Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Різотто з печерицями

Різотто з печерицями

4-01-2015, 19:53
1 440
Різотто з печерицями
Про те, як готувати різотто ми говорили не раз, і цей рецепт доповнить скарбничку любителів італійської кухні. У цій статті ми поговори про те, як робити різотто з печерицями - найдоступнішими грибами на сучасному ринку.

Рецепт різотто з печерицями


Інгредієнти:

  • печериці - 350 г;

  • білі гриби (сушені) - 1 ст. ложка;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • рис для різотто (арборіо) - 350 г;

  • овочевий бульйон - 12 л;

  • сухе біле вино - 150 мл;

  • свіжа петрушка;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • тертий пармезан.


  • Приготування
    Сушені білі гриби заливаємо гарячою водою і залишаємо набрякнути 10-15 хвилин. Набряклі гриби віджимаємо від надлишків вологи. Часник і цибулю подрібнюємо. На сковороді розігріваємо оливкову олію і смажимо на ньому нарізані овочі. Як тільки цибуля стане прозорим, додаємо до нього нарізані печериці та білі гриби. Готуємо страву, помішуючи, до тих пір, поки з поверхні сковороди не випарятся надлишки вологи.
    До обсмажених з цибулею грибів засипаємо рис, слідом наливаємо вино і чекаємо, поки крупа вбере рідину. Як тільки рис знову стане сухим, заливаємо його ополоником овочевого бульйону і перемішуємо. Знову чекаємо, поки рідина не вбереться і повторюємо процедуру до тих пір, поки не закінчиться бульйон. Перед подачею різотто заправляємо маслом, посипаємо нарізаною петрушкою і тертим пармезаном.
    Якщо ви бажаєте приготувати різотто з печерицями в мультиварці, то слідуючи вказівкам вищеописаного рецепта використовуємо під час приготування режим "Смаження".

    Різотто з печерицями і вершками


    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • свіжа петрушка;

  • селера - 1/2 стебла;

  • сіль, перець - за смаком;

  • свіжі гриби - 150 г;

  • молоко - 250 мл;

  • вершки - 4 ст. ложки;

  • рис - 190 г;

  • овочевий бульйон - 1 л;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • тертий пармезан - 80 р.


  • Приготування
    Часник і цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на оливковій олії. Слідом вкладаємо нарізану селеру, додаємо зелень, сіль і перець. Обсмажуємо все разом ще пару хвилин додаємо гриби. Як тільки зайва волога з грибів випарується, засипаємо рис і заливаємо його сумішшю вершків і молока. Варимо рис, помішуючи, поки молоко не вбереться, а потім починаємо порціями підливати овочевий бульйон, додаючи кожну наступну порцію лише після того, як вбралася попередня. Готову страву посипаємо тертим пармезаном і подаємо з вершковим маслом.

    Різотто з печерицями та овочами


    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • печериці - 150 г;

  • часник - 1 зубчик;

  • рис арборіо - 150 г;

  • сухе біле вино - 150 г;

  • сушені помідори - 4-5 шт.;

  • овочевий бульйон - 500 мл;

  • свіжа петрушка;

  • тертий "Пармезан" - 40 г;

  • шпинат - 100 р.


  • Приготування
    Вершкове і оливкове масло розігріваємо на сковороді. Обсмажуємо дрібно нарізану ріпчасту цибулю близько 5 хвилин, після чого додаємо до нього часник і нарізані гриби. Через 2-3 хвилини засипаємо до грибів і цибулі рис, додаємо вино і готуємо всі разом 3 хвилини
    Різотто з печерицями
    або поки вино повністю не вбереться.
    Помідори нарізаємо і відправляємо до решти інгредієнтів на плиті. Заливаємо все 125 мл бульйону і варимо, помішуючи, поки рідина повністю не вбереться, потім повторюємо процедуру, поки весь бульйон не закінчиться. За 1-2 хвилини до готовності страви, додаємо до нього нарізаний шпинат і петрушку, присмачую рис тертим пармезаном і подаємо до столу.
    Різотто подається на стіл обов'язково відразу ж після приготування, в гарячому вигляді. При цьому готувати знамените італійське блюдо нічого не варто, після остигання рис з кремового і ніжного перетворюється в клейку і зовсім неїстівну масу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Різотто з морепродуктами в мультиварці
    Різотто з морепродуктами в мультиварці
    Різотто - популярне італійське блюдо, яке готується з спеціальних сортів рису при постійному помішуванні і порційному додавання бульйону. І сьогодні
    Різотто з грибами - рецепт
    Різотто з грибами - рецепт
    Різотто відноситься до італійської кухні. Це страва має великий смаковими діапазоном, оскільки може готується з абсолютно різними інгредієнтами. Ось,
    Різотто з куркою
    Різотто з куркою
    Різотто з куркою - мабуть, один з найбільш доступних і популярних рецептів приготування цієї страви. Деякими тонкощами і, звичайно ж, рецептами
    Різотто з шинкою
    Різотто з шинкою
    Різотто - популярне італійське блюдо, яке готується з рису з додаванням різноманітних овочів або м'яса. І сьогодні мова піде про дивовижному різотто
    Різотто зі шпинатом
    Різотто зі шпинатом
    Різотто - смачне італійське блюдо зі спеціальних сортів рису. Його можна готувати з додаванням м'яса або овочів, а також буває солодке різотто. Але
    Різотто з кукурудзою - рецепт
    Різотто з кукурудзою - рецепт
    Різотто - відоме італійське блюдо, варіантів створення якого в даний час дуже багато. І в нашій сьогоднішній статті ми познайомимо вас з цікавими