - чудове і ситне блюдо. Рецептів його створення на сьогоднішній існує досить багато - це і плов зі свининою, яловичиною, овочевий, солодкий. І
Рагу з індички
Овочеве рагу смачне і корисне блюдо. Його склад може бути різним в залежності від інгредієнтів. І сьогодні ми розповімо, як його оригінально
Овочевий плов
Овочевий плов - це ще один різновид популярного і дуже смачного блюда. Звичайно, рецепт зовсім не схожий на традиційний, але смак від цього гірше не
Плов з мідіями в мультиварці
Плов - знайоме страви азіатської кухні, яке за традицією готують з баранини або яловичини. Але сьогодні ми пропонуємо вам зробити незвичайний плов з
Плов з сухофруктами
Всі вже звикли до того, що плов готується з м'ясом, а ми пропонуємо вам приготувати дивовижний солодкий плов з сухофруктами. Цей незвичайний