Вернуться назад Распечатать

Різотто з артишоками

Різотто з артишоками
Різотто з артишоками - це таке блюдо, яке не залишить жодного любителя італійської кухні байдужим, а от для тих, хто тільки - тільки з нею знайомиться воно стане смачною і приємною несподіванкою. Ніжність рису доповнюється злегка пікантним і гіркуватим смаком артишоків, які раніше вважалися афродизіаком і були привілеєм аристократів. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування різотто з артишоками і ви зрозумієте наскільки це смачно.

Різотто з артишоками і копченим лососем


Інгредієнти:

  • копчений лосось - 80 г;

  • рис - 1 ст.;

  • консервовані артишоки - 150 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • сир - 2 ст. ложки;

  • курячий бульйон - 25 ст.;

  • спеції;

  • свіжа петрушка - 2 ст. ложки;

  • лавровий лист - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • масло вершкове - 3 ст. ложки;

  • оливкова олія - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Цибулю чистимо, дрібненько шаткуємо, а часник видавлюємо через землянку і пасеруємо овочі на розігрітій оливковій маслечко до прозорості протягом хвилини. Висипаємо В каструлю промитий рис, перемішуємо з маслом і злегка обсмажуємо крупу. Потім поступово вливаємо курячий бульйон і даємо йому закипіти. Далі кидаємо лавровий листочок, зменшуємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою і готуємо різотто 25 хвилин до тих пір, поки рис не стане м'яким. Після цього знімаємо каструлю з вогню, дістаємо лаврушечку і викидаємо її. Заправляємо блюдо сиром, кладемо шматочок вершкового масла і перчимо за смаком. Копченого лосося ріжемо шматочками, консервовані артишоки шаткуємо четвертинками, а зелень петрушки подрібнюємо. Додаємо всі компоненти в рис, перемішуємо і подаємо страву.

    Різотто з артишоками і бараниною


    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • рис - 2 ст.;

  • червоне вино - 05 ст.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • курячий бульйон - 6 ст.;

  • сир - 100 г;

  • баранина смажена - 300 г;

  • часник - 1 зубчик;

  • мариновані артишоки - 150 р.


  • Різотто з артишоками
    Приготування
    Оливкова і вершкове масло розігріваємо на середньому вогні, викладаємо нашатковану цибулю і обсмажуємо його 2-3 хвилинки. Потім викладаємо попередньо промитий рис, перемішуємо і злегка пасеруємо 1 хвилину. Далі вливаємо вино і чекаємо, поки рис повністю його вбере. Після цього поступово додаємо бульйон, готуємо рис до м'якості, вимикаємо вогонь, додаємо тертий сир, смажену баранину, видавлюємо через прес часник і кладемо мариновані артишоки. Все перемішуємо і подаємо різотто на підігрітих порційних тарілках.