Різотто з мідіями
Різотто - досить просте у приготуванні, але дуже смачна страва італійської кухні. До можна додати все, що захочете: м'ясо, гриби, морепродукти і овочі. Традиційно різотто робиться в глибокій сковороді виключно з рису круглозернистого. При цьому він не вариться, а трохи обсмажується і гаситься. Давайте розглянемо з вами сьогодні, як приготувати різотто з мідіями.
Інгредієнти:
мідії - 500 г;
рис - 400 г;
креветки - 300 г;
помідори - 200 г;
цибулина червона - 05 шт.;
біле сухе вино - 200 мл;
петрушка - 20 г;
олія оливкова - 50 мл;
овочевий бульйон - 15 л;
сухий мартіні - 50 мл;
масло вершкове - 20 г;
лимон - 1 шт.;
спеції.
Приготування
Отже, чистимо цибулину, шаткуємо дрібненько і пасеруємо в каструлі на вершковому маслечко до м'якості. Потім вливаємо склянку сухого білого вина, кидаємо гілочку чебрецю, лавровий листок, чорний перець горошком і всипаємо мідії. Рівно через 1 хвилину додаємо очищені креветки, накриваємо каструлю кришкою і варимо вміст на середньому вогні до тих пір, поки мідії повністю не відкриються. Після цього кидаємо до них дрібно нарізані помідори, посічену свіжу петрушку, перчимо до смаку, перемішуємо гарненько і знімаємо з вогню.
В інший сотейник наливаємо оливкова масло, розігріваємо його, висипаємо рис і злегка обсмажуємо, щоб він просочився маслом. Далі акуратно вливаємо в сотейник третю частину наявного овочевого бульйону і, як тільки він закипить, зменшуємо температуру до мінімальної і варимо, постійно помішуючи і додаючи бульйон у міру википання. Разом з однією порцією бульйону потрібно влити ще чарку вина. Коли рис буде майже готовий, підсолюємо його за смаком, додаємо дрібку петрушки, заправляємо соком лимона і перекладаємо в глибоку миску. Зверху кладемо мідії, креветки і цибулю, акуратно перемішуємо і подаємо різотто до столу.
Інгредієнти:
цибулю-шалот - 1 шт.;
рис - 2 ст.;
курячий бульйон - 4 ст.;
сухе біле вино - 05 ст.;
вода - 05 склянки;
мідії - 300 г;
розмарин, чебрець, спеції;
рибний бульйон - 05 ст.;
сир - 50 р.
Приготування
Часник, чебрець, розмарин і цибулю чистимо і дрібно нарізаємо. Вершкове масло окремо розігріваємо, виливаємо в чашу мультиварки, насипаємо рис і добре перемішуємо. Після цього додаємо подрібнені овочі, вливаємо вино і половину порції курячого бульйону, ретельно перемішуємо і закриваємо кришку приладу.
Вибираємо програму «Плов», запускаємо мультиварку на 10 хвилин. Після цього додаємо подрібнені трави, мідії і тертий сир. Вливаємо в рис весь залишився курячий бульйон, солимо і перчимо страву. Готуємо різотто до тих пір, поки не прозвучить сигнал готовності мультиварки.
Інгредієнти:
мідії - 200 г;
цибулина - 1 шт.;
часник - 3 зубчики;
свіжі гриби - 500 г;
сухе біле вино - 200 мл;
масло вершкове - 50 г;
олія оливкова - 40 мл;
рис - 2 ст.;
курячий бульйон - 15 л;
вершки - 100 мл;
сир пармезан - 50 г;
спеції.
Приготування
Цибуля і часник подрібнюємо і обсмажуємо в глибокій сковорідці на розігрітій оливковій маслечко. Гриби обробляємо, шаткуємо часточками і додаємо до овочів. Пасеруємо всі разом хвилинки 4. Потім вливаємо біле сухе вино, помішуючи. Через кілька хвилин вводимо невеликими дозами курячий бульйон, додаємо промитий рис, приправляємо спеціями і готуємо на слабенькому вогні. Вершки виливаємо в миску, туди сир натираємо і перемішуємо. Знімаємо готове різотто з вогню і ретельно вмішуємо туди сирно-вершкову суміш.
