Рецепт приготування різотто
Різотто - це блюдо, яке прийшло до нас з Північної Італії. Різотто являє собою приготований спеціальним чином круглий рис з бульйоном і начинкою. Різотто трохи нагадує плов, але, як правило, в якості начинки до різотто використовуються морепродукти або овочі. Існує досить багато рецептів приготування різотто, найбільш часто зустрічаються рецепти різотто з морепродуктами, грибами, овочами, рідше - різотто з креветками і куркою. «Так як же приготувати різотто?» - відповіддю на це питання стануть, рецепти, поданими нижче.
Рецепт приготування класичного різотто
Інгредієнти:
1 л м'ясного бульйону;
150 мл білого сухого вина;
400 г круглого рису;
1 цибулина;
2 столові ложки оливкової олії;
4 столові ложки вершків;
50 р сиру Пармезан.
Приготування
Бульйон для приготування різотто слід приготувати заздалегідь і тримати на маленькому вогні, щоб він залишався гарячим.
У каструлі з товстими стінками слід обсмажити цибулю в оливковій олії. До цибулі додайте рис, все добре перемішайте і обсмажуйте 2 хвилини. Після цього до рису з цибулею потрібно додати вино, перемішати вміст каструлі і готувати ще 2 хвилини. Постійно помішуючи рис, додайте до нього бульйон невеликими порціями, щоб він встигав вбиратися. Не перестаючи заважати рис ложкою, доведіть його до готовності. В кінці додайте вершки і натертий сир.
Через пару хвилин готове різотто можна розливати по тарілках, прикрашати зеленню і подавати до столу.
Рецепт класичного різотто лежить в основі будь-якого різотто з добавками. Опанування тонкощами приготування класичного різотто, можна готувати різотто з будь-якими додатковими інгредієнтами.
Рецепт приготування різотто з морепродуктами
На 350 р рису необхідні наступні інгредієнти:
12 л м'ясного бульйону;
500 г морепродуктів;
100 г сиру;
1 цибулина;
1 морква;
1 зубчик часнику;
сіль;
перець;
зелень базиліка.
Приготування
На сковороді обсмажте цибулю з морквою до золотистого кольору, додайте до них морепродукти і тушкуйте на середньому вогні 5 хвилин. До обсмаженої маси додайте рис, продавлений часник і добре перемішайте. Через 5 хвилин невеликими порціями влийте бульйон, постійно розмішуючи рис, і доведіть до готовності на невеликому вогні. У самому кінці додайте сіль і перець.
Готове різотто викладіть на блюдо і посипте тертим сиром і зеленню.
Рецепт приготування різотто з овочами і сиром
Інгредієнти:
300 г рису;
1 л бульйону;
1 солодкий перець;
1 баклажан;
1 цибулина;
1 морква;
150 г сиру;
зелень базиліка і петрушки;
рослинне масло і сіль.
Приготування
Цибулю і моркву дрібно нарізати і обсмажити в рослинній олії. Перець і баклажан помити, очистити від насіння і шкірки, нарізати на невеликі кубики і додати до цибулі з морквою. Овочі слід гасити на середньому вогні 15 хвилин.
Додати до овочів рис, добре перемішати і поступово влити гарячий бульйон. Довести рис до готовності, додати сіль.
Гаряче різотто слід викласти на блюдо, посипати зеленню і тертим сиром.
Рецепт різотто з куркою і грибами
Для приготування різотто з куркою і грибами необхідні наступні продукти:
400 г рису;
15 літра бульйону;
400 г відвареного курячого філе;
400 г грибів;
1 цибулина;
3 столові ложки вершків;
150 г сиру;
3 зубчики часнику;
зелень базиліка.
Найчастіше готують різотто з печерицями, але можна використовувати білі гриби і будь-які інші.
Приготування
На сковороді в рослинному маслі обсмажте цибулю. Гриби помийте і дрібно наріжте, філе - поріжте. Пропущений через прес часник, додайте до цибулі і обсмажуйте 3 хвилини. До золотистої цибулі додайте гриби і обсмажуйте їх до напівготовності. Після цього додайте філе і рис, і ретельно розмішайте. Додайте сіль і перець, влийте бульйон невеликими порціями, постійно помішуючи вміст сковороди ложкою. Доведіть різотто до готовності і додайте вершки.
