Різотто з печерицями
Про те, як готувати різотто ми говорили не раз, і цей рецепт доповнить скарбничку любителів італійської кухні. У цій статті ми поговори про те, як робити різотто з печерицями - найдоступнішими грибами на сучасному ринку.
Інгредієнти:
печериці - 350 г;
білі гриби (сушені) - 1 ст. ложка;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
рис для різотто (арборіо) - 350 г;
овочевий бульйон - 12 л;
сухе біле вино - 150 мл;
свіжа петрушка;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
сіль, перець - за смаком;
тертий пармезан.
Приготування
Сушені білі гриби заливаємо гарячою водою і залишаємо набрякнути 10-15 хвилин. Набряклі гриби віджимаємо від надлишків вологи. Часник і цибулю подрібнюємо. На сковороді розігріваємо оливкову олію і смажимо на ньому нарізані овочі. Як тільки цибуля стане прозорим, додаємо до нього нарізані печериці та білі гриби. Готуємо страву, помішуючи, до тих пір, поки з поверхні сковороди не випарятся надлишки вологи.
До обсмажених з цибулею грибів засипаємо рис, слідом наливаємо вино і чекаємо, поки крупа вбере рідину. Як тільки рис знову стане сухим, заливаємо його ополоником овочевого бульйону і перемішуємо. Знову чекаємо, поки рідина не вбереться і повторюємо процедуру до тих пір, поки не закінчиться бульйон. Перед подачею різотто заправляємо маслом, посипаємо нарізаною петрушкою і тертим пармезаном.
Якщо ви бажаєте приготувати різотто з печерицями в мультиварці, то слідуючи вказівкам вищеописаного рецепта використовуємо під час приготування режим "Смаження".
Інгредієнти:
оливкова олія - 1 ст. ложка;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 1 зубчик;
свіжа петрушка;
селера - 1/2 стебла;
сіль, перець - за смаком;
свіжі гриби - 150 г;
молоко - 250 мл;
вершки - 4 ст. ложки;
рис - 190 г;
овочевий бульйон - 1 л;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
тертий пармезан - 80 р.
Приготування
Часник і цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на оливковій олії. Слідом вкладаємо нарізану селеру, додаємо зелень, сіль і перець. Обсмажуємо все разом ще пару хвилин додаємо гриби. Як тільки зайва волога з грибів випарується, засипаємо рис і заливаємо його сумішшю вершків і молока. Варимо рис, помішуючи, поки молоко не вбереться, а потім починаємо порціями підливати овочевий бульйон, додаючи кожну наступну порцію лише після того, як вбралася попередня. Готову страву посипаємо тертим пармезаном і подаємо з вершковим маслом.
Інгредієнти:
оливкова олія - 1 ст. ложка;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
печериці - 150 г;
часник - 1 зубчик;
рис арборіо - 150 г;
сухе біле вино - 150 г;
сушені помідори - 4-5 шт.;
овочевий бульйон - 500 мл;
свіжа петрушка;
тертий "Пармезан" - 40 г;
шпинат - 100 р.
Приготування
Вершкове і оливкове масло розігріваємо на сковороді. Обсмажуємо дрібно нарізану ріпчасту цибулю близько 5 хвилин, після чого додаємо до нього часник і нарізані гриби. Через 2-3 хвилини засипаємо до грибів і цибулі рис, додаємо вино і готуємо всі разом 3 хвилини або поки вино повністю не вбереться.
Помідори нарізаємо і відправляємо до решти інгредієнтів на плиті. Заливаємо все 125 мл бульйону і варимо, помішуючи, поки рідина повністю не вбереться, потім повторюємо процедуру, поки весь бульйон не закінчиться. За 1-2 хвилини до готовності страви, додаємо до нього нарізаний шпинат і петрушку, присмачую рис тертим пармезаном і подаємо до столу.
Різотто подається на стіл обов'язково відразу ж після приготування, в гарячому вигляді. При цьому готувати знамените італійське блюдо нічого не варто, після остигання рис з кремового і ніжного перетворюється в клейку і зовсім неїстівну масу.
