Рис з креветками в мультиварці
Зазвичай для молодих господинь особливу трудність представляє приготування рису: то він недоваренний, то навпаки - занадто клейкий, то води занадто багато, а часом мало. З усіма труднощами приготування цієї, і не тільки, крупи з легкістю справляється мультиварка, кулінарні можливості якої не примушують в собі сумніватися. Спеціально для власниць цього хитрого девайса ми і створили статтю, що зібрала у своїх межах все дуже смачні страви з рису і креветок в мультиварці, які ви обов'язково повинні випробувати на практиці.
Інгредієнти:
рис - 1 склянка;
креветки - 400 г;
цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
часник - 1 зубчик;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
суміш спецій для плову - 1 ст. ложка;
сіль - за смаком.
Приготування
Овочі чистимо і подрібнюємо, обсмажуємо на рослинному маслі в режимі «Випічка» до золотистого кольору. Далі додаємо очищені креветки, подрібнений часник і спеції. Останнім у чашу мультиварки йде рис, і вода (у співвідношенні 1:2). Залишилося лише включити режим «Плов» і насолоджуватися смачною стравою після звукового сигналу.
Інгредієнти:
рис круглий - 1 ст.;
бульйон (рибний) - 2 ст.;
креветки - 200 г;
масло вершкове - 50 г;
цибуля шалот - 1 шт.;
сир «Пармезан» (тертий) - жменя;
сіль - за смаком.
Приготування
У чашу мультиварки розтоплюємо вершкове масло і підсмажити до прозорості нарізану цибулю. Далі додаємо рис і один ополоник бульйону, переводимо мультиварку в режим «Плов» і готуємо, поки вся рідина не випарується, як тільки це відбудеться - підливаємо ще бульйону і знову чекаємо. Повторюємо процедуру до тих пір, поки не витрачений весь бульйон. Зверніть увагу на те, що готове різотто повинно бути рідким і тягучим, не слипшимся, а нагадує рідку молочну кашу. На цьому етапі різотто можна солити і присмачувати пармезаном. Поїдати відразу ж, з пилу з жару.
Інгредієнти:
рис дліннозерновой - 2 ст.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
креветки - 200 г;
мідії (в раковинах) - 100 г;
оливкова олія - 3 ст. ложки;
паприка, шафран, сіль - за смаком.
Приготування
Цибулю нарізаємо, пасеруємо на оливковій олії разом з часником, додаємо креветки і мідії, заливаємо воду (в 2 рази більше, ніж крупи) і в останню чергу закладаємо промитий рис і спеції. Виставляємо режим «Плов» і чекаємо сигналу про закінчення готування. Ось так просто можна приготувати рис з креветками в мультиварці. Приємного апетиту!
Плов з креветками в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Овочі чистимо і подрібнюємо, обсмажуємо на рослинному маслі в режимі «Випічка» до золотистого кольору. Далі додаємо очищені креветки, подрібнений часник і спеції. Останнім у чашу мультиварки йде рис, і вода (у співвідношенні 1:2). Залишилося лише включити режим «Плов» і насолоджуватися смачною стравою після звукового сигналу.
Різотто з креветками в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
У чашу мультиварки розтоплюємо вершкове масло і підсмажити до прозорості нарізану цибулю. Далі додаємо рис і один ополоник бульйону, переводимо мультиварку в режим «Плов» і готуємо, поки вся рідина не випарується, як тільки це відбудеться - підливаємо ще бульйону і знову чекаємо. Повторюємо процедуру до тих пір, поки не витрачений весь бульйон. Зверніть увагу на те, що готове різотто повинно бути рідким і тягучим, не слипшимся, а нагадує рідку молочну кашу. На цьому етапі різотто можна солити і присмачувати пармезаном. Поїдати відразу ж, з пилу з жару.
Паелья з креветками в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю нарізаємо, пасеруємо на оливковій олії разом з часником, додаємо креветки і мідії, заливаємо воду (в 2 рази більше, ніж крупи) і в останню чергу закладаємо промитий рис і спеції. Виставляємо режим «Плов» і чекаємо сигналу про закінчення готування. Ось так просто можна приготувати рис з креветками в мультиварці. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Плов з креветками
Якщо ви любите морепродукти, тоді наші сьогоднішні рецепти для вас. Давайте розберемося, як приготувати плов з креветками - вишукане й делікатесне
Плов з мідіями в мультиварці
Плов - знайоме страви азіатської кухні, яке за традицією готують з баранини або яловичини. Але сьогодні ми пропонуємо вам зробити незвичайний плов з
Різотто з морепродуктами в мультиварці
Різотто - популярне італійське блюдо, яке готується з спеціальних сортів рису при постійному помішуванні і порційному додавання бульйону. І сьогодні
Різотто з грибами - рецепт
Різотто відноситься до італійської кухні. Це страва має великий смаковими діапазоном, оскільки може готується з абсолютно різними інгредієнтами. Ось,
Різотто з креветками
Неможливо уявити італійську кухню без різотто. Видів цієї страви дуже багато і у кожного є свої тонкощі в приготуванні. Ми пропонуємо вам спробувати
Різотто з мідіями
Різотто - смачне блюдо італійської кухні, яку готують в глибокій сковороді з грубозернистого рису. А доповненням до нього можуть виступати м'ясо,