Готове різотто розкладіть по тарілках, посипте сиром і прикрасьте дрібно нарубаною зеленню.
Рецепт приготування класичного різотто
Інгредієнти:
Приготування
Бульйон для приготування різотто слід приготувати заздалегідь і тримати на маленькому вогні, щоб він залишався гарячим.
У каструлі з товстими стінками слід обсмажити цибулю в оливковій олії. До цибулі додайте рис, все добре перемішайте і обсмажуйте 2 хвилини. Після цього до рису з цибулею потрібно додати вино, перемішати вміст каструлі і готувати ще 2 хвилини. Постійно помішуючи рис, додайте до нього бульйон невеликими порціями, щоб він встигав вбиратися. Не перестаючи заважати рис ложкою, доведіть його до готовності. В кінці додайте вершки і натертий сир.
Через пару хвилин готове різотто можна розливати по тарілках, прикрашати зеленню і подавати до столу.
Рецепт класичного різотто лежить в основі будь-якого різотто з добавками. Опанування тонкощами приготування класичного різотто, можна готувати різотто з будь-якими додатковими інгредієнтами.
Рецепт приготування різотто з морепродуктами
На 350 р рису необхідні наступні інгредієнти:
Приготування
На сковороді обсмажте цибулю з морквою до золотистого кольору, додайте до них морепродукти і тушкуйте на середньому вогні 5 хвилин. До обсмаженої маси додайте рис, продавлений часник і добре перемішайте. Через 5 хвилин невеликими порціями влийте бульйон, постійно розмішуючи рис, і доведіть до готовності на невеликому вогні. У самому кінці додайте сіль і перець.
Готове різотто викладіть на блюдо і посипте тертим сиром і зеленню.
Рецепт приготування різотто з овочами і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю і моркву дрібно нарізати і обсмажити в рослинній олії. Перець і баклажан помити, очистити від насіння і шкірки, нарізати на невеликі кубики і додати до цибулі з морквою. Овочі слід гасити на середньому вогні 15 хвилин.
Додати до овочів рис, добре перемішати і поступово влити гарячий бульйон. Довести рис до готовності, додати сіль.
Гаряче різотто слід викласти на блюдо, посипати зеленню і тертим сиром.
Рецепт різотто з куркою і грибами
Для приготування різотто з куркою і грибами необхідні наступні продукти:
Найчастіше готують різотто з печерицями, але можна використовувати білі гриби і будь-які інші.
Приготування
На сковороді в рослинному маслі обсмажте цибулю. Гриби помийте і дрібно наріжте, філе - поріжте. Пропущений через прес часник, додайте до цибулі і обсмажуйте 3 хвилини. До золотистої цибулі додайте гриби і обсмажуйте їх до напівготовності. Після цього додайте філе і рис, і ретельно розмішайте. Додайте сіль і перець, влийте бульйон невеликими порціями, постійно помішуючи вміст сковороди ложкою. Доведіть різотто до готовності і додайте вершки.
Готове різотто розкладіть по тарілках, посипте сиром і прикрасьте дрібно нарубаною зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Різотто з морепродуктами в мультиварці
Різотто - популярне італійське блюдо, яке готується з спеціальних сортів рису при постійному помішуванні і порційному додавання бульйону. І сьогодні
Різотто з грибами - рецепт
Різотто відноситься до італійської кухні. Це страва має великий смаковими діапазоном, оскільки може готується з абсолютно різними інгредієнтами. Ось,
Різотто з куркою
Різотто з куркою - мабуть, один з найбільш доступних і популярних рецептів приготування цієї страви. Деякими тонкощами і, звичайно ж, рецептами
Рис для різотто
Різотто - в перекладі з італійської означає «маленький рис». Це поширене в Північній Італії блюдо. Варіантів його створення досить багато. Давайте
Різотто з шинкою
Різотто - популярне італійське блюдо, яке готується з рису з додаванням різноманітних овочів або м'яса. І сьогодні мова піде про дивовижному різотто
Різотто у вершковому соусі
Різотто - популярна страва італійської кухні, яку готують із спеціальних сортів рису. І сьогодні ми розповімо, як зробити різотто у вершковому соусі.