Різотто з куркою
Різотто - одне з найпопулярніших страв італійської кухні. Його можна робити з будь-якими інгредієнтами, і ми вирішили поділитися способами, як приготувати різотто з куркою, яка відмінно поєднується з усіма компонентами цієї страви.
Інгредієнти:
куряче філе - 300 г;
печериці - 200 г;
рис Арборіо» - 1 1/2 ст.;
цибуля - 1 шт.;
біле сухе вино - 1/2 ст.;
тертий «Пармезан» - 1/2 ст.;
рослинне масло - 1 ст. ложка;
курячий бульйон - 5 1/2 ст.;
сіль - 1 ч. ложка;
чорний перець - 1/4 ч. ложки;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
зелень петрушки - за смаком.
Приготування
Гриби наріжте тонкими пластинками, і обсмажте в казанку на вершковому маслі хвилин 5-10 щоб вони підрум'янилися. Потім додайте нарізану маленькими шматочками курку, перець, 1/4 ч. ложки солі і готуйте ще хвилин 10 періодично змішуючи.
Курку та гриби перекладіть в інший посуд, а в казанку розігрійте рослинну олію і обсмажте на маленькому вогні дрібно нашатковану цибулю протягом 5 хвилин. Потім відправте до нього рис і готуйте ще 2 хвилини. Курячий бульйон закип'ятити. До рису влийте вино, додайте залишки солі і продовжуйте нагрівати на вогні, поки рідина не вбереться. Потім додайте 1/2 склянки бульйону і продовжуйте готувати, весь час помішуючи, поки він не вбереться.
Рис повинен трохи кипіти, продовжуйте готувати його вливаючи по півсклянки бульйону і перемішуючи. Та рідина, яка не вбереться, стане в'язкою. Вмішайте до рису курку з грибами, тертий сир і подрібнену зелень петрушки. Прогрійте різотто з печерицями і куркою ще пару хвилин і подавайте.
Рецепт різотто з куркою і креветками сподобається тим, хто любить нестандартні поєднання і насичений смак.
Інгредієнти:
рис Арборіо» - 200 г;
кабачок - 1 шт.;
куряче філе - 250-300 г;
креветки - 500 г;
цибуля - 1 шт.;
курячий бульйон - 500 мл;
помідор - 1 шт.;
оливкова олія - для смаження;
часник - 3 зубчики.
Приготування
Дрібно поріжте цибулю і часник і обсмажте до прозорості на оливковій олії. Після цього відправте до них нарізане кубиками філе і готуйте ще 1 хвилину, щоб м'ясо зверху побіліло. Потім всипте рис, ретельно все перемішайте, влийте ополоник гарячого бульйону і, зробивши маленький вогонь, томіть страва до вбирання рідини. Виконайте теж саме з усім бульйоном, не забуваючи помішувати, щоб рис не підгорів. Коли він буде майже готовий, додайте нарізані кубиками кабачок і помідор, посоліть і поперчіть.
Через 5 хвилин додайте очищені креветки, випаруйте зайву рідину і подавайте різотто з креветками і куркою в гарячому вигляді.
Інгредієнти:
рис Арборіо» - 350 г;
філе куряче - 300 г;
перець болгарський - 1 шт.;
помідор - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
селера - 2 стебла;
цибуля - 1 шт.;
базилік - 4 гілочки;
«Пармезан» - 100 г;
м'ясний бульйон - 3 ст.;
сіль і чорний мелений перець - за смаком.
Приготування
Курку порізати невеликими кубиками і обсмажте в каструлі з товстим дном до золотистого кольору. Трохи посоліть, поперчіть і тушкуйте 10-15 хвилин, потім перекладіть на окрему тарілку.
Цибулю очистіть, дрібно наріжте і підсмажте до прозорості в тій же каструлі, де готувалася курка. Рис помийте, додайте до цибулі, ретельно перемішайте і прогрійте протягом декількох хвилин.
Бульйон закип'ятити, зменшіть вогонь і залишіть на плиті. Коли рис стане прозорим, влийте до нього трохи гарячого бульйону, перемішайте і дайте рідини вбратися.
Овочі помийте, поріжте невеликими шматочками і разом з філе перекладіть до рису, залийте залишками бульйону. Приправте сіллю, перцем, збільшіть вогонь і тушкуйте під закритою кришкою, періодично помішуючи. Хвилин за 10 до готовності додайте масло, що залишилося, 2/3 сиру і подрібнений базилік. Перед подачею посипте різотто з овочами залишками сиру.
