Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Різотто з шинкою

Різотто з шинкою

4-01-2015, 20:11
1 432
Різотто з шинкою
Не можна сказати, що приготування різотто не зажадає від вас особливої техніки, навпаки, напевно вам доведеться спалити не одну порцію рису, перед тим, як на тарілки з'явиться що-небудь нагадує знамениту італійську рисову кашу, але нехай труднощі не бентежать вас, адже результат безумовно варто того. Як приготувати різотто з шинкою, ми розповімо далі.

Рецепт різотто з шинкою і сиром


Інгредієнти:

  • біле сухе вино - 1 ст.;

  • рис арборіо - 400 г;

  • подрібнена м'ята - 2 ст. ложки;

  • заморожений зелений горошок - 2/3 ст.;

  • курячий бульйон - 1 л;

  • тертий пармезан - 25 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • шинка - 250 г;

  • терта лимонна цедра - 1 ч. ложка;

  • печериці - 200 р.


  • Приготування
    Бульйон разом зі склянкою вина виливаємо в каструлю і доводимо до кипіння. Знімаємо каструлю з вогню і намагаємося зберегти курячий бульйон у теплі протягом усього часу приготування, періодично знову повертаючи каструлю на вогонь.
    У сотейнику розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю і часник близько 2 хвилин. Додаємо до пассеровке рис і смажимо все разом ще хвилину. Заливаємо рис склянкою бульйону і чекаємо. поки він не вбере в себе всю вологу, після чого вливаємо другий стакан і так далі, до тих пір, поки крупа не буде готова (близько 15 хвилин). При цьому різотто слід безперервно помішувати весь час готування, а потім приправити тертим пармезаном. Готову страву буде стікати з ложки немов лава.
    Шинку нарізаємо кубиками, гриби - пластинками, обсмажуємо обидва інгредієнти разом і додаємо до різотто. Доповнюємо блюдо м'ятою, горошком, лимонною цедрою і подаємо до столу.

    Різотто з шинкою, селерою і пармезаном


    Інгредієнти:

  • курячий бульйон - 1 1/2 л;

  • оливкова олія -1 ст. ложка;

  • шинка - 4 скибочки;

  • цибуля-порей - 1 шт.;

  • селера - 1 стебло;

  • рис для різотто - 300 г;

  • біле вино - 125 мл;

  • тертий пармезан - 50 г;

  • Різотто з шинкою

  • зелену цибулю.


  • Приготування
    Бульйон підігріваємо і намагаємося зберегти максимально теплим. У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізану шинку до золотистого кольору. Готову шинку прибираємо, а на її місце кладемо подрібнену селеру і цибулю-порей. Обсмажуємо їх разом 5-7 хвилин, після чого додаємо рис і продовжуємо готування ще хвилину.
    Заливаємо вміст сковороди вином і склянкою бульйону. Як тільки рис вбере рідину, підливаємо ще порцію бульйону і так повторюємо до тих пір, поки бульйон не закінчиться. Готове різотто приправляємо тертим пармезаном, додаємо обсмажену шинку і зелений лук.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Різотто з морепродуктами в мультиварці
    Різотто з морепродуктами в мультиварці
    Різотто - популярне італійське блюдо, яке готується з спеціальних сортів рису при постійному помішуванні і порційному додавання бульйону. І сьогодні
    Різотто з артишоками
    Різотто з артишоками
    Різотто - це популярне блюдо італійської кухні, яке готується з рису з додаванням різних овочів. І сьогодні мова піде про різотто з артишоками.
    Різотто з мідіями
    Різотто з мідіями
    Різотто - смачне блюдо італійської кухні, яку готують в глибокій сковороді з грубозернистого рису. А доповненням до нього можуть виступати м'ясо,
    Різотто зі шпинатом
    Різотто зі шпинатом
    Різотто - смачне італійське блюдо зі спеціальних сортів рису. Його можна готувати з додаванням м'яса або овочів, а також буває солодке різотто. Але
    Різотто з печерицями
    Різотто з печерицями
    Різотто - популярне італійське блюдо, приготоване з спеціальних сортів рису. Його роблять з додаванням м'яса, овочів, грибів. І зараз ми поділимося з
    Різотто з кукурудзою - рецепт
    Різотто з кукурудзою - рецепт
    Різотто - відоме італійське блюдо, варіантів створення якого в даний час дуже багато. І в нашій сьогоднішній статті ми познайомимо вас з цікавими