Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Плов з креветками

Плов з креветками

22-03-2015, 09:43
891
Плов з креветками
Не знаєте, чим здивувати своїх рідних на вечерю? Пропонуємо вам рецепт плову з креветками. Блюдо виходить досить ситним, смачним, вишуканим і делікатесним.

Плов з мідіями і креветками


Інгредієнти:

  • рис - 1 ст.;

  • цибулина червона - 2 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • лимонна цедра - за смаком;

  • вода - 3 ст.;

  • тигрові креветки - 400 г;

  • мідії - 200 г;

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • чебрець, базилік - за смаком;

  • шафран - щіпка;

  • кориця - 1 паличка;

  • спеції - за смаком;

  • зелень кропу і петрушки - за бажанням.


  • Приготування
    В окрему миску нарізаємо очищений від лушпиння цибулю, додаємо до нього подрібнений часничок. Потім, натираємо лимонну цедру, кладемо чебрець, шафран, корицю і сіль. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо і обсмажуємо отриману суміш на розігрітому оливковому маслі. Після цього додаємо промитий рис, вливаємо в сковороду гарячу воду, накриваємо пергаментним папером і ставимо на 8-10 хвилин в розігріту духовку. Після закінчення часу дістаємо плов з духовки додаємо заздалегідь очищені креветки, мідії, подрібнений базилік, і знову ставимо страву в духовку приблизно на 5-7 хвилин. Ну ось і все, плов з мідіями і креветками готовий!

    Плов з креветками в мультиварці


    Інгредієнти:

  • рис - 1 ст.;

  • креветки - 500 г;

  • морква - 1 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • вода - 2 ст.;

  • лавровий лист, сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Цибулю і моркву чистимо, нарізаємо дрібненько і обсмажуємо в мультиварці на режимі «Смаження» або «Гасіння» 5 хвилин. Креветки розморожуємо і додаємо до овочів. Рис добре промиваємо і засипаємо його зверху, покриваючи морепродукти. Солимо, перчимо, кладемо лавровий листочок і заливаємо все гарячою водою приблизно на 1 см вище рівня рису. Виставляємо режим «Плов» і 40 хвилин.

    Плов з креветками і кальмарами


    Інгредієнти:

  • кальмари - 300 г;

  • креветки - 500 г;

  • рис - 1 ст.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • рослинна олія;

  • морква - 1 шт.;

  • перець горошком, лавровий лист, сіль.


  • Плов з креветками
    Приготування
    Розглянемо ще один спосіб, як приготувати плов з креветками. Спочатку рис промиваємо, заливаємо окропом, накриваємо кришкою, гарненько закутуємо рушником і залишаємо приблизно на 25-30 хвилин. Цим часом розморожуємо креветки, очищаємо їх від панцира і злегка обсмажуємо на рослинному маслечко. Кальмари обдаємо окропом, промиваємо, очищаємо, тонко шаткуємо і також швиденько обсмажуємо. Потім чистимо цибулину і моркву, подрібнюємо і пасеруємо на рослинній масло, додавши лавровий лист, сіль і перець горошком.
    Далі всі інгредієнти перемішуємо, перекладаємо в чавунець, засипаємо рисом і заливаємо гарячою водою. Ставимо плов з креветками і кальмарами в розігріту духовку і готуємо приблизно 20 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з ікрою і креветками
    Салат з ікрою і креветками
    Салати з морепродуктами є прикрасою будь-якого святкового столу. Різновидів цих вишуканих закусок дуже багато. І сьогодні ми поділимося з вами
    Плов з індичкою
    Плов з індичкою
    М'ясо індички - це смачний дієтичний продукт. Страв з м'яса цього птаха можна приготувати досить багато. І сьогодні ми поділимося простими, але в теж
    Рис з креветками в мультиварці
    Рис з креветками в мультиварці
    З рису і креветок можна приготувати дуже багато смачних страв, особливо якщо у вас є мультиварка. Яких? Плов, паелья, різотто - це, мабуть,
    Плов з мідіями в мультиварці
    Плов з мідіями в мультиварці
    Плов - знайоме страви азіатської кухні, яке за традицією готують з баранини або яловичини. Але сьогодні ми пропонуємо вам зробити незвичайний плов з
    Різотто з морепродуктами в мультиварці
    Різотто з морепродуктами в мультиварці
    Різотто - популярне італійське блюдо, яке готується з спеціальних сортів рису при постійному помішуванні і порційному додавання бульйону. І сьогодні
    Різотто з мідіями
    Різотто з мідіями
    Різотто - смачне блюдо італійської кухні, яку готують в глибокій сковороді з грубозернистого рису. А доповненням до нього можуть виступати м'ясо,