Різотто з артишоками
Різотто з артишоками - це таке блюдо, яке не залишить жодного любителя італійської кухні байдужим, а от для тих, хто тільки - тільки з нею знайомиться воно стане смачною і приємною несподіванкою. Ніжність рису доповнюється злегка пікантним і гіркуватим смаком артишоків, які раніше вважалися афродизіаком і були привілеєм аристократів. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування різотто з артишоками і ви зрозумієте наскільки це смачно.
Інгредієнти:
копчений лосось - 80 г;
рис - 1 ст.;
консервовані артишоки - 150 г;
цибулина - 1 шт.;
сир - 2 ст. ложки;
курячий бульйон - 25 ст.;
спеції;
свіжа петрушка - 2 ст. ложки;
лавровий лист - 1 шт.;
часник - 1 зубчик;
масло вершкове - 3 ст. ложки;
оливкова олія - 3 ст. ложки.
Приготування
Цибулю чистимо, дрібненько шаткуємо, а часник видавлюємо через землянку і пасеруємо овочі на розігрітій оливковій маслечко до прозорості протягом хвилини. Висипаємо В каструлю промитий рис, перемішуємо з маслом і злегка обсмажуємо крупу. Потім поступово вливаємо курячий бульйон і даємо йому закипіти. Далі кидаємо лавровий листочок, зменшуємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою і готуємо різотто 25 хвилин до тих пір, поки рис не стане м'яким. Після цього знімаємо каструлю з вогню, дістаємо лаврушечку і викидаємо її. Заправляємо блюдо сиром, кладемо шматочок вершкового масла і перчимо за смаком. Копченого лосося ріжемо шматочками, консервовані артишоки шаткуємо четвертинками, а зелень петрушки подрібнюємо. Додаємо всі компоненти в рис, перемішуємо і подаємо страву.
Інгредієнти:
оливкова олія - 2 ст. ложки;
рис - 2 ст.;
червоне вино - 05 ст.;
цибулина - 1 шт.;
курячий бульйон - 6 ст.;
сир - 100 г;
баранина смажена - 300 г;
часник - 1 зубчик;
мариновані артишоки - 150 р.
Приготування
Оливкова і вершкове масло розігріваємо на середньому вогні, викладаємо нашатковану цибулю і обсмажуємо його 2-3 хвилинки. Потім викладаємо попередньо промитий рис, перемішуємо і злегка пасеруємо 1 хвилину. Далі вливаємо вино і чекаємо, поки рис повністю його вбере. Після цього поступово додаємо бульйон, готуємо рис до м'якості, вимикаємо вогонь, додаємо тертий сир, смажену баранину, видавлюємо через прес часник і кладемо мариновані артишоки. Все перемішуємо і подаємо різотто на підігрітих порційних тарілках.
Різотто з артишоками і копченим лососем
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю чистимо, дрібненько шаткуємо, а часник видавлюємо через землянку і пасеруємо овочі на розігрітій оливковій маслечко до прозорості протягом хвилини. Висипаємо В каструлю промитий рис, перемішуємо з маслом і злегка обсмажуємо крупу. Потім поступово вливаємо курячий бульйон і даємо йому закипіти. Далі кидаємо лавровий листочок, зменшуємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою і готуємо різотто 25 хвилин до тих пір, поки рис не стане м'яким. Після цього знімаємо каструлю з вогню, дістаємо лаврушечку і викидаємо її. Заправляємо блюдо сиром, кладемо шматочок вершкового масла і перчимо за смаком. Копченого лосося ріжемо шматочками, консервовані артишоки шаткуємо четвертинками, а зелень петрушки подрібнюємо. Додаємо всі компоненти в рис, перемішуємо і подаємо страву.
Різотто з артишоками і бараниною
Інгредієнти:
Приготування
Оливкова і вершкове масло розігріваємо на середньому вогні, викладаємо нашатковану цибулю і обсмажуємо його 2-3 хвилинки. Потім викладаємо попередньо промитий рис, перемішуємо і злегка пасеруємо 1 хвилину. Далі вливаємо вино і чекаємо, поки рис повністю його вбере. Після цього поступово додаємо бульйон, готуємо рис до м'якості, вимикаємо вогонь, додаємо тертий сир, смажену баранину, видавлюємо через прес часник і кладемо мариновані артишоки. Все перемішуємо і подаємо різотто на підігрітих порційних тарілках.
Рекомендуємо добрі рецепти
Різотто з шинкою
Різотто - популярне італійське блюдо, яке готується з рису з додаванням різноманітних овочів або м'яса. І сьогодні мова піде про дивовижному різотто
Різотто з мідіями
Різотто - смачне блюдо італійської кухні, яку готують в глибокій сковороді з грубозернистого рису. А доповненням до нього можуть виступати м'ясо,
Різотто з печерицями
Різотто - популярне італійське блюдо, приготоване з спеціальних сортів рису. Його роблять з додаванням м'яса, овочів, грибів. І зараз ми поділимося з
Різотто з білими грибами
Різотто - смачне італійське блюдо, яке готується з рису з додаванням різних інгредієнтів. І сьогодні мова піде про різотто з білими грибами, яке
Різотто у вершковому соусі
Різотто - популярна страва італійської кухні, яку готують із спеціальних сортів рису. І сьогодні ми розповімо, як зробити різотто у вершковому соусі.
Різотто з кукурудзою - рецепт
Різотто - відоме італійське блюдо, варіантів створення якого в даний час дуже багато. І в нашій сьогоднішній статті ми познайомимо вас з цікавими