Різотто з кукурудзою - рецепт
Кремове різотто неможливо зіпсувати нічим, крім невмілої готування. Напевно вам доведеться не один раз пробувати злиплу рисову кашу перед тим, як отримати в результаті класичне італійське блюдо, однак, як і в більшості випадків, витрачений час того варто.
Сьогодні ми продовжимо наш цикл створення цієї страви і розповімо про те, як приготувати різотто з кукурудзою.
Інгредієнти:
курячий бульйон - 1 л;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
цибуля-порей - 1 шт.;
куряче філе - 500 г;
рис арборіо - 1 1/2 ст.;
листя чебрецю - 2 ст. ложки;
кукурудза заморожена - 1/2 ст.;
заморожений горошок - 1/2 ст.;
тертий пармезан - 3/4 ст.
Приготування
Бульйон розвести двома склянками води і підігріваємо до кипіння. У сотейнику розігріваємо половину оливкової олії і обсмажуємо на ньому дрібно нарізаний порей до прозорості. До смаженій цибулі додаємо невеликі шматочки курятини і чекаємо, поки вони схопляться. Доливаємо масло, що залишилося і висипаємо на сковороду кукурудзу та горошок. Чекаємо, поки овочі розморозяться, а потім всипаємо рис. Обсмажуємо все разом близько хвилини і починаємо поступово підливати бульйон - по половинку за раз, до повного вбирання рисовими зернами.
У готове різотто додаємо натертий сир і ретельно все перемішуємо. Різотто не піддається тривалому зберіганню, страву необхідно їсти відразу після приготування.
Інгредієнти:
курячий бульйон - 6-8 ст.;
вершкове масло - 6 ст. ложок;
оливкова олія - 4 ст. ложки;
панчетта - 60 г;
часник - 2 зубчики;
цибулю-шалот - 4 шт.;
рис арборіо - 1 1/2 ст.;
біле вино -1 ст.;
солодка кукурудза - 4 качана;
сир пармезан - 2/3 ст.;
сіль, перець.
Приготування
Бульйон підігріваємо на плиті до кипіння, після чого залишаємо на маленькому вогні, щоб підтримувати його теплим.
У товстостінній сотейнику розтоплюємо 2 столові ложки вершкового масла з 2 столовими ложками оливкової. Додаємо в масло панчетту і обсмажуємо до хрускоту. Слідом кладемо подрібнений часник і смажимо його пару хвилин. Дістаємо панчетту і кладемо на серветку.
Вливаємо в жаровню свіже оливкове масло і додаємо 2 ложки вершкового. Обсмажуємо на суміші шалот до прозорості. Далі додаємо рис і продовжуємо готування ще 3-4 хвилини. Заливаємо рис вином і чекаємо, поки зерна вберуть його, а далі починаємо поступово підливати бульйон по половинку за раз, постійно помішуючи рис. З останнім ополоником додаємо кукурудзу і сир. Перемішуємо. Подаємо, посипавши обсмаженої шинки.
Сьогодні ми продовжимо наш цикл створення цієї страви і розповімо про те, як приготувати різотто з кукурудзою.
Різотто з куркою, горошком і кукурудзою
Інгредієнти:
Приготування
Бульйон розвести двома склянками води і підігріваємо до кипіння. У сотейнику розігріваємо половину оливкової олії і обсмажуємо на ньому дрібно нарізаний порей до прозорості. До смаженій цибулі додаємо невеликі шматочки курятини і чекаємо, поки вони схопляться. Доливаємо масло, що залишилося і висипаємо на сковороду кукурудзу та горошок. Чекаємо, поки овочі розморозяться, а потім всипаємо рис. Обсмажуємо все разом близько хвилини і починаємо поступово підливати бульйон - по половинку за раз, до повного вбирання рисовими зернами.
У готове різотто додаємо натертий сир і ретельно все перемішуємо. Різотто не піддається тривалому зберіганню, страву необхідно їсти відразу після приготування.
Різотто з кукурудзою
Інгредієнти:
Приготування
Бульйон підігріваємо на плиті до кипіння, після чого залишаємо на маленькому вогні, щоб підтримувати його теплим.
У товстостінній сотейнику розтоплюємо 2 столові ложки вершкового масла з 2 столовими ложками оливкової. Додаємо в масло панчетту і обсмажуємо до хрускоту. Слідом кладемо подрібнений часник і смажимо його пару хвилин. Дістаємо панчетту і кладемо на серветку.
Вливаємо в жаровню свіже оливкове масло і додаємо 2 ложки вершкового. Обсмажуємо на суміші шалот до прозорості. Далі додаємо рис і продовжуємо готування ще 3-4 хвилини. Заливаємо рис вином і чекаємо, поки зерна вберуть його, а далі починаємо поступово підливати бульйон по половинку за раз, постійно помішуючи рис. З останнім ополоником додаємо кукурудзу і сир. Перемішуємо. Подаємо, посипавши обсмаженої шинки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Різотто з морепродуктами в мультиварці
Різотто - популярне італійське блюдо, яке готується з спеціальних сортів рису при постійному помішуванні і порційному додавання бульйону. І сьогодні
Різотто з шинкою
Різотто - популярне італійське блюдо, яке готується з рису з додаванням різноманітних овочів або м'яса. І сьогодні мова піде про дивовижному різотто
Різотто з артишоками
Різотто - це популярне блюдо італійської кухні, яке готується з рису з додаванням різних овочів. І сьогодні мова піде про різотто з артишоками.
Різотто зі шпинатом
Різотто - смачне італійське блюдо зі спеціальних сортів рису. Його можна готувати з додаванням м'яса або овочів, а також буває солодке різотто. Але
Різотто з печерицями
Різотто - популярне італійське блюдо, приготоване з спеціальних сортів рису. Його роблять з додаванням м'яса, овочів, грибів. І зараз ми поділимося з
Різотто у вершковому соусі
Різотто - популярна страва італійської кухні, яку готують із спеціальних сортів рису. І сьогодні ми розповімо, як зробити різотто у вершковому соусі.