Різотто з мідіями і креветками
Інгредієнти:
Приготування
Отже, чистимо цибулину, шаткуємо дрібненько і пасеруємо в каструлі на вершковому маслечко до м'якості. Потім вливаємо склянку сухого білого вина, кидаємо гілочку чебрецю, лавровий листок, чорний перець горошком і всипаємо мідії. Рівно через 1 хвилину додаємо очищені креветки, накриваємо каструлю кришкою і варимо вміст на середньому вогні до тих пір, поки мідії повністю не відкриються. Після цього кидаємо до них дрібно нарізані помідори, посічену свіжу петрушку, перчимо до смаку, перемішуємо гарненько і знімаємо з вогню.
В інший сотейник наливаємо оливкова масло, розігріваємо його, висипаємо рис і злегка обсмажуємо, щоб він просочився маслом. Далі акуратно вливаємо в сотейник третю частину наявного овочевого бульйону і, як тільки він закипить, зменшуємо температуру до мінімальної і варимо, постійно помішуючи і додаючи бульйон у міру википання. Разом з однією порцією бульйону потрібно влити ще чарку вина. Коли рис буде майже готовий, підсолюємо його за смаком, додаємо дрібку петрушки, заправляємо соком лимона і перекладаємо в глибоку миску. Зверху кладемо мідії, креветки і цибулю, акуратно перемішуємо і подаємо різотто до столу.
Різотто з мідіями в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Часник, чебрець, розмарин і цибулю чистимо і дрібно нарізаємо. Вершкове масло окремо розігріваємо, виливаємо в чашу мультиварки, насипаємо рис і добре перемішуємо. Після цього додаємо подрібнені овочі, вливаємо вино і половину порції курячого бульйону, ретельно перемішуємо і закриваємо кришку приладу.
Вибираємо програму «Плов», запускаємо мультиварку на 10 хвилин. Після цього додаємо подрібнені трави, мідії і тертий сир. Вливаємо в рис весь залишився курячий бульйон, солимо і перчимо страву. Готуємо різотто до тих пір, поки не прозвучить сигнал готовності мультиварки.
Різотто з мідіями у вершковому соусі
Інгредієнти:
Приготування
Цибуля і часник подрібнюємо і обсмажуємо в глибокій сковорідці на розігрітій оливковій маслечко. Гриби обробляємо, шаткуємо часточками і додаємо до овочів. Пасеруємо всі разом хвилинки 4. Потім вливаємо біле сухе вино, помішуючи. Через кілька хвилин вводимо невеликими дозами курячий бульйон, додаємо промитий рис, приправляємо спеціями і готуємо на слабенькому вогні. Вершки виливаємо в миску, туди сир натираємо і перемішуємо. Знімаємо готове різотто з вогню і ретельно вмішуємо туди сирно-вершкову суміш.
Рекомендуємо добрі рецепти
Різотто з морепродуктами в мультиварці
Різотто - популярне італійське блюдо, яке готується з спеціальних сортів рису при постійному помішуванні і порційному додавання бульйону. І сьогодні
Різотто з шинкою
Різотто - популярне італійське блюдо, яке готується з рису з додаванням різноманітних овочів або м'яса. І сьогодні мова піде про дивовижному різотто
Різотто з артишоками
Різотто - це популярне блюдо італійської кухні, яке готується з рису з додаванням різних овочів. І сьогодні мова піде про різотто з артишоками.
Різотто зі шпинатом
Різотто - смачне італійське блюдо зі спеціальних сортів рису. Його можна готувати з додаванням м'яса або овочів, а також буває солодке різотто. Але
Різотто з білими грибами
Різотто - смачне італійське блюдо, яке готується з рису з додаванням різних інгредієнтів. І сьогодні мова піде про різотто з білими грибами, яке
Різотто у вершковому соусі
Різотто - популярна страва італійської кухні, яку готують із спеціальних сортів рису. І сьогодні ми розповімо, як зробити різотто у вершковому соусі.