Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Різотто зі шпинатом

Різотто зі шпинатом

4-01-2015, 19:57
1 337
Різотто зі шпинатом
Різотто - традиційна італійська страва з рису. Для його приготування використовують особливі сорти рису, які багаті крохмалем, такі як арборіо, карнаролі або маратели. Якщо немає можливості придбати спеціальний рис, можна використовувати і звичні нам сорту, тільки головне не брати для цих цілей пропарений рис, адже в даному випадку нам потрібно отримати не розсипчастий, а навпаки добре розварений рис. Зараз ми вам розповімо, як приготувати різотто зі шпинатом.

Рецепт різотто зі шпинатом


Інгредієнти:

  • шпинат - 05 кг;

  • цибуля - 1 шт.;

  • печериці - 150 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • масло рослинне - 30 мл;

  • рис - 250 г;

  • вино біле - 130 мл;

  • шавлія - 1 гілочка;

  • тертий сир «Емменталь» - 100 г;

  • бульйонний кубик - 1 шт.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Часник пропускаємо через прес, а потім викладаємо на сковороду з розігрітою олією і обсмажуємо. Після цього додаємо нарізаний шпинат, перемішуємо, вогонь зменшуємо і протушиваем 2-3 хвилини, додаємо спеції. Окремо обсмажуємо подрібнену цибулю, додаємо рис і обсмажуємо все разом. Вливаємо вино і 700 мл води, доводимо до кипіння. Скибочками нарізаємо гриби. Шавлія подрібнюємо і разом з кубиком, додаємо в рис. Тушкуємо 20 хвилин на невеликому вогні. Додаємо рис шпинат, тертий сир, спеції за смаком і перемішуємо. Вегетаріанське різотто зі шпинатом готово!

    Різотто зі шпинатом і креветками


    Інгредієнти:

  • тигрові креветки - 130 г;

  • заморожений шпинат - 100 г;

  • рис арборіо - 100 г;

  • оливкова олія - 15 г;

  • вершки 35%-ної жирності - 20 мл;

  • сир горгонзола - 20 г;

  • сир грана-подано - 20 г;

  • вершкове масло - 10 г;

  • біле сухе вино - 10 мл;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    На сковороді розігріваємо оливкову олію, викладаємо креветки, шпинат і обсмажуємо хвилини 3. Потім додаємо рис і сухе біле вино, на невеликому вогні готуємо, поки не випарується рідина. Після цього вливаємо 200 мл води, додаємо вершки, сіль за смаком. Тушкуємо хвилин 15. В кінці додаємо сир горгонзола. Після цього різотто знімаємо з вогню, додаємо вершкове масло і сир грана подано і все це перемішуємо.

    Грибне різотто зі шпинатом


    Інгредієнти:

  • гливи - 200 г;

  • цибуля - 100 г;

  • соняшникова олія - 40 мл;

  • бульйон яловичий - 05 л;

  • сухе біле вино - 150 мл;

  • шпинат - 100 г;

  • рис - 300 г;

  • заморожена овочева суміш - 300 г;

  • часник - 4 зубчики;

  • морська сіль - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Різотто зі шпинатом
    Рис заливаємо вином і залишаємо настоюватися. На сковороді розігріваємо олію, викладаємо в нього подрібнену цибулю і часник і обсмажуємо до прозорості цибулі. Після цього додаємо дрібно порізані гриби, обсмажуємо хвилини 3 і додаємо рис з вином. Перемішуємо і тушкуємо, поки рис не впитаем всю рідина з грибів і вина. Тепер вливаємо поступово яловичий бульйон , тобто влили 100 мл і чекаємо, поки рис його вбере, потім вливаємо наступну порцію. З останнім бульйоном додаємо і заморожені овочі. Уварюємо різотто, поки не вийде тягуча маса. Хвилин за 5 до закінчення приготування додаємо нарізаний шпинат. Протушиваем ще хвилини 3 і подаємо до столу!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Різотто з морепродуктами в мультиварці
    Різотто з морепродуктами в мультиварці
    Різотто - популярне італійське блюдо, яке готується з спеціальних сортів рису при постійному помішуванні і порційному додавання бульйону. І сьогодні
    Різотто з грибами - рецепт
    Різотто з грибами - рецепт
    Різотто відноситься до італійської кухні. Це страва має великий смаковими діапазоном, оскільки може готується з абсолютно різними інгредієнтами. Ось,
    Різотто з шинкою
    Різотто з шинкою
    Різотто - популярне італійське блюдо, яке готується з рису з додаванням різноманітних овочів або м'яса. І сьогодні мова піде про дивовижному різотто
    Різотто з печерицями
    Різотто з печерицями
    Різотто - популярне італійське блюдо, приготоване з спеціальних сортів рису. Його роблять з додаванням м'яса, овочів, грибів. І зараз ми поділимося з
    Різотто з білими грибами
    Різотто з білими грибами
    Різотто - смачне італійське блюдо, яке готується з рису з додаванням різних інгредієнтів. І сьогодні мова піде про різотто з білими грибами, яке
    Різотто з кукурудзою - рецепт
    Різотто з кукурудзою - рецепт
    Різотто - відоме італійське блюдо, варіантів створення якого в даний час дуже багато. І в нашій сьогоднішній статті ми познайомимо вас з цікавими