Різотто з куркою і грибами
Інгредієнти:
Приготування
Гриби наріжте тонкими пластинками, і обсмажте в казанку на вершковому маслі хвилин 5-10 щоб вони підрум'янилися. Потім додайте нарізану маленькими шматочками курку, перець, 1/4 ч. ложки солі і готуйте ще хвилин 10 періодично змішуючи.
Курку та гриби перекладіть в інший посуд, а в казанку розігрійте рослинну олію і обсмажте на маленькому вогні дрібно нашатковану цибулю протягом 5 хвилин. Потім відправте до нього рис і готуйте ще 2 хвилини. Курячий бульйон закип'ятити. До рису влийте вино, додайте залишки солі і продовжуйте нагрівати на вогні, поки рідина не вбереться. Потім додайте 1/2 склянки бульйону і продовжуйте готувати, весь час помішуючи, поки він не вбереться.
Рис повинен трохи кипіти, продовжуйте готувати його вливаючи по півсклянки бульйону і перемішуючи. Та рідина, яка не вбереться, стане в'язкою. Вмішайте до рису курку з грибами, тертий сир і подрібнену зелень петрушки. Прогрійте різотто з печерицями і куркою ще пару хвилин і подавайте.
Різотто з креветками і куркою
Рецепт різотто з куркою і креветками сподобається тим, хто любить нестандартні поєднання і насичений смак.
Інгредієнти:
Приготування
Дрібно поріжте цибулю і часник і обсмажте до прозорості на оливковій олії. Після цього відправте до них нарізане кубиками філе і готуйте ще 1 хвилину, щоб м'ясо зверху побіліло. Потім всипте рис, ретельно все перемішайте, влийте ополоник гарячого бульйону і, зробивши маленький вогонь, томіть страва до вбирання рідини. Виконайте теж саме з усім бульйоном, не забуваючи помішувати, щоб рис не підгорів. Коли він буде майже готовий, додайте нарізані кубиками кабачок і помідор, посоліть і поперчіть.
Через 5 хвилин додайте очищені креветки, випаруйте зайву рідину і подавайте різотто з креветками і куркою в гарячому вигляді.
Різотто з куркою і овочами
Інгредієнти:
Приготування
Курку порізати невеликими кубиками і обсмажте в каструлі з товстим дном до золотистого кольору. Трохи посоліть, поперчіть і тушкуйте 10-15 хвилин, потім перекладіть на окрему тарілку.
Цибулю очистіть, дрібно наріжте і підсмажте до прозорості в тій же каструлі, де готувалася курка. Рис помийте, додайте до цибулі, ретельно перемішайте і прогрійте протягом декількох хвилин.
Бульйон закип'ятити, зменшіть вогонь і залишіть на плиті. Коли рис стане прозорим, влийте до нього трохи гарячого бульйону, перемішайте і дайте рідини вбратися.
Овочі помийте, поріжте невеликими шматочками і разом з філе перекладіть до рису, залийте залишками бульйону. Приправте сіллю, перцем, збільшіть вогонь і тушкуйте під закритою кришкою, періодично помішуючи. Хвилин за 10 до готовності додайте масло, що залишилося, 2/3 сиру і подрібнений базилік. Перед подачею посипте різотто з овочами залишками сиру.
Рекомендуємо добрі рецепти
Паста з грибами
Напевно, немає людини, яка б хоч раз не пробував пасту - вишукане італійське блюдо. Її готують з різними інгредієнтами і соусами. Любителям цієї
Чечевиця з куркою
Корисним і смачним гарніром до курки може стати сочевиця, яка поки що не здобула особливої популярності, але вже користується успіхом у багатьох
Рецепт приготування різотто
Різотто - це дивовижно смачну страву з особливим чином приготованого рису і начинки, яка може являти собою, як овочі і морепродукти, так і куряче
Різотто з грибами - рецепт
Різотто відноситься до італійської кухні. Це страва має великий смаковими діапазоном, оскільки може готується з абсолютно різними інгредієнтами. Ось,
Різотто з печерицями
Різотто - популярне італійське блюдо, приготоване з спеціальних сортів рису. Його роблять з додаванням м'яса, овочів, грибів. І зараз ми поділимося з
Різотто у вершковому соусі
Різотто - популярна страва італійської кухні, яку готують із спеціальних сортів рису. І сьогодні ми розповімо, як зробити різотто у вершковому соусі.