Рецепт різотто з печерицями
Інгредієнти:
Приготування
Сушені білі гриби заливаємо гарячою водою і залишаємо набрякнути 10-15 хвилин. Набряклі гриби віджимаємо від надлишків вологи. Часник і цибулю подрібнюємо. На сковороді розігріваємо оливкову олію і смажимо на ньому нарізані овочі. Як тільки цибуля стане прозорим, додаємо до нього нарізані печериці та білі гриби. Готуємо страву, помішуючи, до тих пір, поки з поверхні сковороди не випарятся надлишки вологи.
До обсмажених з цибулею грибів засипаємо рис, слідом наливаємо вино і чекаємо, поки крупа вбере рідину. Як тільки рис знову стане сухим, заливаємо його ополоником овочевого бульйону і перемішуємо. Знову чекаємо, поки рідина не вбереться і повторюємо процедуру до тих пір, поки не закінчиться бульйон. Перед подачею різотто заправляємо маслом, посипаємо нарізаною петрушкою і тертим пармезаном.
Якщо ви бажаєте приготувати різотто з печерицями в мультиварці, то слідуючи вказівкам вищеописаного рецепта використовуємо під час приготування режим "Смаження".
Різотто з печерицями і вершками
Інгредієнти:
Приготування
Часник і цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на оливковій олії. Слідом вкладаємо нарізану селеру, додаємо зелень, сіль і перець. Обсмажуємо все разом ще пару хвилин додаємо гриби. Як тільки зайва волога з грибів випарується, засипаємо рис і заливаємо його сумішшю вершків і молока. Варимо рис, помішуючи, поки молоко не вбереться, а потім починаємо порціями підливати овочевий бульйон, додаючи кожну наступну порцію лише після того, як вбралася попередня. Готову страву посипаємо тертим пармезаном і подаємо з вершковим маслом.
Різотто з печерицями та овочами
Інгредієнти:
Приготування
Вершкове і оливкове масло розігріваємо на сковороді. Обсмажуємо дрібно нарізану ріпчасту цибулю близько 5 хвилин, після чого додаємо до нього часник і нарізані гриби. Через 2-3 хвилини засипаємо до грибів і цибулі рис, додаємо вино і готуємо всі разом 3 хвилини або поки вино повністю не вбереться.
Помідори нарізаємо і відправляємо до решти інгредієнтів на плиті. Заливаємо все 125 мл бульйону і варимо, помішуючи, поки рідина повністю не вбереться, потім повторюємо процедуру, поки весь бульйон не закінчиться. За 1-2 хвилини до готовності страви, додаємо до нього нарізаний шпинат і петрушку, присмачую рис тертим пармезаном і подаємо до столу.
Різотто подається на стіл обов'язково відразу ж після приготування, в гарячому вигляді. При цьому готувати знамените італійське блюдо нічого не варто, після остигання рис з кремового і ніжного перетворюється в клейку і зовсім неїстівну масу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Різотто з морепродуктами в мультиварці
Різотто - популярне італійське блюдо, яке готується з спеціальних сортів рису при постійному помішуванні і порційному додавання бульйону. І сьогодні
Різотто з грибами - рецепт
Різотто відноситься до італійської кухні. Це страва має великий смаковими діапазоном, оскільки може готується з абсолютно різними інгредієнтами. Ось,
Різотто з куркою
Різотто з куркою - мабуть, один з найбільш доступних і популярних рецептів приготування цієї страви. Деякими тонкощами і, звичайно ж, рецептами
Різотто з шинкою
Різотто - популярне італійське блюдо, яке готується з рису з додаванням різноманітних овочів або м'яса. І сьогодні мова піде про дивовижному різотто
Різотто зі шпинатом
Різотто - смачне італійське блюдо зі спеціальних сортів рису. Його можна готувати з додаванням м'яса або овочів, а також буває солодке різотто. Але
Різотто з кукурудзою - рецепт
Різотто - відоме італійське блюдо, варіантів створення якого в даний час дуже багато. І в нашій сьогоднішній статті ми познайомимо вас з цікавими