Зазвичай для молодих господинь особливу трудність представляє приготування рису: то він недоваренний, то навпаки - занадто клейкий, то води занадто багато, а часом мало. З усіма труднощами приготування цієї, і не тільки, крупи з легкістю справляється мультиварка, кулінарні можливості якої не примушують в собі сумніватися. Спеціально для власниць цього хитрого девайса ми і створили статтю, що зібрала у своїх межах все дуже смачні страви з рису і креветок в мультиварці, які ви обов'язково повинні випробувати на практиці.
Плов з креветками в мультиварці
Інгредієнти: рис - 1 склянка; креветки - 400 г; цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; часник - 1 зубчик; рослинне масло - 2 ст. ложки; суміш спецій для плову - 1 ст. ложка; сіль - за смаком. Приготування Овочі чистимо і подрібнюємо, обсмажуємо на рослинному маслі в режимі «Випічка» до золотистого кольору. Далі додаємо очищені креветки, подрібнений часник і спеції. Останнім у чашу мультиварки йде рис, і вода (у співвідношенні 1:2). Залишилося лише включити режим «Плов» і насолоджуватися смачною стравою після звукового сигналу.
Різотто з креветками в мультиварці
Інгредієнти: рис круглий - 1 ст.; бульйон (рибний) - 2 ст.; креветки - 200 г; масло вершкове - 50 г; цибуля шалот - 1 шт.; сир «Пармезан» (тертий) - жменя; сіль - за смаком. Приготування У чашу мультиварки розтоплюємо вершкове масло і підсмажити до прозорості нарізану цибулю. Далі додаємо рис і один ополоник бульйону, переводимо мультиварку в режим «Плов» і готуємо, поки вся рідина не випарується, як тільки це відбудеться - підливаємо ще бульйону і знову чекаємо. Повторюємо процедуру до тих пір, поки не витрачений весь бульйон. Зверніть увагу на те, що готове різотто повинно бути рідким і тягучим, не слипшимся, а нагадує рідку молочну кашу. На цьому етапі різотто можна солити і присмачувати пармезаном. Поїдати відразу ж, з пилу з жару.
Паелья з креветками в мультиварці
Інгредієнти: рис дліннозерновой - 2 ст.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; часник - 2 зубчики; креветки - 200 г; мідії (в раковинах) - 100 г; оливкова олія - 3 ст. ложки; паприка, шафран, сіль - за смаком. Приготування Цибулю нарізаємо, пасеруємо на оливковій олії разом з часником, додаємо креветки і мідії, заливаємо воду (в 2 рази більше, ніж крупи) і в останню чергу закладаємо промитий рис і спеції. Виставляємо режим «Плов» і чекаємо сигналу про закінчення готування. Ось так просто можна приготувати рис з креветками в мультиварці. Приємного апетиту!