Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Овочевий плов

18-03-2015, 09:23
3 291
Овочевий плов
Раніше плов вважався національним узбецьким стравою, а зараз його готують скрізь і з дуже різного набору продуктів.
Рецептів овочевого плову існує дуже багато. Які ж овочі можна покласти в плов? Звичайно ж, це традиційно цибулю і моркву. Часник зубчиками кладуть у будь-плов, крім солодкого. А ще болгарський і гострий перець, баклажани, помідори, горох і селеру.
Рис, приготовлений з овочами - це шалено смачне і поживне блюдо. Давайте ж скоріше дізнаємося з вами як приготувати овочевий плов і порадувати всіх цим чудовим блюдом.

Овочевий плов в мультиварці


Інгредієнти:

  • рис - 3 ст.;

  • морква - 2 шт.;

  • цибуля - 2 шт.;

  • болгарський перець - 4 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • рослинне масло - 3 ст. ложки;

  • сіль - за смаком;

  • куркума - 05 ч. ложки.


  • Приготування
    Як приготувати овочевий плов в мультиварці? Спочатку беремо всі овочі, чистимо і нарізаємо невеликими кубиками. У чашу мультиварки наливаємо трохи олії, кладемо болгарський перець, цибулю і моркву. Виставляємо режим «Гасіння» і готуємо протягом 40 хвилин. Періодично відкриваємо кришку і перемішуємо овочі. По закінченню часу додаємо добре промитий рис. Встромляємо в нього кілька зубчиків часнику, посипаємо меленою кінзою і куркумою. Тепер наливаємо у ківш кип'ячену воду, ставимо на вогонь, підсолюємо і чекаємо, поки вона закипить. Заливаємо їй рис і виставляємо режим «Плов». Після готовності, не відкриваємо кришку ще 45 хвилин, щоб рис як слід натомился.

    Овочевий плов з грибами


    Овочевий плов з грибами, приготований без додавання рослинного масла, це прекрасне дієтичне відмінне блюдо, володіє поживними властивостями і хорошими смаковими якостями.
    Інгредієнти:

  • рис - 400 г;

  • свіжі гриби - 350 г;

  • цибуля - 2 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • сіль, приправа для плову - за смаком;

  • вода - 1 л.


  • Приготування
    Для приготування смачного плову з грибами спочатку треба зробити рис. Для цього беремо краще довгозерний рис, перебираємо її, гарненько промиваємо холодною водою і кладемо в каструльку. Наливаємо в іншу ємність воду, кип'ятимо її, трохи підсолюємо і заливаємо їй рис. Лишаємо в такому стані під кришкою приблизно на 1 годину, щоб зерна гарненько увібрали воду. Поки рис заварюється, ми з вами приготуємо зажарку і гриби. Для цього чистимо моркву і цибулю. Моркву натираємо на крупній тертці, а цибулю дрібно рубаємо. Відправляємо овочі на сковороду з рослинним маслом. Спочатку обсмажуємо моркву близько 10 хвилин. Через 5 хвилин додаємо цибулю. Готову зажарку перекладаємо на тарілку.
    Тепер давайте підготуємо гриби. Якщо ви будете використовуєте лісові, то їх слід спочатку трохи відварити, потім обсмажити. Якщо ж це печериці або гливи, то їх можна смажити. Моєму гриби, нарізаємо пластинами і тушкуємо під кришкою, перекладаємо на тарілку.
    Ось і все, все інгредієнти для плову готові. У казан або каструлю з товстим дном викладаємо гриби, потім цибулю і моркву, а зверху рис. Все заливаємо до верху рису окропом. Запалюємо вогонь і готуємо під кришкою приблизно 40 хвилин на слабкому вогні, щоб вода пішла повністю.
    Посипаємо рис спеціями і сіллю за смаком, додаємо ягоди барбарису.
    Овочевий плов
    Вони додадуть страві пікантності і незвичності. Залишаємо плов готувати ще 10 хвилин.
    Далі вимикаємо вогонь, перемішуємо плов і розкладаємо по тарілках. При бажанні ви можете додати до плову інші різні овочі. Наприклад, баклажани, болгарський перець або навіть буряк. Їх слід заздалегідь обсмажити разом з морквою і цибулею. Гриби можна також замінити квасолею або горохом. Експериментуйте і нічого не бійтеся! Навіть рис можна спробувати замінити на гречку або булгур, вийде теж шалено смачно.
    Якщо ви хочете зробити ваше блюдо швидше, то зверніться до рецептом плову в мікрохвильовці і плову в аерогрилі .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Плов з грибами
    Плов з грибами
    Плов - чудове і ситне блюдо. Рецептів його створення на сьогоднішній існує досить багато - це і плов зі свининою, яловичиною, овочевий, солодкий. І
    Плов з індичкою
    Плов з індичкою
    М'ясо індички - це смачний дієтичний продукт. Страв з м'яса цього птаха можна приготувати досить багато. І сьогодні ми поділимося простими, але в теж
    Плов у пароварці
    Плов у пароварці
    Плов - це дивовижне блюдо азіатської кухні, в правильному приготуванні якого є певні хитрощі. І сьогодні ми розповімо про те, як його просто зварити
    Плов в мікрохвильовці
    Плов в мікрохвильовці
    Звичайно, щоб приготувати справжній плов, необхідно слідувати певним правилам. Однак коли у вас немає часу, то приготувати плов можна і в
    Як готувати плов в мультиварці?
    Як готувати плов в мультиварці?
    Те, що готувати плов складно знає навіть досвідчений кулінар, а ось володарем мультиварок, як завжди, все по руках, адже узбецький плов вони можуть
    Плов з мідіями в мультиварці
    Плов з мідіями в мультиварці
    Плов - знайоме страви азіатської кухні, яке за традицією готують з баранини або яловичини. Але сьогодні ми пропонуємо вам зробити незвичайний плов з