Не можна сказати, що приготування різотто не зажадає від вас особливої техніки, навпаки, напевно вам доведеться спалити не одну порцію рису, перед тим, як на тарілки з'явиться що-небудь нагадує знамениту італійську рисову кашу, але нехай труднощі не бентежать вас, адже результат безумовно варто того. Як приготувати різотто з шинкою, ми розповімо далі.
Рецепт різотто з шинкою і сиром
Інгредієнти: біле сухе вино - 1 ст.; рис арборіо - 400 г; подрібнена м'ята - 2 ст. ложки; заморожений зелений горошок - 2/3 ст.; курячий бульйон - 1 л; тертий пармезан - 25 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; шинка - 250 г; терта лимонна цедра - 1 ч. ложка; печериці - 200 р. Приготування Бульйон разом зі склянкою вина виливаємо в каструлю і доводимо до кипіння. Знімаємо каструлю з вогню і намагаємося зберегти курячий бульйон у теплі протягом усього часу приготування, періодично знову повертаючи каструлю на вогонь.
У сотейнику розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю і часник близько 2 хвилин. Додаємо до пассеровке рис і смажимо все разом ще хвилину. Заливаємо рис склянкою бульйону і чекаємо. поки він не вбере в себе всю вологу, після чого вливаємо другий стакан і так далі, до тих пір, поки крупа не буде готова (близько 15 хвилин). При цьому різотто слід безперервно помішувати весь час готування, а потім приправити тертим пармезаном. Готову страву буде стікати з ложки немов лава.
Шинку нарізаємо кубиками, гриби - пластинками, обсмажуємо обидва інгредієнти разом і додаємо до різотто. Доповнюємо блюдо м'ятою, горошком, лимонною цедрою і подаємо до столу.
Різотто з шинкою, селерою і пармезаном
Інгредієнти: курячий бульйон - 1 1/2 л; оливкова олія -1 ст. ложка; шинка - 4 скибочки; цибуля-порей - 1 шт.; селера - 1 стебло; рис для різотто - 300 г; біле вино - 125 мл; тертий пармезан - 50 г; зелену цибулю. Приготування Бульйон підігріваємо і намагаємося зберегти максимально теплим. У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізану шинку до золотистого кольору. Готову шинку прибираємо, а на її місце кладемо подрібнену селеру і цибулю-порей. Обсмажуємо їх разом 5-7 хвилин, після чого додаємо рис і продовжуємо готування ще хвилину.
Заливаємо вміст сковороди вином і склянкою бульйону. Як тільки рис вбере рідину, підливаємо ще порцію бульйону і так повторюємо до тих пір, поки бульйон не закінчиться. Готове різотто приправляємо тертим пармезаном, додаємо обсмажену шинку і зелений лук.