Овочевий плов
Раніше плов вважався національним узбецьким стравою, а зараз його готують скрізь і з дуже різного набору продуктів.
Рецептів овочевого плову існує дуже багато. Які ж овочі можна покласти в плов? Звичайно ж, це традиційно цибулю і моркву. Часник зубчиками кладуть у будь-плов, крім солодкого. А ще болгарський і гострий перець, баклажани, помідори, горох і селеру.
Рис, приготовлений з овочами - це шалено смачне і поживне блюдо. Давайте ж скоріше дізнаємося з вами як приготувати овочевий плов і порадувати всіх цим чудовим блюдом.
Інгредієнти:
рис - 3 ст.;
морква - 2 шт.;
цибуля - 2 шт.;
болгарський перець - 4 шт.;
часник - 2 зубчики;
рослинне масло - 3 ст. ложки;
сіль - за смаком;
куркума - 05 ч. ложки.
Приготування
Як приготувати овочевий плов в мультиварці? Спочатку беремо всі овочі, чистимо і нарізаємо невеликими кубиками. У чашу мультиварки наливаємо трохи олії, кладемо болгарський перець, цибулю і моркву. Виставляємо режим «Гасіння» і готуємо протягом 40 хвилин. Періодично відкриваємо кришку і перемішуємо овочі. По закінченню часу додаємо добре промитий рис. Встромляємо в нього кілька зубчиків часнику, посипаємо меленою кінзою і куркумою. Тепер наливаємо у ківш кип'ячену воду, ставимо на вогонь, підсолюємо і чекаємо, поки вона закипить. Заливаємо їй рис і виставляємо режим «Плов». Після готовності, не відкриваємо кришку ще 45 хвилин, щоб рис як слід натомился.
Овочевий плов з грибами, приготований без додавання рослинного масла, це прекрасне дієтичне відмінне блюдо, володіє поживними властивостями і хорошими смаковими якостями.
Інгредієнти:
рис - 400 г;
свіжі гриби - 350 г;
цибуля - 2 шт.;
морква - 2 шт.;
сіль, приправа для плову - за смаком;
вода - 1 л.
Приготування
Для приготування смачного плову з грибами спочатку треба зробити рис. Для цього беремо краще довгозерний рис, перебираємо її, гарненько промиваємо холодною водою і кладемо в каструльку. Наливаємо в іншу ємність воду, кип'ятимо її, трохи підсолюємо і заливаємо їй рис. Лишаємо в такому стані під кришкою приблизно на 1 годину, щоб зерна гарненько увібрали воду. Поки рис заварюється, ми з вами приготуємо зажарку і гриби. Для цього чистимо моркву і цибулю. Моркву натираємо на крупній тертці, а цибулю дрібно рубаємо. Відправляємо овочі на сковороду з рослинним маслом. Спочатку обсмажуємо моркву близько 10 хвилин. Через 5 хвилин додаємо цибулю. Готову зажарку перекладаємо на тарілку.
Тепер давайте підготуємо гриби. Якщо ви будете використовуєте лісові, то їх слід спочатку трохи відварити, потім обсмажити. Якщо ж це печериці або гливи, то їх можна смажити. Моєму гриби, нарізаємо пластинами і тушкуємо під кришкою, перекладаємо на тарілку.
Ось і все, все інгредієнти для плову готові. У казан або каструлю з товстим дном викладаємо гриби, потім цибулю і моркву, а зверху рис. Все заливаємо до верху рису окропом. Запалюємо вогонь і готуємо під кришкою приблизно 40 хвилин на слабкому вогні, щоб вода пішла повністю.
Посипаємо рис спеціями і сіллю за смаком, додаємо ягоди барбарису. Вони додадуть страві пікантності і незвичності. Залишаємо плов готувати ще 10 хвилин.
Далі вимикаємо вогонь, перемішуємо плов і розкладаємо по тарілках. При бажанні ви можете додати до плову інші різні овочі. Наприклад, баклажани, болгарський перець або навіть буряк. Їх слід заздалегідь обсмажити разом з морквою і цибулею. Гриби можна також замінити квасолею або горохом. Експериментуйте і нічого не бійтеся! Навіть рис можна спробувати замінити на гречку або булгур, вийде теж шалено смачно.
Якщо ви хочете зробити ваше блюдо швидше, то зверніться до рецептом плову в мікрохвильовці і плову в аерогрилі .
Рецептів овочевого плову існує дуже багато. Які ж овочі можна покласти в плов? Звичайно ж, це традиційно цибулю і моркву. Часник зубчиками кладуть у будь-плов, крім солодкого. А ще болгарський і гострий перець, баклажани, помідори, горох і селеру.
