Різотто з артишоками - це таке блюдо, яке не залишить жодного любителя італійської кухні байдужим, а от для тих, хто тільки - тільки з нею знайомиться воно стане смачною і приємною несподіванкою. Ніжність рису доповнюється злегка пікантним і гіркуватим смаком артишоків, які раніше вважалися афродизіаком і були привілеєм аристократів. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування різотто з артишоками і ви зрозумієте наскільки це смачно.
Різотто з артишоками і копченим лососем
Інгредієнти: копчений лосось - 80 г; рис - 1 ст.; консервовані артишоки - 150 г; цибулина - 1 шт.; сир - 2 ст. ложки; курячий бульйон - 25 ст.; спеції; свіжа петрушка - 2 ст. ложки; лавровий лист - 1 шт.; часник - 1 зубчик; масло вершкове - 3 ст. ложки; оливкова олія - 3 ст. ложки. Приготування Цибулю чистимо, дрібненько шаткуємо, а часник видавлюємо через землянку і пасеруємо овочі на розігрітій оливковій маслечко до прозорості протягом хвилини. Висипаємо В каструлю промитий рис, перемішуємо з маслом і злегка обсмажуємо крупу. Потім поступово вливаємо курячий бульйон і даємо йому закипіти. Далі кидаємо лавровий листочок, зменшуємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою і готуємо різотто 25 хвилин до тих пір, поки рис не стане м'яким. Після цього знімаємо каструлю з вогню, дістаємо лаврушечку і викидаємо її. Заправляємо блюдо сиром, кладемо шматочок вершкового масла і перчимо за смаком. Копченого лосося ріжемо шматочками, консервовані артишоки шаткуємо четвертинками, а зелень петрушки подрібнюємо. Додаємо всі компоненти в рис, перемішуємо і подаємо страву.
Різотто з артишоками і бараниною
Інгредієнти: оливкова олія - 2 ст. ложки; рис - 2 ст.; червоне вино - 05 ст.; цибулина - 1 шт.; курячий бульйон - 6 ст.; сир - 100 г; баранина смажена - 300 г; часник - 1 зубчик; мариновані артишоки - 150 р. Приготування Оливкова і вершкове масло розігріваємо на середньому вогні, викладаємо нашатковану цибулю і обсмажуємо його 2-3 хвилинки. Потім викладаємо попередньо промитий рис, перемішуємо і злегка пасеруємо 1 хвилину. Далі вливаємо вино і чекаємо, поки рис повністю його вбере. Після цього поступово додаємо бульйон, готуємо рис до м'якості, вимикаємо вогонь, додаємо тертий сир, смажену баранину, видавлюємо через прес часник і кладемо мариновані артишоки. Все перемішуємо і подаємо різотто на підігрітих порційних тарілках.