Різотто з шинкою
Не можна сказати, що приготування різотто не зажадає від вас особливої техніки, навпаки, напевно вам доведеться спалити не одну порцію рису, перед тим, як на тарілки з'явиться що-небудь нагадує знамениту італійську рисову кашу, але нехай труднощі не бентежать вас, адже результат безумовно варто того. Як приготувати різотто з шинкою, ми розповімо далі.
Інгредієнти:
біле сухе вино - 1 ст.;
рис арборіо - 400 г;
подрібнена м'ята - 2 ст. ложки;
заморожений зелений горошок - 2/3 ст.;
курячий бульйон - 1 л;
тертий пармезан - 25 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
шинка - 250 г;
терта лимонна цедра - 1 ч. ложка;
печериці - 200 р.
Приготування
Бульйон разом зі склянкою вина виливаємо в каструлю і доводимо до кипіння. Знімаємо каструлю з вогню і намагаємося зберегти курячий бульйон у теплі протягом усього часу приготування, періодично знову повертаючи каструлю на вогонь.
У сотейнику розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю і часник близько 2 хвилин. Додаємо до пассеровке рис і смажимо все разом ще хвилину. Заливаємо рис склянкою бульйону і чекаємо. поки він не вбере в себе всю вологу, після чого вливаємо другий стакан і так далі, до тих пір, поки крупа не буде готова (близько 15 хвилин). При цьому різотто слід безперервно помішувати весь час готування, а потім приправити тертим пармезаном. Готову страву буде стікати з ложки немов лава.
Шинку нарізаємо кубиками, гриби - пластинками, обсмажуємо обидва інгредієнти разом і додаємо до різотто. Доповнюємо блюдо м'ятою, горошком, лимонною цедрою і подаємо до столу.
Інгредієнти:
курячий бульйон - 1 1/2 л;
оливкова олія -1 ст. ложка;
шинка - 4 скибочки;
цибуля-порей - 1 шт.;
селера - 1 стебло;
рис для різотто - 300 г;
біле вино - 125 мл;
тертий пармезан - 50 г;
зелену цибулю.
Приготування
Бульйон підігріваємо і намагаємося зберегти максимально теплим. У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізану шинку до золотистого кольору. Готову шинку прибираємо, а на її місце кладемо подрібнену селеру і цибулю-порей. Обсмажуємо їх разом 5-7 хвилин, після чого додаємо рис і продовжуємо готування ще хвилину.
Заливаємо вміст сковороди вином і склянкою бульйону. Як тільки рис вбере рідину, підливаємо ще порцію бульйону і так повторюємо до тих пір, поки бульйон не закінчиться. Готове різотто приправляємо тертим пармезаном, додаємо обсмажену шинку і зелений лук.
Рецепт різотто з шинкою і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Бульйон разом зі склянкою вина виливаємо в каструлю і доводимо до кипіння. Знімаємо каструлю з вогню і намагаємося зберегти курячий бульйон у теплі протягом усього часу приготування, періодично знову повертаючи каструлю на вогонь.
У сотейнику розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю і часник близько 2 хвилин. Додаємо до пассеровке рис і смажимо все разом ще хвилину. Заливаємо рис склянкою бульйону і чекаємо. поки він не вбере в себе всю вологу, після чого вливаємо другий стакан і так далі, до тих пір, поки крупа не буде готова (близько 15 хвилин). При цьому різотто слід безперервно помішувати весь час готування, а потім приправити тертим пармезаном. Готову страву буде стікати з ложки немов лава.
Шинку нарізаємо кубиками, гриби - пластинками, обсмажуємо обидва інгредієнти разом і додаємо до різотто. Доповнюємо блюдо м'ятою, горошком, лимонною цедрою і подаємо до столу.
Різотто з шинкою, селерою і пармезаном
Інгредієнти:
Приготування
Бульйон підігріваємо і намагаємося зберегти максимально теплим. У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізану шинку до золотистого кольору. Готову шинку прибираємо, а на її місце кладемо подрібнену селеру і цибулю-порей. Обсмажуємо їх разом 5-7 хвилин, після чого додаємо рис і продовжуємо готування ще хвилину.
Заливаємо вміст сковороди вином і склянкою бульйону. Як тільки рис вбере рідину, підливаємо ще порцію бульйону і так повторюємо до тих пір, поки бульйон не закінчиться. Готове різотто приправляємо тертим пармезаном, додаємо обсмажену шинку і зелений лук.
Рекомендуємо добрі рецепти
Різотто з морепродуктами в мультиварці
Різотто - популярне італійське блюдо, яке готується з спеціальних сортів рису при постійному помішуванні і порційному додавання бульйону. І сьогодні
Різотто з артишоками
Різотто - це популярне блюдо італійської кухні, яке готується з рису з додаванням різних овочів. І сьогодні мова піде про різотто з артишоками.
Різотто з мідіями
Різотто - смачне блюдо італійської кухні, яку готують в глибокій сковороді з грубозернистого рису. А доповненням до нього можуть виступати м'ясо,
Різотто зі шпинатом
Різотто - смачне італійське блюдо зі спеціальних сортів рису. Його можна готувати з додаванням м'яса або овочів, а також буває солодке різотто. Але
Різотто з печерицями
Різотто - популярне італійське блюдо, приготоване з спеціальних сортів рису. Його роблять з додаванням м'яса, овочів, грибів. І зараз ми поділимося з
Різотто з кукурудзою - рецепт
Різотто - відоме італійське блюдо, варіантів створення якого в даний час дуже багато. І в нашій сьогоднішній статті ми познайомимо вас з цікавими