Різотто з морепродуктами в мультиварці
Секрет приготування різотто полягає в постійному помішуванні рису, в процесі порційного додавання бульйону. Крохмаль, що виділяється в процесі готування рисовими зернами стає в'язким, а сам рис креязикам. В мультиварці повторити таку техніку до дрібниць не вийде, від того і смак страви, і його текстура, будуть іншими.
Існує величезна різноманітність рецептів різотто і сьогодні ми зупинимо свою увагу на одному з них.
Інгредієнти:
біле сухе вино - 310 мл;
мідії - 500 г;
рибний бульйон - 125 л;
шафран - 1/4 ч. ложки;
вершкове масло - 40 г;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
креветки - 500 г;
кальмари - 2 тушки;
часник - 2 зубчики;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
рис арборіо - 440 г;
томатна паста - 1 /2 ст.;
петрушка;
тертий пармезан - 3-4 ст. ложки.
Приготування
Перед тим, як приготувати різотто з морепродуктами в мультиварці, нам необхідно буде зайнятися самими морепродуктів. Мідій слід очистити від "борідок", кальмарів - від нутрощів і покриває тушку плівки. Тушки кальмарів слід нарізати великими кільцями.
В розігрітій чашу мультиварки змішуємо оливкову і соняшникову олію, обсмажуємо на ньому спочатку цибулю з часником до прозорості, використовуючи режим "Смаження", або "Випічка". До смаженій цибулі додаємо шафран і рис, перемішуємо і продовжуємо готування ще 3-4 хвилини. Змішуємо рибний бульйон з вином і ділимо рідину на 5 однакових порцій. Заливаємо в чашу мультиварки першу порцію бульйону, накриваємо пристрій кришкою і включаємо режим "Плов". Варимо рис до повного випаровування вологи, перемішавши один раз.
Повторюємо процедуру з усіма наступними порціями рідини, намагаючись як можна частіше помішувати рис. В середині готування додаємо томатну пасту. З останньою порцією бульйону додаємо морепродукти і гарненько перемішуємо. Через пару хвилин заправляємо блюдо тертим сиром, ретельно перемішуємо і подаємо, посипавши петрушкою.
Інгредієнти:
оливкова олія - 2-3 ст. ложки;
креветки - 450 г;
філе сібаса - 450 г;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 4 зубчики;
овочевий бульйон - 2 л;
рис - 675 г;
біле вино - 500 мл;
помідори - 6 шт.;
петрушка;
лимон.
Приготування
У чашу мультиварки розігріваємо масло й обсмажуємо цибулю з часником. Як тільки цибуля став прозорим, додаємо до нього томати і чекаємо, поки вони перетворяться на пюре. У томатний соус засипаємо рис і перемішуємо. Готуємо рис пару хвилин (режим "Плов"), потім заливаємо його вином два підходи, кожен лише після того, як випарується попередній. Те ж саме повторюємо з бульйоном, додавши морепродукти. Різотто з морепродуктами і білим вином в мультиварці подаємо з зеленню і лимоном.
Існує величезна різноманітність рецептів різотто і сьогодні ми зупинимо свою увагу на одному з них.
Рецепт приготування різотто з морепродуктами в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати різотто з морепродуктами в мультиварці, нам необхідно буде зайнятися самими морепродуктів. Мідій слід очистити від "борідок", кальмарів - від нутрощів і покриває тушку плівки. Тушки кальмарів слід нарізати великими кільцями.
В розігрітій чашу мультиварки змішуємо оливкову і соняшникову олію, обсмажуємо на ньому спочатку цибулю з часником до прозорості, використовуючи режим "Смаження", або "Випічка". До смаженій цибулі додаємо шафран і рис, перемішуємо і продовжуємо готування ще 3-4 хвилини. Змішуємо рибний бульйон з вином і ділимо рідину на 5 однакових порцій. Заливаємо в чашу мультиварки першу порцію бульйону, накриваємо пристрій кришкою і включаємо режим "Плов". Варимо рис до повного випаровування вологи, перемішавши один раз.
Повторюємо процедуру з усіма наступними порціями рідини, намагаючись як можна частіше помішувати рис. В середині готування додаємо томатну пасту. З останньою порцією бульйону додаємо морепродукти і гарненько перемішуємо. Через пару хвилин заправляємо блюдо тертим сиром, ретельно перемішуємо і подаємо, посипавши петрушкою.
Різотто з креветками в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
У чашу мультиварки розігріваємо масло й обсмажуємо цибулю з часником. Як тільки цибуля став прозорим, додаємо до нього томати і чекаємо, поки вони перетворяться на пюре. У томатний соус засипаємо рис і перемішуємо. Готуємо рис пару хвилин (режим "Плов"), потім заливаємо його вином два підходи, кожен лише після того, як випарується попередній. Те ж саме повторюємо з бульйоном, додавши морепродукти. Різотто з морепродуктами і білим вином в мультиварці подаємо з зеленню і лимоном.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рис з креветками в мультиварці
З рису і креветок можна приготувати дуже багато смачних страв, особливо якщо у вас є мультиварка. Яких? Плов, паелья, різотто - це, мабуть,
Різотто з грибами - рецепт
Різотто відноситься до італійської кухні. Це страва має великий смаковими діапазоном, оскільки може готується з абсолютно різними інгредієнтами. Ось,
Різотто з шинкою
Різотто - популярне італійське блюдо, яке готується з рису з додаванням різноманітних овочів або м'яса. І сьогодні мова піде про дивовижному різотто
Різотто з мідіями
Різотто - смачне блюдо італійської кухні, яку готують в глибокій сковороді з грубозернистого рису. А доповненням до нього можуть виступати м'ясо,
Різотто з печерицями
Різотто - популярне італійське блюдо, приготоване з спеціальних сортів рису. Його роблять з додаванням м'яса, овочів, грибів. І зараз ми поділимося з
Різотто з кукурудзою - рецепт
Різотто - відоме італійське блюдо, варіантів створення якого в даний час дуже багато. І в нашій сьогоднішній статті ми познайомимо вас з цікавими