Різотто зі шпинатом
Різотто - традиційна італійська страва з рису. Для його приготування використовують особливі сорти рису, які багаті крохмалем, такі як арборіо, карнаролі або маратели. Якщо немає можливості придбати спеціальний рис, можна використовувати і звичні нам сорту, тільки головне не брати для цих цілей пропарений рис, адже в даному випадку нам потрібно отримати не розсипчастий, а навпаки добре розварений рис. Зараз ми вам розповімо, як приготувати різотто зі шпинатом.
Інгредієнти:
шпинат - 05 кг;
цибуля - 1 шт.;
печериці - 150 г;
часник - 2 зубчики;
масло рослинне - 30 мл;
рис - 250 г;
вино біле - 130 мл;
шавлія - 1 гілочка;
тертий сир «Емменталь» - 100 г;
бульйонний кубик - 1 шт.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Часник пропускаємо через прес, а потім викладаємо на сковороду з розігрітою олією і обсмажуємо. Після цього додаємо нарізаний шпинат, перемішуємо, вогонь зменшуємо і протушиваем 2-3 хвилини, додаємо спеції. Окремо обсмажуємо подрібнену цибулю, додаємо рис і обсмажуємо все разом. Вливаємо вино і 700 мл води, доводимо до кипіння. Скибочками нарізаємо гриби. Шавлія подрібнюємо і разом з кубиком, додаємо в рис. Тушкуємо 20 хвилин на невеликому вогні. Додаємо рис шпинат, тертий сир, спеції за смаком і перемішуємо. Вегетаріанське різотто зі шпинатом готово!
Інгредієнти:
тигрові креветки - 130 г;
заморожений шпинат - 100 г;
рис арборіо - 100 г;
оливкова олія - 15 г;
вершки 35%-ної жирності - 20 мл;
сир горгонзола - 20 г;
сир грана-подано - 20 г;
вершкове масло - 10 г;
біле сухе вино - 10 мл;
сіль - за смаком.
Приготування
На сковороді розігріваємо оливкову олію, викладаємо креветки, шпинат і обсмажуємо хвилини 3. Потім додаємо рис і сухе біле вино, на невеликому вогні готуємо, поки не випарується рідина. Після цього вливаємо 200 мл води, додаємо вершки, сіль за смаком. Тушкуємо хвилин 15. В кінці додаємо сир горгонзола. Після цього різотто знімаємо з вогню, додаємо вершкове масло і сир грана подано і все це перемішуємо.
Інгредієнти:
гливи - 200 г;
цибуля - 100 г;
соняшникова олія - 40 мл;
бульйон яловичий - 05 л;
сухе біле вино - 150 мл;
шпинат - 100 г;
рис - 300 г;
заморожена овочева суміш - 300 г;
часник - 4 зубчики;
морська сіль - 1 ч. ложка.
Приготування
Рис заливаємо вином і залишаємо настоюватися. На сковороді розігріваємо олію, викладаємо в нього подрібнену цибулю і часник і обсмажуємо до прозорості цибулі. Після цього додаємо дрібно порізані гриби, обсмажуємо хвилини 3 і додаємо рис з вином. Перемішуємо і тушкуємо, поки рис не впитаем всю рідина з грибів і вина. Тепер вливаємо поступово яловичий бульйон , тобто влили 100 мл і чекаємо, поки рис його вбере, потім вливаємо наступну порцію. З останнім бульйоном додаємо і заморожені овочі. Уварюємо різотто, поки не вийде тягуча маса. Хвилин за 5 до закінчення приготування додаємо нарізаний шпинат. Протушиваем ще хвилини 3 і подаємо до столу!
Рецепт різотто зі шпинатом
Інгредієнти:
Приготування
Часник пропускаємо через прес, а потім викладаємо на сковороду з розігрітою олією і обсмажуємо. Після цього додаємо нарізаний шпинат, перемішуємо, вогонь зменшуємо і протушиваем 2-3 хвилини, додаємо спеції. Окремо обсмажуємо подрібнену цибулю, додаємо рис і обсмажуємо все разом. Вливаємо вино і 700 мл води, доводимо до кипіння. Скибочками нарізаємо гриби. Шавлія подрібнюємо і разом з кубиком, додаємо в рис. Тушкуємо 20 хвилин на невеликому вогні. Додаємо рис шпинат, тертий сир, спеції за смаком і перемішуємо. Вегетаріанське різотто зі шпинатом готово!
Різотто зі шпинатом і креветками
Інгредієнти:
Приготування
На сковороді розігріваємо оливкову олію, викладаємо креветки, шпинат і обсмажуємо хвилини 3. Потім додаємо рис і сухе біле вино, на невеликому вогні готуємо, поки не випарується рідина. Після цього вливаємо 200 мл води, додаємо вершки, сіль за смаком. Тушкуємо хвилин 15. В кінці додаємо сир горгонзола. Після цього різотто знімаємо з вогню, додаємо вершкове масло і сир грана подано і все це перемішуємо.
Грибне різотто зі шпинатом
Інгредієнти:
Приготування
Рис заливаємо вином і залишаємо настоюватися. На сковороді розігріваємо олію, викладаємо в нього подрібнену цибулю і часник і обсмажуємо до прозорості цибулі. Після цього додаємо дрібно порізані гриби, обсмажуємо хвилини 3 і додаємо рис з вином. Перемішуємо і тушкуємо, поки рис не впитаем всю рідина з грибів і вина. Тепер вливаємо поступово яловичий бульйон , тобто влили 100 мл і чекаємо, поки рис його вбере, потім вливаємо наступну порцію. З останнім бульйоном додаємо і заморожені овочі. Уварюємо різотто, поки не вийде тягуча маса. Хвилин за 5 до закінчення приготування додаємо нарізаний шпинат. Протушиваем ще хвилини 3 і подаємо до столу!
Рекомендуємо добрі рецепти
Різотто з морепродуктами в мультиварці
Різотто - популярне італійське блюдо, яке готується з спеціальних сортів рису при постійному помішуванні і порційному додавання бульйону. І сьогодні
Різотто з грибами - рецепт
Різотто відноситься до італійської кухні. Це страва має великий смаковими діапазоном, оскільки може готується з абсолютно різними інгредієнтами. Ось,
Різотто з шинкою
Різотто - популярне італійське блюдо, яке готується з рису з додаванням різноманітних овочів або м'яса. І сьогодні мова піде про дивовижному різотто
Різотто з печерицями
Різотто - популярне італійське блюдо, приготоване з спеціальних сортів рису. Його роблять з додаванням м'яса, овочів, грибів. І зараз ми поділимося з
Різотто з білими грибами
Різотто - смачне італійське блюдо, яке готується з рису з додаванням різних інгредієнтів. І сьогодні мова піде про різотто з білими грибами, яке
Різотто з кукурудзою - рецепт
Різотто - відоме італійське блюдо, варіантів створення якого в даний час дуже багато. І в нашій сьогоднішній статті ми познайомимо вас з цікавими