Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рис з креветками в мультиварці

Рис з креветками в мультиварці

19-01-2015, 12:24
812
Рис з креветками в мультиварці
Зазвичай для молодих господинь особливу трудність представляє приготування рису: то він недоваренний, то навпаки - занадто клейкий, то води занадто багато, а часом мало. З усіма труднощами приготування цієї, і не тільки, крупи з легкістю справляється мультиварка, кулінарні можливості якої не примушують в собі сумніватися. Спеціально для власниць цього хитрого девайса ми і створили статтю, що зібрала у своїх межах все дуже смачні страви з рису і креветок в мультиварці, які ви обов'язково повинні випробувати на практиці.

Плов з креветками в мультиварці


Інгредієнти:

  • рис - 1 склянка;

  • креветки - 400 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • суміш спецій для плову - 1 ст. ложка;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Овочі чистимо і подрібнюємо, обсмажуємо на рослинному маслі в режимі «Випічка» до золотистого кольору. Далі додаємо очищені креветки, подрібнений часник і спеції. Останнім у чашу мультиварки йде рис, і вода (у співвідношенні 1:2). Залишилося лише включити режим «Плов» і насолоджуватися смачною стравою після звукового сигналу.

    Різотто з креветками в мультиварці


    Інгредієнти:

  • рис круглий - 1 ст.;

  • бульйон (рибний) - 2 ст.;

  • креветки - 200 г;

  • масло вершкове - 50 г;

  • цибуля шалот - 1 шт.;

  • сир «Пармезан» (тертий) - жменя;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    У чашу мультиварки розтоплюємо вершкове масло і підсмажити до прозорості нарізану цибулю. Далі додаємо рис і один ополоник бульйону, переводимо мультиварку в режим «Плов» і готуємо, поки вся рідина не випарується, як тільки це відбудеться - підливаємо ще бульйону і знову чекаємо. Повторюємо процедуру до тих пір, поки не витрачений весь бульйон. Зверніть увагу на те, що готове різотто повинно бути рідким і тягучим, не слипшимся, а нагадує рідку молочну кашу. На цьому етапі різотто можна солити і присмачувати пармезаном. Поїдати відразу ж, з пилу з жару.

    Паелья з креветками в мультиварці


    Інгредієнти:

  • рис дліннозерновой - 2 ст.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • креветки - 200 г;
  • Рис з креветками в мультиварці

  • мідії (в раковинах) - 100 г;

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • паприка, шафран, сіль - за смаком.


  • Приготування
    Цибулю нарізаємо, пасеруємо на оливковій олії разом з часником, додаємо креветки і мідії, заливаємо воду (в 2 рази більше, ніж крупи) і в останню чергу закладаємо промитий рис і спеції. Виставляємо режим «Плов» і чекаємо сигналу про закінчення готування. Ось так просто можна приготувати рис з креветками в мультиварці. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Плов з креветками
    Плов з креветками
    Якщо ви любите морепродукти, тоді наші сьогоднішні рецепти для вас. Давайте розберемося, як приготувати плов з креветками - вишукане й делікатесне
    Плов з мідіями в мультиварці
    Плов з мідіями в мультиварці
    Плов - знайоме страви азіатської кухні, яке за традицією готують з баранини або яловичини. Але сьогодні ми пропонуємо вам зробити незвичайний плов з
    Різотто з морепродуктами в мультиварці
    Різотто з морепродуктами в мультиварці
    Різотто - популярне італійське блюдо, яке готується з спеціальних сортів рису при постійному помішуванні і порційному додавання бульйону. І сьогодні
    Різотто з грибами - рецепт
    Різотто з грибами - рецепт
    Різотто відноситься до італійської кухні. Це страва має великий смаковими діапазоном, оскільки може готується з абсолютно різними інгредієнтами. Ось,
    Різотто з креветками
    Різотто з креветками
    Неможливо уявити італійську кухню без різотто. Видів цієї страви дуже багато і у кожного є свої тонкощі в приготуванні. Ми пропонуємо вам спробувати
    Різотто з мідіями
    Різотто з мідіями
    Різотто - смачне блюдо італійської кухні, яку готують в глибокій сковороді з грубозернистого рису. А доповненням до нього можуть виступати м'ясо,