Індичка - смачне і дуже корисне м'ясо. У ній міститься багато заліза, кальцію, натрію і вітамінів. Цей сорт птиці є дієтичним. Давайте дізнаємося з вами як приготувати плов з індичкою.
Рецепт плову з індички з курагою
Інгредієнти: філе індички - 1 кг; рис - 300 г; морква - 2 шт.; цибулина - 1 шт.; оливкова олія - 60 мл; морська сіль - 1 ч. ложка; каррі - 1 ч. ложка; зіра - 05 ч. ложки; сушений барбарис - 05 ч. ложки; курага - 100 г; часник - 3 зубчики. Приготування Для приготування плову в духовці з індичкою м'ясо гарненько промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками, видаляємо пленочки і прожилки. Очищену моркву шаткуємо соломкою, а цибулю - великими кубиками. У каструлю з товстим дном, наливаємо масло, нагріваємо, викладаємо моркву з цибулею, додаємо трохи солі, щоб овочі виділили сік і не підгоріли. Тушкуємо овочі 15 хвилин, а потім перекладаємо на тарілку. У каструльку з рештою олією кладемо підготовлену раніше м'ясо, обсмажуємо його 5 хвилин, помішуючи, на сильному вогні. Потім зменшуємо вогонь до мінімального і тушкуємо при закритій кришці ще 30 хвилин.
Далі рівним шаром викладаємо рис, тушковані овочі і промиту курагу. Часник чистимо і цілими зубчиками встромляємо в плов. Спеції і сіль всипаємо в мірну чашку, додаємо гарячу воду, розмішуємо і акуратно вливаємо по краю посуду. Каструлю з пловом з індички накриваємо кришкою і готуємо страву 30 хвилин.
Плов з індички в мультиварці
Інгредієнти: філе індички - 05 кг; рис - 2 ст.; цибулина - 2 шт.; морква - 2 шт.; лавровий лист - 2 шт.; масло рослинне - 1 ст. ложка; спеції для плову - 2 ч. ложки; зіра - за смаком; часник - 2 зубчики; сіль - за смаком; зелень - за бажанням. Приготування Розглянемо ще один варіант, як приготувати плов з індички. У чашу мультиварки наливаємо рослинне масло. Цибулю і моркву чистимо і шаткуємо соломкою. Пасеруємо овочі в чаші мультиварці, виставивши режим «Смаження».
Цим часом м'ясо нарізаємо шматочками і обсмажуємо його теж приблизно хвилин 10. Рис ретельно промиваємо кілька разів і засипаємо його в мультиварку. Наливаємо води приблизно на сантиметр вище рівня рису. Очищений зубчик часничку вдавлюємо в плов, солимо, приправляємо спеціями за смаком і готуємо страву на режимі «Плов».
Після сигналу готовності кришку приладу не відкриваємо ще хвилин 40 а потім перемішуємо все дерев'яною ложкою. Подаємо готовий плов з філе індички гарячим зі свіжо зеленим чаєм .