Рис, приготовлений з овочами - це шалено смачне і поживне блюдо. Давайте ж скоріше дізнаємося з вами як приготувати овочевий плов і порадувати всіх цим чудовим блюдом.
Овочевий плов в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати овочевий плов в мультиварці? Спочатку беремо всі овочі, чистимо і нарізаємо невеликими кубиками. У чашу мультиварки наливаємо трохи олії, кладемо болгарський перець, цибулю і моркву. Виставляємо режим «Гасіння» і готуємо протягом 40 хвилин. Періодично відкриваємо кришку і перемішуємо овочі. По закінченню часу додаємо добре промитий рис. Встромляємо в нього кілька зубчиків часнику, посипаємо меленою кінзою і куркумою. Тепер наливаємо у ківш кип'ячену воду, ставимо на вогонь, підсолюємо і чекаємо, поки вона закипить. Заливаємо їй рис і виставляємо режим «Плов». Після готовності, не відкриваємо кришку ще 45 хвилин, щоб рис як слід натомился.
Овочевий плов з грибами
Овочевий плов з грибами, приготований без додавання рослинного масла, це прекрасне дієтичне відмінне блюдо, володіє поживними властивостями і хорошими смаковими якостями.
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування смачного плову з грибами спочатку треба зробити рис. Для цього беремо краще довгозерний рис, перебираємо її, гарненько промиваємо холодною водою і кладемо в каструльку. Наливаємо в іншу ємність воду, кип'ятимо її, трохи підсолюємо і заливаємо їй рис. Лишаємо в такому стані під кришкою приблизно на 1 годину, щоб зерна гарненько увібрали воду. Поки рис заварюється, ми з вами приготуємо зажарку і гриби. Для цього чистимо моркву і цибулю. Моркву натираємо на крупній тертці, а цибулю дрібно рубаємо. Відправляємо овочі на сковороду з рослинним маслом. Спочатку обсмажуємо моркву близько 10 хвилин. Через 5 хвилин додаємо цибулю. Готову зажарку перекладаємо на тарілку.
Тепер давайте підготуємо гриби. Якщо ви будете використовуєте лісові, то їх слід спочатку трохи відварити, потім обсмажити. Якщо ж це печериці або гливи, то їх можна смажити. Моєму гриби, нарізаємо пластинами і тушкуємо під кришкою, перекладаємо на тарілку.
Ось і все, все інгредієнти для плову готові. У казан або каструлю з товстим дном викладаємо гриби, потім цибулю і моркву, а зверху рис. Все заливаємо до верху рису окропом. Запалюємо вогонь і готуємо під кришкою приблизно 40 хвилин на слабкому вогні, щоб вода пішла повністю.
Посипаємо рис спеціями і сіллю за смаком, додаємо ягоди барбарису. Вони додадуть страві пікантності і незвичності. Залишаємо плов готувати ще 10 хвилин.
Далі вимикаємо вогонь, перемішуємо плов і розкладаємо по тарілках. При бажанні ви можете додати до плову інші різні овочі. Наприклад, баклажани, болгарський перець або навіть буряк. Їх слід заздалегідь обсмажити разом з морквою і цибулею. Гриби можна також замінити квасолею або горохом. Експериментуйте і нічого не бійтеся! Навіть рис можна спробувати замінити на гречку або булгур, вийде теж шалено смачно.
Якщо ви хочете зробити ваше блюдо швидше, то зверніться до рецептом плову в мікрохвильовці і плову в аерогрилі .
Рекомендуємо добрі рецепти
Плов з грибами
Плов - чудове і ситне блюдо. Рецептів його створення на сьогоднішній існує досить багато - це і плов зі свининою, яловичиною, овочевий, солодкий. І
Плов з індичкою
М'ясо індички - це смачний дієтичний продукт. Страв з м'яса цього птаха можна приготувати досить багато. І сьогодні ми поділимося простими, але в теж
Плов у пароварці
Плов - це дивовижне блюдо азіатської кухні, в правильному приготуванні якого є певні хитрощі. І сьогодні ми розповімо про те, як його просто зварити
Плов в мікрохвильовці
Звичайно, щоб приготувати справжній плов, необхідно слідувати певним правилам. Однак коли у вас немає часу, то приготувати плов можна і в
Як готувати плов в мультиварці?
Те, що готувати плов складно знає навіть досвідчений кулінар, а ось володарем мультиварок, як завжди, все по руках, адже узбецький плов вони можуть
Плов з мідіями в мультиварці
Плов - знайоме страви азіатської кухні, яке за традицією готують з баранини або яловичини. Але сьогодні ми пропонуємо вам зробити незвичайний плов з