Різотто - одне з найпопулярніших страв італійської кухні. Його можна робити з будь-якими інгредієнтами, і ми вирішили поділитися способами, як приготувати різотто з куркою, яка відмінно поєднується з усіма компонентами цієї страви.
Різотто з куркою і грибами
Інгредієнти: куряче філе - 300 г; печериці - 200 г; рис Арборіо» - 1 1/2 ст.; цибуля - 1 шт.; біле сухе вино - 1/2 ст.; тертий «Пармезан» - 1/2 ст.; рослинне масло - 1 ст. ложка; курячий бульйон - 5 1/2 ст.; сіль - 1 ч. ложка; чорний перець - 1/4 ч. ложки; вершкове масло - 2 ст. ложки; зелень петрушки - за смаком. Приготування Гриби наріжте тонкими пластинками, і обсмажте в казанку на вершковому маслі хвилин 5-10 щоб вони підрум'янилися. Потім додайте нарізану маленькими шматочками курку, перець, 1/4 ч. ложки солі і готуйте ще хвилин 10 періодично змішуючи.
Курку та гриби перекладіть в інший посуд, а в казанку розігрійте рослинну олію і обсмажте на маленькому вогні дрібно нашатковану цибулю протягом 5 хвилин. Потім відправте до нього рис і готуйте ще 2 хвилини. Курячий бульйон закип'ятити. До рису влийте вино, додайте залишки солі і продовжуйте нагрівати на вогні, поки рідина не вбереться. Потім додайте 1/2 склянки бульйону і продовжуйте готувати, весь час помішуючи, поки він не вбереться.
Рис повинен трохи кипіти, продовжуйте готувати його вливаючи по півсклянки бульйону і перемішуючи. Та рідина, яка не вбереться, стане в'язкою. Вмішайте до рису курку з грибами, тертий сир і подрібнену зелень петрушки. Прогрійте різотто з печерицями і куркою ще пару хвилин і подавайте.
Різотто з креветками і куркою
Рецепт різотто з куркою і креветками сподобається тим, хто любить нестандартні поєднання і насичений смак.
Інгредієнти: рис Арборіо» - 200 г; кабачок - 1 шт.; куряче філе - 250-300 г; креветки - 500 г; цибуля - 1 шт.; курячий бульйон - 500 мл; помідор - 1 шт.; оливкова олія - для смаження; часник - 3 зубчики. Приготування Дрібно поріжте цибулю і часник і обсмажте до прозорості на оливковій олії. Після цього відправте до них нарізане кубиками філе і готуйте ще 1 хвилину, щоб м'ясо зверху побіліло. Потім всипте рис, ретельно все перемішайте, влийте ополоник гарячого бульйону і, зробивши маленький вогонь, томіть страва до вбирання рідини. Виконайте теж саме з усім бульйоном, не забуваючи помішувати, щоб рис не підгорів. Коли він буде майже готовий, додайте нарізані кубиками кабачок і помідор, посоліть і поперчіть.
Через 5 хвилин додайте очищені креветки, випаруйте зайву рідину і подавайте різотто з креветками і куркою в гарячому вигляді.
Різотто з куркою і овочами
Інгредієнти: рис Арборіо» - 350 г; філе куряче - 300 г; перець болгарський - 1 шт.; помідор - 1 шт.; морква - 1 шт.; селера - 2 стебла; цибуля - 1 шт.; базилік - 4 гілочки; «Пармезан» - 100 г; м'ясний бульйон - 3 ст.; сіль і чорний мелений перець - за смаком. Приготування Курку порізати невеликими кубиками і обсмажте в каструлі з товстим дном до золотистого кольору. Трохи посоліть, поперчіть і тушкуйте 10-15 хвилин, потім перекладіть на окрему тарілку.
Цибулю очистіть, дрібно наріжте і підсмажте до прозорості в тій же каструлі, де готувалася курка. Рис помийте,
додайте до цибулі, ретельно перемішайте і прогрійте протягом декількох хвилин.
Бульйон закип'ятити, зменшіть вогонь і залишіть на плиті. Коли рис стане прозорим, влийте до нього трохи гарячого бульйону, перемішайте і дайте рідини вбратися.
Овочі помийте, поріжте невеликими шматочками і разом з філе перекладіть до рису, залийте залишками бульйону. Приправте сіллю, перцем, збільшіть вогонь і тушкуйте під закритою кришкою, періодично помішуючи. Хвилин за 10 до готовності додайте масло, що залишилося, 2/3 сиру і подрібнений базилік. Перед подачею посипте різотто з овочами залишками сиру.