Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Різотто з куркою

Різотто з куркою

4-01-2015, 20:24
1 821
Різотто з куркою
Різотто - одне з найпопулярніших страв італійської кухні. Його можна робити з будь-якими інгредієнтами, і ми вирішили поділитися способами, як приготувати різотто з куркою, яка відмінно поєднується з усіма компонентами цієї страви.

Різотто з куркою і грибами


Інгредієнти:

  • куряче філе - 300 г;

  • печериці - 200 г;

  • рис Арборіо» - 1 1/2 ст.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • біле сухе вино - 1/2 ст.;

  • тертий «Пармезан» - 1/2 ст.;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • курячий бульйон - 5 1/2 ст.;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • чорний перець - 1/4 ч. ложки;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • зелень петрушки - за смаком.


  • Приготування
    Гриби наріжте тонкими пластинками, і обсмажте в казанку на вершковому маслі хвилин 5-10 щоб вони підрум'янилися. Потім додайте нарізану маленькими шматочками курку, перець, 1/4 ч. ложки солі і готуйте ще хвилин 10 періодично змішуючи.
    Курку та гриби перекладіть в інший посуд, а в казанку розігрійте рослинну олію і обсмажте на маленькому вогні дрібно нашатковану цибулю протягом 5 хвилин. Потім відправте до нього рис і готуйте ще 2 хвилини. Курячий бульйон закип'ятити. До рису влийте вино, додайте залишки солі і продовжуйте нагрівати на вогні, поки рідина не вбереться. Потім додайте 1/2 склянки бульйону і продовжуйте готувати, весь час помішуючи, поки він не вбереться.
    Рис повинен трохи кипіти, продовжуйте готувати його вливаючи по півсклянки бульйону і перемішуючи. Та рідина, яка не вбереться, стане в'язкою. Вмішайте до рису курку з грибами, тертий сир і подрібнену зелень петрушки. Прогрійте різотто з печерицями і куркою ще пару хвилин і подавайте.

    Різотто з креветками і куркою


    Рецепт різотто з куркою і креветками сподобається тим, хто любить нестандартні поєднання і насичений смак.
    Інгредієнти:

  • рис Арборіо» - 200 г;

  • кабачок - 1 шт.;

  • куряче філе - 250-300 г;

  • креветки - 500 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • курячий бульйон - 500 мл;

  • помідор - 1 шт.;

  • оливкова олія - для смаження;

  • часник - 3 зубчики.


  • Приготування
    Дрібно поріжте цибулю і часник і обсмажте до прозорості на оливковій олії. Після цього відправте до них нарізане кубиками філе і готуйте ще 1 хвилину, щоб м'ясо зверху побіліло. Потім всипте рис, ретельно все перемішайте, влийте ополоник гарячого бульйону і, зробивши маленький вогонь, томіть страва до вбирання рідини. Виконайте теж саме з усім бульйоном, не забуваючи помішувати, щоб рис не підгорів. Коли він буде майже готовий, додайте нарізані кубиками кабачок і помідор, посоліть і поперчіть.
    Через 5 хвилин додайте очищені креветки, випаруйте зайву рідину і подавайте різотто з креветками і куркою в гарячому вигляді.

    Різотто з куркою і овочами


    Інгредієнти:

  • рис Арборіо» - 350 г;

  • філе куряче - 300 г;

  • перець болгарський - 1 шт.;

  • помідор - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • селера - 2 стебла;

  • цибуля - 1 шт.;

  • базилік - 4 гілочки;

  • «Пармезан» - 100 г;

  • м'ясний бульйон - 3 ст.;

  • сіль і чорний мелений перець - за смаком.


  • Приготування
    Курку порізати невеликими кубиками і обсмажте в каструлі з товстим дном до золотистого кольору. Трохи посоліть, поперчіть і тушкуйте 10-15 хвилин, потім перекладіть на окрему тарілку.
    Цибулю очистіть, дрібно наріжте і підсмажте до прозорості в тій же каструлі, де готувалася курка. Рис помийте,
    Різотто з куркою
    додайте до цибулі, ретельно перемішайте і прогрійте протягом декількох хвилин.
    Бульйон закип'ятити, зменшіть вогонь і залишіть на плиті. Коли рис стане прозорим, влийте до нього трохи гарячого бульйону, перемішайте і дайте рідини вбратися.
    Овочі помийте, поріжте невеликими шматочками і разом з філе перекладіть до рису, залийте залишками бульйону. Приправте сіллю, перцем, збільшіть вогонь і тушкуйте під закритою кришкою, періодично помішуючи. Хвилин за 10 до готовності додайте масло, що залишилося, 2/3 сиру і подрібнений базилік. Перед подачею посипте різотто з овочами залишками сиру.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Паста з грибами
    Паста з грибами
    Напевно, немає людини, яка б хоч раз не пробував пасту - вишукане італійське блюдо. Її готують з різними інгредієнтами і соусами. Любителям цієї
    Чечевиця з куркою
    Чечевиця з куркою
    Корисним і смачним гарніром до курки може стати сочевиця, яка поки що не здобула особливої популярності, але вже користується успіхом у багатьох
    Рецепт приготування різотто
    Рецепт приготування різотто
    Різотто - це дивовижно смачну страву з особливим чином приготованого рису і начинки, яка може являти собою, як овочі і морепродукти, так і куряче
    Різотто з грибами - рецепт
    Різотто з грибами - рецепт
    Різотто відноситься до італійської кухні. Це страва має великий смаковими діапазоном, оскільки може готується з абсолютно різними інгредієнтами. Ось,
    Різотто з печерицями
    Різотто з печерицями
    Різотто - популярне італійське блюдо, приготоване з спеціальних сортів рису. Його роблять з додаванням м'яса, овочів, грибів. І зараз ми поділимося з
    Різотто у вершковому соусі
    Різотто у вершковому соусі
    Різотто - популярна страва італійської кухні, яку готують із спеціальних сортів рису. І сьогодні ми розповімо, як зробити різотто у вершковому соусі.