Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рецепт приготування різотто

Рецепт приготування різотто

4-01-2015, 20:39
1 161
Рецепт приготування різотто
Різотто - це блюдо, яке прийшло до нас з Північної Італії. Різотто являє собою приготований спеціальним чином круглий рис з бульйоном і начинкою. Різотто трохи нагадує плов, але, як правило, в якості начинки до різотто використовуються морепродукти або овочі. Існує досить багато рецептів приготування різотто, найбільш часто зустрічаються рецепти різотто з морепродуктами, грибами, овочами, рідше - різотто з креветками і куркою. «Так як же приготувати різотто?» - відповіддю на це питання стануть, рецепти, поданими нижче.

Рецепт приготування класичного різотто
Інгредієнти:

  • 1 л м'ясного бульйону;

  • 150 мл білого сухого вина;

  • 400 г круглого рису;

  • 1 цибулина;

  • 2 столові ложки оливкової олії;

  • 4 столові ложки вершків;

  • 50 р сиру Пармезан.


  • Приготування
    Бульйон для приготування різотто слід приготувати заздалегідь і тримати на маленькому вогні, щоб він залишався гарячим.
    У каструлі з товстими стінками слід обсмажити цибулю в оливковій олії. До цибулі додайте рис, все добре перемішайте і обсмажуйте 2 хвилини. Після цього до рису з цибулею потрібно додати вино, перемішати вміст каструлі і готувати ще 2 хвилини. Постійно помішуючи рис, додайте до нього бульйон невеликими порціями, щоб він встигав вбиратися. Не перестаючи заважати рис ложкою, доведіть його до готовності. В кінці додайте вершки і натертий сир.
    Через пару хвилин готове різотто можна розливати по тарілках, прикрашати зеленню і подавати до столу.
    Рецепт класичного різотто лежить в основі будь-якого різотто з добавками. Опанування тонкощами приготування класичного різотто, можна готувати різотто з будь-якими додатковими інгредієнтами.
    Рецепт приготування різотто

    Рецепт приготування різотто з морепродуктами
    На 350 р рису необхідні наступні інгредієнти:

  • 12 л м'ясного бульйону;

  • 500 г морепродуктів;

  • 100 г сиру;

  • 1 цибулина;

  • 1 морква;

  • 1 зубчик часнику;

  • сіль;

  • перець;

  • зелень базиліка.


  • Приготування
    На сковороді обсмажте цибулю з морквою до золотистого кольору, додайте до них морепродукти і тушкуйте на середньому вогні 5 хвилин. До обсмаженої маси додайте рис, продавлений часник і добре перемішайте. Через 5 хвилин невеликими порціями влийте бульйон, постійно розмішуючи рис, і доведіть до готовності на невеликому вогні. У самому кінці додайте сіль і перець.
    Готове різотто викладіть на блюдо і посипте тертим сиром і зеленню.

    Рецепт приготування різотто з овочами і сиром
    Інгредієнти:

  • 300 г рису;

  • 1 л бульйону;

  • 1 солодкий перець;

  • 1 баклажан;

  • 1 цибулина;

  • 1 морква;

  • 150 г сиру;

  • зелень базиліка і петрушки;

  • рослинне масло і сіль.


  • Приготування
    Цибулю і моркву дрібно нарізати і обсмажити в рослинній олії. Перець і баклажан помити, очистити від насіння і шкірки, нарізати на невеликі кубики і додати до цибулі з морквою. Овочі слід гасити на середньому вогні 15 хвилин.
    Додати до овочів рис, добре перемішати і поступово влити гарячий бульйон. Довести рис до готовності, додати сіль.
    Гаряче різотто слід викласти на блюдо, посипати зеленню і тертим сиром.
    Рецепт різотто з куркою і грибами
    Рецепт приготування різотто

    Для приготування різотто з куркою і грибами необхідні наступні продукти:

  • 400 г рису;

  • 15 літра бульйону;

  • 400 г відвареного курячого філе;

  • 400 г грибів;

  • 1 цибулина;

  • 3 столові ложки вершків;

  • 150 г сиру;

  • 3 зубчики часнику;

  • зелень базиліка.


  • Найчастіше готують різотто з печерицями, але можна використовувати білі гриби і будь-які інші.
    Приготування
    На сковороді в рослинному маслі обсмажте цибулю. Гриби помийте і дрібно наріжте, філе - поріжте. Пропущений через прес часник, додайте до цибулі і обсмажуйте 3 хвилини. До золотистої цибулі додайте гриби і обсмажуйте їх до напівготовності. Після цього додайте філе і рис, і ретельно розмішайте. Додайте сіль і перець, влийте бульйон невеликими порціями, постійно помішуючи вміст сковороди ложкою. Доведіть різотто до готовності і додайте вершки.
    Готове різотто розкладіть по тарілках, посипте сиром і прикрасьте дрібно нарубаною зеленню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Різотто з морепродуктами в мультиварці
    Різотто з морепродуктами в мультиварці
    Різотто - популярне італійське блюдо, яке готується з спеціальних сортів рису при постійному помішуванні і порційному додавання бульйону. І сьогодні
    Різотто з грибами - рецепт
    Різотто з грибами - рецепт
    Різотто відноситься до італійської кухні. Це страва має великий смаковими діапазоном, оскільки може готується з абсолютно різними інгредієнтами. Ось,
    Різотто з куркою
    Різотто з куркою
    Різотто з куркою - мабуть, один з найбільш доступних і популярних рецептів приготування цієї страви. Деякими тонкощами і, звичайно ж, рецептами
    Рис для різотто
    Рис для різотто
    Різотто - в перекладі з італійської означає «маленький рис». Це поширене в Північній Італії блюдо. Варіантів його створення досить багато. Давайте
    Різотто з шинкою
    Різотто з шинкою
    Різотто - популярне італійське блюдо, яке готується з рису з додаванням різноманітних овочів або м'яса. І сьогодні мова піде про дивовижному різотто
    Різотто у вершковому соусі
    Різотто у вершковому соусі
    Різотто - популярна страва італійської кухні, яку готують із спеціальних сортів рису. І сьогодні ми розповімо, як зробити різотто у вершковому соусі.