Кремове різотто неможливо зіпсувати нічим, крім невмілої готування. Напевно вам доведеться не один раз пробувати злиплу рисову кашу перед тим, як отримати в результаті класичне італійське блюдо, однак, як і в більшості випадків, витрачений час того варто.
Сьогодні ми продовжимо наш цикл створення цієї страви і розповімо про те, як приготувати різотто з кукурудзою.
Різотто з куркою, горошком і кукурудзою
Інгредієнти: курячий бульйон - 1 л; оливкова олія - 2 ст. ложки; цибуля-порей - 1 шт.; куряче філе - 500 г; рис арборіо - 1 1/2 ст.; листя чебрецю - 2 ст. ложки; кукурудза заморожена - 1/2 ст.; заморожений горошок - 1/2 ст.; тертий пармезан - 3/4 ст. Приготування Бульйон розвести двома склянками води і підігріваємо до кипіння. У сотейнику розігріваємо половину оливкової олії і обсмажуємо на ньому дрібно нарізаний порей до прозорості. До смаженій цибулі додаємо невеликі шматочки курятини і чекаємо, поки вони схопляться. Доливаємо масло, що залишилося і висипаємо на сковороду кукурудзу та горошок. Чекаємо, поки овочі розморозяться, а потім всипаємо рис. Обсмажуємо все разом близько хвилини і починаємо поступово підливати бульйон - по половинку за раз, до повного вбирання рисовими зернами.
У готове різотто додаємо натертий сир і ретельно все перемішуємо. Різотто не піддається тривалому зберіганню, страву необхідно їсти відразу після приготування.
Різотто з кукурудзою
Інгредієнти: курячий бульйон - 6-8 ст.; вершкове масло - 6 ст. ложок; оливкова олія - 4 ст. ложки; панчетта - 60 г; часник - 2 зубчики; цибулю-шалот - 4 шт.; рис арборіо - 1 1/2 ст.; біле вино -1 ст.; солодка кукурудза - 4 качана; сир пармезан - 2/3 ст.; сіль, перець. Приготування Бульйон підігріваємо на плиті до кипіння, після чого залишаємо на маленькому вогні, щоб підтримувати його теплим.
У товстостінній сотейнику розтоплюємо 2 столові ложки вершкового масла з 2 столовими ложками оливкової. Додаємо в масло
панчетту і обсмажуємо до хрускоту. Слідом кладемо подрібнений часник і смажимо його пару хвилин. Дістаємо панчетту і кладемо на серветку.
Вливаємо в жаровню свіже оливкове масло і додаємо 2 ложки вершкового. Обсмажуємо на суміші шалот до прозорості. Далі додаємо рис і продовжуємо готування ще 3-4 хвилини. Заливаємо рис вином і чекаємо, поки зерна вберуть його, а далі починаємо поступово підливати бульйон по половинку за раз, постійно помішуючи рис. З останнім ополоником додаємо кукурудзу і сир. Перемішуємо. Подаємо, посипавши обсмаженої шинки.